sucukluselo96
Kilopat
Daha fazla
Hocam bu aynı monitörün incelemesi değil. LG 24GN600-B modeli.
sRGB % rakamı yükseldikçe renkler daha mı gerçekçi oluyor? Eğer öyleyse %99 oranına sahip LG 24GN650-B bu özelliğiyle muadillerine göre geride mi kalıyor?
Monitörle internette ilk karşılaştığımda hayret etmiştim ama şimdi sRGB değeri düşük olduğu için özellikle filmlerde beni üzer gibime geliyor. Videoda da TN panel bir monitörle kıyaslamasına rağmen TN panel olanın daha dolgun renk deneyimi verdiği görünüyor.Aynı monitörler ama birinin ayaklıgı sade. Yükseklik alçaklık ayarı yapılmıyor. 650-B olan modelde asansörün yükseklik alçaklık ayarı var. O yüzden model isimleri farklı monitörler aynı. LG 1ms gtg diyor. Rakiplerinin sRGB oranı yüzde 125 olsa bile 4ms gtg. LG'nin parlaklıgı 350 nit rakipleri ViewSonic XG2405 ve AOC 24G2U'nun parlaklıgı 250 nit. LG kagıt üstünde daha önde görünüyor.
Evet Epey'den karşılaştırınca birebir aynı panel oldukları, sadece kaslarının farklı olduğu görülüyor.
LG UltraGear 24GN600-B - LG UltraGear 24GN650-B Karşılaştırması - Epey
Epey - LG UltraGear 24GN600-B - LG UltraGear 24GN650-B özellik ve fiyat karşılaştırmasıwww.epey.com
Monitörle internette ilk karşılaştığımda hayret etmiştim ama şimdi sRGB değeri düşük olduğu için özellikle filmlerde beni üzer gibime geliyor. Videoda da TN panel bir monitörle kıyaslamasına rağmen TN panel olanın daha dolgun renk deneyimi verdiği görünüyor.
Bilmem sizler ne düşünüyorsunuz?
Ayrıca hem film, hem oyun deneyimi yaşamak isteyeceğim eşit ağırlıkta bir monitör arayışı içersindeyim, gtg teknolojisi oyunlar için mühim galiba, benim için oyun 2. planda geliyor o yüzden tereddütteyim.
Peki bununla farkı nedir hocam ? Hangisi daha iyidir , siz memnun musunuz alabilir miyim gönül rahatlığıyla ?AMD FreeSync aktarım teknolojisi 2020'de 3 farklı seviyeye taşıdı. FreeSync, FreeSync Premium ve FreeSync Premium Pro yeni nesil monitörlerde kendisine yer bulacak.
İlk nesil FreeSync teknolojisi aynı şekilde isimlendirmesini ve özelliklerini koruyor. FreeSync ailesinde ilk nesil, giriş seviyesi olarak kalmaya devam edecek.
FreeSync Premium ise Full HD çözünürlükte en az 120Hz tazeleme hızını tutturabilen monitörler için verilecek. Bu standartta düşük kare oranı sıkıştırma teknolojisi – LFC ise sistem monitörün tazeleme oranını yakalayamasa bile oyunlarda akıcılığı korumaya çalışıyor. FreeSync 2 HDR olarak bildiğimiz HDMI üzerinden gelen standart ise FreeSync Premium Pro şeklinde isimlendiriliyor. Full HD çözünürlükte 120Hz tazeleme hızını HDR ile verebilen monitörler bu isimlendirmeyi kullanacaklar.
Önereceğim LG 24GN650-B monitörü de FreeSync Premium onaylı bir ürün, ayrıca ah-IPS panel kullanıyor, ah-IPS en gelişmiş IPS türüdür siyah ve beyaz dengesi çok daha başarılı IPS panellere oranla bunu internetten de araştırabilirsin, panel üreticisi de bildiğim kadarı ile LG kendi paneli ya da auo panel kullanıyorlar bu üründe.
BR ve FPS türünde oyunlar oynuyorsanız monitör de nişan imleci de bulunmakta bu da + bir özellik siyah dengeleyici 350 CD / M.2 parlaklık güzel bir renk kalitesi sunuyor.
Teknik özellikleri bu link'den bakabilirsiniz.
LG Ultragear Full HD 23,8 İnç Oyun Monitörü HDR10 144Hz Yenileme Hızı ve 1ms Tepki Süresi | LG Türkiye
LG hakkında bilgi alın 24GN650-B. LG için resimleri, yorumları ve teknik özellikleri bulun 24GN650-B Ultragear Full HD 23,8 İnç Oyun Monitörü HDR10 144Hz Yenileme Hızı ve 1ms Tepki Süresiwww.lg.com 23.8" LG 24GN650 - Specifications
Specifications of LG 24GN650. Display: 23.8 in, IPS, W-LED, 1920 x 1080 pixels, Viewing angles (H/V): 178 ° / 178 °, Brightness: 350 cd/m², Static contrast: 1000 : 1, Refresh rate: 48 Hz - 144 Hz, sRGB: 99 %, Dimensions: 541 x 324 x 43 mm, Weight: 3.4 kg. LG 24GN650 is also known as LG...www.displayspecifications.com
Takipteyim CS'de LoL'de güzel tepkime, ghosting vs yoksa alacağım yarım saate. Beğendiniz mi memnun musunuz?
Peki bununla farkı nedir hocam? Hangisi daha iyidir, siz memnun musunuz alabilir miyim gönül rahatlığıyla?
24GN650 yi alabilirim güzel diyorsanız 1ms modu 350cd parlaklık veriyorsa. Cs go tarzı oyunlsrda ghosting yoksa almayı düşünüyorum şuanHocam 27 inch 1080P önermiyorlar yazılar okunmuyor diye.
24GN650'yi alabilirim güzel diyorsanız 1ms modu 350CD parlaklık veriyorsa. CS:GO tarzı oyunlsrda ghosting yoksa almayı düşünüyorum şu an.
AOC ile ilgili bir yorumum olmadı.LG olan ah-ips panele sahip AOC ise panda LG'nin paneli kendisine ait ve ah-ips panelin en gelişmiş ips panel olduğu söyleniyor.
23.8" LG 24GN650 - Specifications
Specifications of LG 24GN650. Display: 23.8 in, IPS, W-LED, 1920 x 1080 pixels, Viewing angles (H/V): 178 ° / 178 °, Brightness: 350 cd/m², Static contrast: 1000 : 1, Refresh rate: 48 Hz - 144 Hz, sRGB: 99 %, Dimensions: 541 x 324 x 43 mm, Weight: 3.4 kg. LG 24GN650 is also known as LG...www.displayspecifications.comBuradan bakabilirsiniz.23.8" AOC 24G2U - Specifications
Specifications of AOC 24G2U. Display: 23.8 in, IPS, W-LED, 1920 x 1080 pixels, Viewing angles (H/V): 178 ° / 178 °, Brightness: 250 cd/m², Static contrast: 1000 : 1, Dynamic contrast: 80000000 : 1, Refresh rate: 48 Hz - 146 Hz, sRGB: 126 %, Adobe RGB: 108 %, Weight: 2.95 kg. AOC 24G2U is also...www.displayspecifications.com
Kankacım 2 haftadır kullanıyorum gayet mennunum inceleme çekeyim çekmesine de istediğiniz şey ne nasıl bir inceleme videosu olsunBence inceleme çekmelisin çünkü Türkiye'de inceleyen hiç yok bu monitörü yabancılarda da yok abilerinin gölgesinde kalmış.
Ben fiyatına göre kıyasladım.AOC ile ilgili bir yorumum olmadı.