Toplasan 15-20 dakka bakabildim. Bir kaç fotoğraf çektim ama net değil pek. Işık sızması mecburen var IPS monitör sonuçta. Normal içerik tüketirken falan rahatsız etmiyor hatta belli olmuyor diyebilirim. OC modunu açmadım ben 165Hz kullanıyorum DP ile Gsync açtım. Gaming 1, tepkime hızı Fast kullanıyorum, parlaklık 100. Nerdeyse hiç ghosting yok, overshot bunda yok, faster moduna geçince çok belli oluyor. Genel olarak başarılı buldum. Bu fiyata daha iyisi yok, 11-12bin lira olursa başka modellere bakardım.
Eki Görüntüle 1610761
Sağ alttaki ufak olan biraz belirgin, diğer köşeler normal gözle görülmüyor zaten ufak yer gözle çok az belli oluyor, film vs. izlerken fark etmedim.
Edit:
@yazilimcionline
Anladım hocam, görsel iyiye benziyor. Zaten bu gözün gördüğü değildir sanırım, fotoğraf makinesi karanlıkta uzun pozlamaya geçince abartıyor. Benim laptopta da 600nit de sıfır ışık sızması gözüküyor ama bi foto çekeyim diyorum acayip şeyler oluyor
o haliyle görsen nette alınmaz dersin
Vallahi tam 2 aydır monitör bakıyorum. VA mı alsam dedimmm ama şu hareketli ekranda detay kaybolması sinir etti. Çünkü samsung m7 43" almıştım ucuz diye. Siyahlar muazzam ve hatta bulutlanma ışık sızması falan hiç yok nasıl panel yapmışlarsa oled gibiydi siyahlar. Ama gel gör ki CS go oynarken örneğin hızlı şekilde sağa sola dönünce bir buluanıklık oluşuyor ve sonra yerine geliyordu ortalık. 60hz paneldi ama pek 60lık durum değildi. Sonra kayan yazılarda sorun yaşadım. Açıkçası smart özelliği iyiydi de TV paneli gibi monitör yapmışlar, monitör olarak kullanmak göz yordu. Onu iade ettim araştırmaya giriştim, piyasada stok yok yeminle.
Bir tane satıcıda 32gp850 var Hepsiburada'da ama ona da güvenemiyorum. 27 modeliyle aynı para. Birde amazonda 32GP750 var 8000 küsüre lakin onda da taksit yok niyeyse anlamadım gitti. gp750 modelinde nanoips yok sanırım.
Bunun dışında başka modellere bakıyorum genelde hepsi VA, ips olanlarda 60-75hz monitörler.
Kafam çorba gibi oldu. Bana aslında 120 144hz bile yetecek, çünkü laptopta 165'e alıştım ve ondan sonra 60hz çok acayip geldi konfor açısından. Eleye eleye geldim bir bu model kaldı geriye. MM Eskişehir'de de stok gözüküyor. Mağaza teslim olarak sipariş etsem mi gelgitler yaşıyorum
Acaba alternatifi ne alınabilir diye. İtopya da bu modeli buldum. Gerçekten QD modeli mi yoksa QD olmayan mı acaba bilemedim. Bir de nereden baksan MM sepet indirimi ile arada 2500 e yakın fark oluyor.
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası
Diğer takıldığım model Benq 'nun şu wooferlı modeli.
Hoşuma giden başka cihazlar da oldu ama stokta yok hiç. Acaba bir de yılbaşını beklesem sonra stoklar çoğalır mı yeni modeller dökülür mü ortaya yoksa böyle gider eskilerine de ekstra okkalı bir zam mı gelir o da bir soru işareti.
9500 TL de az para değil ya düşün düşün kafayı yedim artık yeminle.
Bir de ayrıca merak ettiğim. Benim laptop da sadece type-c var DP 1.4 destekliler. Çeviriciler sağlıklı mı ? Şu monitör keşke HDMI 2.1 olsaymış bir de ona çok takılıyorum. O kadar üst düzey monitör yap, type-c ya da hdmi 2.1 koyma akıl alır şey değil.