LETGO'nun İnsan Yerine Bot Kullanıyor Olması

qoLLardo

Hectopat
Katılım
24 Kasım 2018
Mesajlar
252
Letgo da 300 TL değerinde 2 gün öncesinde bir ürün listeledim ve gelen 20 mesajdan 15'i hala satılık mı, ya da 100 TL olur mu cinsinden. 2 gün önce satılığa koyduğum ürünün satılmış olması durumunda satıldı olarak işaretleyebilirim ya da 300 TL'lik ürünü nasıl olur da 100 TL'ye verebileceğimi düşünen insanlar oluyor? Ve geri dönüş olarak satılmadı dediğim insanların hepsinin de görüldü atması da ayrı bir ironi. Ben Letgo'nun, kullanıcılarını programdan ayrılmamaları için kendi içerisinde barındırdığı bot üyeliklerden, insanların sattığı ürünlere mesaj attığına inanıyorum yoksa bu gerçek olamaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bot olup olmadıklarını bilmiyorum da ikinci el satış sitelerinde neredeyse hiçbir ürün ederinden satılamıyor. Sebebi ya satanların dolandırıcı olmasından kaynaklı ya da alıcıların ölücü dediğimiz insanlardan oluşması.
 
Donunu bile koyanlar oluyor Letgo'ya, hiçbirinin bot olduğunu düşünmüyorum. Memlekette dangalak mı bitti, en üzücü olan şey zaten gerçek olmaları. Ölücü herifler, maddi gücün yetmiyorsa yalvarmayacaksın, kendine göre bir şeyler alacaksın, bitti.

Geçenlerde kanepemizi elden çıkartmak istiyorduk, çevremizde ihtiyacı olan, çağdaş öğrenci / genç bulamadık. Çankaya Belediyesi'in aradık, en azından iyi bir belediyeye gitsin diye, onlar da biraz ileri tarihte alabileceklerdi, bizimse yeni mobilyaları sokmadan önce onu en kısa zamanda evden çıkartmamız gerekiyordu. Neyse, koydum Letgo'ya 150TL'ye, yazan oldu ama alan olmadı. Millet alsın diye yalvardım, bedava vermeye razıydık, düşünün. Kötü de değiller, yepyeniler, hiçbir yeridne sıkıntı yok, düz, modern görünümlü kanepeler. Dedim ki illa birisi bulunur, veririz bedava, o zamana kadar da Letgo'daki fiyatını 600'e çektim, silmek istememiştim de ilanı, üşenmiştim. Direkt birkaç alıcı çıktı, hem de gece saatlerinde, 2 saat içinde 10 kişi yazmıştır en az. 150'ye almayanlar, 600'e almak için can attılar, 400 diyen oldu, 350 diyen oldu. Ankara'da üniversiteyi yeni bitirmiş birini buldum, 300'e verdik. Hem kendisi mutlu oldu, hem de bizim içimize sindi.

Bu sanırım algoritmayla alakalı, düşüğe koyunca insanlara gösterilmiyor olabilir, "Pahalıya koyulan ürünler iyi ürünlerdir, o yüzden bunu öne çıkartalım" düşüncesiyle hareket eden bir sistem var sanırım. Ama gayet de aktif, kullanılmadığı falan yok. Sahibinden'e nasıl bakılıyorsa, Letgo'ya da bakılıyor alternatif olarak. Ama Letgo yazıldığı gibi, daha çok ölücüye ve eskiciye çalışıyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı