Yaklaşık 2 yıldır kullandığım 256 GB'lik SSD bir Windows Update sonrası performans sorunları ortaya çıkarttı. Ekteki gibi hız sonuçları almaktayım. Sistemden söktüm. HDD okuyucu ile denedim yine aynı. Temiz biçimlendirdim yine aynı sorun devam ediyor. Firmware ile ilgili mi bir sorun var yoksa farklı bir sorun mu var bir türlü bulamıyorum. Garantisi de yok bu arada servis yolu görünmüyor. Arızasının tespiti için bilindik bir yazılım var mı? Ya da bu SSD'ler için bir Firmware bulunabilir mi? Bu arada SSD üzerinde JS300 yazıyor. CrystalDiskInfo'da JS600 olarak görünüyor.
Evet. Toplu güvenlik güncelleştirmesi falan bir şeyler yapıyordu sonra bozulmuştu.
SSD'nin içini söktüm ve SM2259XT (AC) chip modeline ulaştım (Chip genius bir türlü görmüyordu söküp baktım son çare). İnternette kaynak bulup denedim. Şu an tam performans çalışıyor. SMI MPTool ile Intel N38A bastım. Bellek modeli uyuşmamasına rağmen sorunsuz çalışıyor şu an.
Evet. Toplu güvenlik güncelleştirmesi falan bir şeyler yapıyordu sonra bozulmuştu.
SSD'nin içini söktüm ve SM2259XT (AC) chip modeline ulaştım (Chip genius bir türlü görmüyordu söküp baktım son çare). İnternette kaynak bulup denedim. Şu an tam performans çalışıyor. SMI MPTool ile Intel N38A bastım. Bellek modeli uyuşmamasına rağmen sorunsuz çalışıyor şu an.