LG 27" 27GP83B-B vs MSI Optix MAG274QRF vs ASUS 27" VG27aqz

Trakyacuss

Hectopat
LG 27" 27GP83B-B 1ms 165Hz UltraGear QHD nano IPS G-Sync Gaming monitör 9999TL.
MSI Optix MAG274QRF WQHD 27" 165Hz 1ms(MPRT) freesync™ oyuncu monitör 10554TL.
ASUS 27" VG27aqz 1ms(MPRT) 165Hz 2K HDMI DP IPS FreeSync/G-Sync Gaming monitör 6416TL.
Bu monitörlerden hangisini tercih etmeliyim ve sebebini yazabilirseniz sevinirim. Monitör dünyasına yabancıyım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

LG 400 nit.
ASUS 350 nit.
MSI 300 nit parlaklık sanırım. 300 biraz düşük kalır mı?

Asus düşük bütçede alınabilir. Fakat çok önerim değildir. Bazı sorunları mevcut.
MSI renk kalitesi olarak çoğu markada üstün. Tek sıkıntısı ölü piksel. Ona da adam gibi garanti alırsan MSI alınır.
LG'nin bu modelini tasarım olarak beğeniyorum. LG'nin panel kalitesi iyidir. Fakat renk konusunda şikayet alıyor.
Şansın varsa LG'yi mağazada görüp al.

Ölü piksel 1 tane çıksa bile değişim oluyor mu?
Parlaklık farkı konusunda ne düşünüyorsunuz?

Ölü piksel 1 tane çıksa bile değişim oluyor mu?
Parlaklık farkı konusunda ne düşünüyorsunuz?

Ölü piksel mevzusu satıcıya ve markaya göre farklılık gösteriyor. Değiştiren de var değiştirmeyen de. 3 ölü piksel muhabbetine sığınan satıcılar var çünkü.
Parlaklık konusuna pek takılmana gerek yok. Aradaki ince çizgiyi pek anlayamazsın günlük kullanımda.

LG 27" 27GP83B-B ile LG 27GP850-B aynı fiyata satılıyor. Hatta 27GL850-B modeli pttavm'de outlet olarak 7000 TL'den satışta. Gp83-b ve gp850-b arasında 180Hz olması ve USB portu dışında bir fark göremedim (BFI özelliği isteğe bağlı). Açıkaçası bütçem 7000 civarı ama 10000'e çıkabilirsem gp850-B düşünüyorum.
Akakçe'den baktığımda 83-b modeli 1 stok gözüküyor.

LG 27GP850-B modelini sipariş geçtim, 83B-B modelinden bir çok artısı vardı. Tavsiye ederim. Mid-range en ideal Türkiye piyasası monitörü. Mediamark'tan aldım bakalım Club üyeliği ile 28 gün koşulsuz iade verdiler.

Son düzenleme:

MSI Optix MAG274QRF bu model neden satışta yok yeni modeli falan mı çıktı sitelerden kalkmış​

Geldi mi ürün memnun musunuz ? Siyah başarımı nasıl ? Mağazada biraz baktım ama sadece MM demosu döndüğü için ekranda kırmızı arkaplandan başka bir şey göremedim, bir de mağaza ışıkları yanıltıyor zaten. Ben hep loş odada kullanacağım rahatsız ediyor mu ? Laptopum 165 2k ekran 1200:1 kontrast var ama bir VA gibi değil tabi siyahlar. Ama renkleri mis gibi tabi bu yüzden ips düşünüyorum biraz. Fakat ışık sızması varsa film izlerken falan alttan üstten boşluk kalınca çok rahatsız eder mi diye korkuyorum. :/

Toplasan 15-20 dakka bakabildim. Bir kaç fotoğraf çektim ama net değil pek. Işık sızması mecburen var IPS monitör sonuçta. Normal içerik tüketirken falan rahatsız etmiyor hatta belli olmuyor diyebilirim. OC modunu açmadım ben 165Hz kullanıyorum DP ile Gsync açtım. Gaming 1, tepkime hızı Fast kullanıyorum, parlaklık 100. Nerdeyse hiç ghosting yok, overshot bunda yok, faster moduna geçince çok belli oluyor. Genel olarak başarılı buldum. Bu fiyata daha iyisi yok, 11-12bin lira olursa başka modellere bakardım.

Sağ alttaki ufak olan biraz belirgin, diğer köşeler normal gözle görülmüyor zaten ufak yer gözle çok az belli oluyor, film vs. izlerken fark etmedim.
Edit: @yazilimcionline

Anladım hocam, görsel iyiye benziyor. Zaten bu gözün gördüğü değildir sanırım, fotoğraf makinesi karanlıkta uzun pozlamaya geçince abartıyor. Benim laptopta da 600nit de sıfır ışık sızması gözüküyor ama bi foto çekeyim diyorum acayip şeyler oluyor o haliyle görsen nette alınmaz dersin

Vallahi tam 2 aydır monitör bakıyorum. VA mı alsam dedimmm ama şu hareketli ekranda detay kaybolması sinir etti. Çünkü samsung m7 43" almıştım ucuz diye. Siyahlar muazzam ve hatta bulutlanma ışık sızması falan hiç yok nasıl panel yapmışlarsa oled gibiydi siyahlar. Ama gel gör ki CS go oynarken örneğin hızlı şekilde sağa sola dönünce bir buluanıklık oluşuyor ve sonra yerine geliyordu ortalık. 60hz paneldi ama pek 60lık durum değildi. Sonra kayan yazılarda sorun yaşadım. Açıkçası smart özelliği iyiydi de TV paneli gibi monitör yapmışlar, monitör olarak kullanmak göz yordu. Onu iade ettim araştırmaya giriştim, piyasada stok yok yeminle.

Bir tane satıcıda 32gp850 var Hepsiburada'da ama ona da güvenemiyorum. 27 modeliyle aynı para. Birde amazonda 32GP750 var 8000 küsüre lakin onda da taksit yok niyeyse anlamadım gitti. gp750 modelinde nanoips yok sanırım.

Bunun dışında başka modellere bakıyorum genelde hepsi VA, ips olanlarda 60-75hz monitörler.

Kafam çorba gibi oldu. Bana aslında 120 144hz bile yetecek, çünkü laptopta 165'e alıştım ve ondan sonra 60hz çok acayip geldi konfor açısından. Eleye eleye geldim bir bu model kaldı geriye. MM Eskişehir'de de stok gözüküyor. Mağaza teslim olarak sipariş etsem mi gelgitler yaşıyorum Acaba alternatifi ne alınabilir diye. İtopya da bu modeli buldum. Gerçekten QD modeli mi yoksa QD olmayan mı acaba bilemedim. Bir de nereden baksan MM sepet indirimi ile arada 2500 e yakın fark oluyor.

Diğer takıldığım model Benq 'nun şu wooferlı modeli.

Hoşuma giden başka cihazlar da oldu ama stokta yok hiç. Acaba bir de yılbaşını beklesem sonra stoklar çoğalır mı yeni modeller dökülür mü ortaya yoksa böyle gider eskilerine de ekstra okkalı bir zam mı gelir o da bir soru işareti. 9500 TL de az para değil ya düşün düşün kafayı yedim artık yeminle.

Bir de ayrıca merak ettiğim. Benim laptop da sadece type-c var DP 1.4 destekliler. Çeviriciler sağlıklı mı ? Şu monitör keşke HDMI 2.1 olsaymış bir de ona çok takılıyorum. O kadar üst düzey monitör yap, type-c ya da hdmi 2.1 koyma akıl alır şey değil.

Öncelikle uzun yazdığınız için söylüyorum, çok kaf yormuşsunuz belli. Umarım aradığınızı bulursunuz. Böyle durumlarda @Saint Lucia hocam çoğu konudan bilgilidir yardımcı olur.

Geleyim kendi yorumlarıma:
Dediğiniz gibi fotoğraf pozlama nedeniyle abartılı gösteriyor, zaten resmi note 9pro ile çektim ne kadar fevkalade iyi olmasa da.
Bahsettiğiniz gibi VA panellerin ortak sorunu. Aslında bu sorunu çözen Samsung güzel monitörler var ama çok pahalı, gerek yok bence. Bu nedenle IPS almanız en doğrusu olacaktır.
32" ile 27" aynı fiyat olması stok ile alakalı olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca 2K çözünürlük için 32" büyük gelebilir. (24" 1080p ile 27" 1080p gibi.) 750 modelleri Nano IPS değil evet. Çok bir kayıp olmasa da siyahların VA panel kadar iyi olmaması sebebiyle bari renkler daha canlı olsun diye ayrı bir seçenek oluyor. Ben tercihimi mutlaka Nano IPS ya da Quantum Dot olması yönünde kullandım.
VA panel yerine IPS panel bakın derim. 144Hz-165Hz modeller işinizi görecektir. Hem laptop ekranı 165Hz olduğu için attan indim ... muhabbeti olmaz.
MSI'ın bu modelini seviyorum benim de alternatifim arasındaydı. Ancak görüpte almak mantıklı çünkü MSI'ın ölü piksel politikası farklı (>3 dot pixel). Ayrıca bu model renk kalitesi çok yüksek ve bu nedenle HDR performansı GP850'den daha iyi görünüyor. Ayrıca siyahlar da daha siyah gibi oluyor, renkler gerçekten canlı olduğu için.
Geçen ay 9500 TL'ye kadar indmişti. Tekrar düşer mi bilmem ama bu gidişle asgari ücrete de zam gelince yeni stoklar zamlı fiyattan gelebilir. Bu sene bitmeden almak mantıklı olacaktır.
Kolay gelsin diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…