Letgo'dan nasıl güvenli alışveriş yapılabilir?

Kefme

Hectopat
Letgo'dan ikinci el bilgisayar parçası alacağım ama adam Kütahya'da, başka birisi Ankara'da, ben ise İzmir'deyim. Bu parçaları bana kargolamalarını istedim ama Letgo'da aracılık diye bir kavramın olmadığını öğrendim. Nasıl güvenli alışveriş yapabilirim?

Letgo'dan ikinci el bilgisayar parçası alacağım ama adam Kütahya'da, başka birisi Ankara'da, ben ise İzmir'deyim. Bu parçaları bana kargolamalarını istedim ama Letgo'da aracılık diye bir kavramın olmadığını öğrendim. Nasıl güvenli alışveriş yapabilirim?

Yok. Bildiğiniz yok. Ben RAM satmıştım. Adam bana EFT yaptı. Kargolarsın dedi. Kötü niyetli biri olsam o adamın parası gitmişti yani. Rahatlığına hayran kaldım açıkcası. Oyuncumarket uygulamasından bakın. Siz onay verene kadar ödeme satıcıya iletilmez.

Kart üzerinden sahibinden.com üzerinden alıyorsunuz. Para sahibinden’e aktarılıyor. Teslim edildikten sonra bakıyorsunuz deniyorsunuz. Sorun yoksa onaylayıp ücretin karşı tarafa geçmesini sağlıyorsunuz. Sorun varsa geri kargolayıp paranızı iade alıyorsunuz. Tabi bu sistem komisyon dahilinde olduğu için üzerine bir miktar fiyat eklenecektir satıcı tarafından.

Ödeme yaptıktan sonra ürünün/hizmetin size ulaşacağı kesin olmayan herhangi bir durumda ön ödeme yapmayın, kapora vermeyin. Gidip ürünü kendi gözlerinizle görün, bu imkanınız yoksa kendi ilinizdeki ürünlere göz atın.

Uygulamayı insan ilişkisine dayayan bir sistemde güvenden nasıl bahsedebiliriz ki. Adam iyi biri çıkarsa süper, yoksa uğraş dur. Sahibinden get ile güvenli ama daha masraflı (komisyon) alışveriş yapılabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı