LG 27GL650F-B alınır mı?

Arkadaşlar merhaba. LG 27GL650F-B modeli gaming gecesine düştü. 1600 lira civarına düşerse almayı düşünüyorum. Sizce alınır mı? IPS modellerde tam 1ms alınmıyor gibi bir olay vardı. Bu modelde öyle bir sorun var mıdır? Cevaplarınız için teşekkürler. (Lütfen başka bir model önermeyin, alınıp alınmayacağına dair fikir istiyorum.)

IPS modellerde 1ms alınmaz ifadesi şehir efsanesinden ibaret.
O monitör 1600TL olsa dahi alınmaz. Daha iyi seçenekler var.
Alınabilir ben 24 inç olanı kullanıyorum gayet memnunum.
Birisi TN, birisi IPS. Aynı seri değiller.

Tamam bende ips olan model var.

Merhaba, bu konuyu ve "Alınmaz", hatta "1600 TL olsa dahi alınmaz" gibi ifadeleri görünce, ısrarla LG 27GL650F monitöründe karar kılmış biri olarak siteye kaydolup sorma gereği duydum, bu monitörü "alınmaz" kılan nedir? Açıklarsanız çok memnun olacağım.

Aslında karar verme aşamasında LG 27GL650F ve Benq EX2710 arasında kalmıştım. Birçok inceleme yazısı ve videosunu takip ettim. LG 27GL650F'in ölçüm değerlerinin birçok monitere kıyasla üstün olduğunu gördüm. (Özellikle parlaklık değeri normal kullanımda 400 nit, peak değeri ise 490 nit kadar...) Çok yönlü pivot ayaklık, AUO IPS panel, renk gamı, PC OSD kontrol gibi diğer unsurlar da çabası. Uzun zamandır araştırıyorum 27" IPS 2000-2500 TL bandında daha makul bir monitör ben bulamadım, sizin önerileriniz varsa paylaşabilirsiniz.

Ben bu monitörü 2 kez satın aldım ve genel anlamda fazlasıyla memnun kaldım, fakat ilkinde ölü piksel, 2.sinde çok fazla stuck ya da hot pikselden dolayı iade etmek zorunda kaldım. Zaten birçok incelemede tavsiye edilen bir ürün fakat Türkiye'de satışta olanlar acaba bu bakımdan "sorunlu" ürünler mi diye düşünmeden edemiyorum. Tekrar satın almak istiyorum ama eğer yine böyle sorunlarla karşılaşırsam iade işlerine vakit harcamam güç oluyor ve uğraşmak da istemiyorum. Belki de tercihimi her ne kadar daha pahalı olsa da Benq EX2710 ya da başka bir marka-modelden yana kullanabilirim.

. LG 27GL650F'in ölçüm değerlerinin birçok monitere kıyasla üstün olduğunu gördüm. (Özellikle parlaklık değeri normal kullanımda 400 nit, peak değeri ise 490 nit kadar...) Çok yönlü pivot ayaklık, AUO IPS panel, renk gamı, PC OSD kontrol gibi diğer unsurlar da çabası
HDR400'ün getirdiği parlaklık değerleri bunlar. Giriş seviyesi olduğundan harika bir deneyim elde edemezsiniz.
Pivot stand WEB Tasarım, yazılım, metin görüntüleme dışında işe yaramayan bir özellik.
AUO panelin bir artısı yok.
Renk gamını gördüğünüzden dolayı yüksek olmuyor maalesef. %72 NTSC çoğu monitörün elde edebildiği ve geçebildiği bir kapsam.
Aoc, MSI, Gigabyte gibi markalar da buna izin veriyor.

Özet olarak saydığınız şeyler bir özellik değil.

EX2710 ise bu monitöre göre %88 ARGB renk gamı ve daha çok özellik ile çok daha iyi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı