Letgo'dan 0 Monitör Hatalı Çıktı İade Alınmıyor

Teşekkürler yorumlar için. Hata benim. Neyse sağlık olsun.


Yeteri kadar araştıramamışım demekki. Çünki biraz göz gezdirmiştim.Bir kaç yorum okudum memnun olanlar falan vardı bende acele ettim aldım... Biraz aceleye geldi ..
Herkesin ghosting hassasiyeti aynı olmuyor. Bu yüzden farklı yorumlar ortaya çıkabiliyor. O monitör kalitesiz bir VA panel kullanıyor. Ghosting rahatsız ediyorsa Fast IPS panellere yönelmenizi öneririm.
 
Letgo'da 0 ürün satışı yapan bir internet kafe işletmecisinden hazır toplanmış kasa(Sinerji faturalı) ve monitör(Hepsiburada faturalı) aldım, parayı elden nakit verdim. Kasada sorun yok fakat monitörde ghosting sorunu var. Durumu izah ettim fakat kutuyu açtığım için iade alamayacağını söyledi. Ben sana ghosting garantisi vermedim ki falan dedi. Bana ürünleri aldığı yerin Sinerji ve Hepsiburada faturalarını verdi ama kendisi ayrı yeten bir fatura falan kesmedi bana. Şimdi bu adam sonuçta 0 ürün satıyor kutusunda ben bu adamdan geri paramı iade almak için ne yapmalıyım? Tüketici hakları heyetinden bir sonuç çıkar mı? Ya da vergi idaresine fiş kesmedi fatura kesmedi diye şikayet etme hakkım var mı acaba?

Dost ucuz değilse sağdan soldan mal almayın. Gidin mağazadan alın. Belki çalıntı mal sattı nereden bilecen.
 
Bu iş şöyle olabilir. Servise gider cihaz servis iade raporu verir. Siz o raporla birlikte satıcıdan iade alırsınız fakat satıcı kim bilemiyorum. Hepsiburada faturasında internet kafenin adı mı yazıyor?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı