Letgo'dan satılan bilgisayarı alıcı iade edebilir mi?

Dontdoclap

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, iyi Sosyaller. Ben yarın bir arkadaşa bilgisayarımi satıyorum. Bilgisayar çalışıyor videoları vesaire de var fakat kendisi yarın gelince hemen havale yapar alırım dedi yani kontrol etme ihtiyacı duymadı. 1-2 hafta sonra kalkıp bu bilgisayar arızalı iade etmek istiyorum dese ne yapacağım? Yani ikinci el bilgisayar satışta iade hakkı var mı alıcının? Ben ona çalışan şekilde vereceğim kendisi parça alıp bu bozuk dememesi ne malum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, iyi sosyaller. Ben yarın bir arkadaşa bilgisayarımi satıyorum. Bilgisayar çalışıyor videoları vesaire de var fakat kendisi yarın gelince hemen havale yapar alırım dedi yani kontrol etme ihtiyacı duymadı. 1-2 hafta sonra kalkıp bu bilgisayar arızalı iade etmek istiyorum dese ne yapacağım? Yani ikinci el bilgisayar satışta iade hakkı var mı alıcının? Ben ona çalışan şekilde vereceğim kendisi parça alıp bu bozuk dememesi ne malum?

Hocam o zaman gel dene öyle al deyin içiniz de rahat olsun hatta kendinizi korumak için belge bile imzalattırabilirsiniz alıcıya. Ben aldığım ürünlerde hep satıcıya belge imzalatıyorum çaldı diye şikayet edilmeyeyim diye.

Böyle bir itiraz gerçekleştirebilmesi için hem ürüne yazılı bir garanti verilmesi hem de fatura kesilmesi gerekir. Ki onda bile satıştan sonra bozulması sizi yasal olarak bağlamaz. Yani önce resmiyet kazandırmak gerekir, bir satış sözleşmesi hazırlar ve imzalarsınız, ek olarak cihaza resmi garantinin haricinde bir firma garantisi sunarsanız ancak bir ihtimal.

Öyle bir iade hakkı yok. Sen bozuk satıyor olsan bile, kontrol etmediği için suçlu olan kişi yine kendisi olur. Seni bağlayan bir şey yok.

Şahsi satışlarımda bu şekilde almak isteyenlere yine de canlı kontrol ettirip veriyorum ki, vicdanım rahat olsun fakat böyle bir sorumluluğun yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı