Evet HDR400'ün minimum koşullarını sağlıyor fakat piyasada bu fiyat aralığında bırakın 400 nitin üstüne çıkan bir monitörü 400 nit parlaklık değerine ulaşan bir monitör neredeyse yok. HDR için harika bir deneyim zaten bu fiyat bandında söz konusu olamaz, lakin yüksek parlaklık değeri ile yine de diğerlerine nazaran hem HDR için hem SDR için tatminkar.HDR400'ün getirdiği parlaklık değerleri bunlar. Giriş seviyesi olduğundan harika bir deneyim elde edemezsiniz.
Pivot stand WEB Tasarım, yazılım, metin görüntüleme dışında işe yaramayan bir özellik.
AUO panelin bir artısı yok.
Renk gamını gördüğünüzden dolayı yüksek olmuyor maalesef. %72 NTSC çoğu monitörün elde edebildiği ve geçebildiği bir kapsam.
Aoc, MSI, Gigabyte gibi markalar da buna izin veriyor.
Özet olarak saydığınız şeyler bir özellik değil.
EX2710 ise bu monitöre göre %88 ARGB renk gamı ve daha çok özellik ile çok daha iyi.
Öncelikle pivot, dikey kullanım anlamına geliyor. Yükseklik ayarı, sviwel, tilt buna dahil değildir.Pivot stand birçok kişi için özellikle yukarı ve aşağı konumlarda açısından önemli bir detay. Dikey konumlandırma ise benim açımdan önemi yok.
Acayip yanlış düşünüyorsunuz. Panel üreticisinin Sharp, AU Optronics (AUO), LG Display, Samsung, İnnolux, BOE gram bir şey değiştirmez. Burada önemli olan üründür. Size kalsa arka aydınlatma, iç yapının önemi kalmayacak.AUO paneller kalite açısından kendini kanıtlamış bir tür, özellikle Panda panellere göre üstünlükleri ve sağlamlıkları çok yerde dile getiriliyor. Zaten bu sebeple Benq'yu da tercih edebilirim ama Benq EX2710 için yazık ki ölçüm değerleri hiç birbirini tutmuyor ve güvenilir gelmiyor. Bir incelemeye göre parlaklık değeri 300 nit maksimum derken(ki bu çok düşük bir değer) başka bir inceleme de 480 nit(HDR mode ile) yazılıyor. sRGB, DCI-P3 ölçümleri ise LG 27GL650F ile benzerlik gösteriyor.
Öncelikle pivot, dikey kullanım anlamına geliyor. Yükseklik ayarı, sviwel, tilt buna dahil değildir.
Acayip yanlış düşünüyorsunuz. Panel üreticisinin Sharp, AU Optronics (AUO), LG Display, Samsung, İnnolux, BOE gram bir şey değiştirmez. Burada önemli olan üründür. Size kalsa arka aydınlatma, iç yapının önemi kalmayacak.
Parlaklık mevzusu ise sizin yanlış modele bakmanızdan kaynaklı. EX2710R modeline baktığından 300 candela çıkıyor.
Bir monitörün sRGB renk gamının %100 ile sınırlandırılması diğer renk gamları hakkında fikir vermez. Daha çok kitleye hitap etmek için(mesela dijital içerik üreticileri) sRGB renk modu OSD menüsüne konulur ve %100 kapsam ile sınırlandırılır.
DCI P3 ölçümünde yanlış görmüşsünüzdür. ARGB gamına bakılırsa yaklaşık DCI P3 gamı %85-95 arasında olmalı. 27GL650 ise NTSC gamına bakılırsa DCI P3 gamı %65-75 olmalı. Ha burada diğer gamutlara göre tahmin etmemin nedeni %100'e yakın kapsama ulaşamamalarından dolayı diyorum.
Biraz daha dikkatli olup ve daha çok araştırma yaparsanız belki inkar edebilirsiniz.
Gerçekten mi?Birçok hesaplı diyebileceğimiz monitörde bu yapı hiç yok.
Paylaşırsanız öğreniriz.Benq EX2710 için ise dilerseniz özelden test sayfaları ve videolarını paylaşabilirim. Zaten resmi sitede yazılan değerin aksine 300 niti ancak bulan parlaklık değerine incelemeleri yapanlar özellikle dikkat çekmiş. Yani yanlış bakma gibi bir olasılık yok.
Monitörden görüntü alırsınız. Muhtemelen de daha iyi rakibi olan monitörleri deneyimlemediyseniz görüntüsü iyi, renkler harika dersiniz ama rakiplerine göre düşük olan renk gamı ve alternatif, yakın özelliklere sahip monitörlere göre overpriced olması alınmaz yapıyor.Bu arada bunları atışmak, tartışmak için söylemiyorum; gerçekten merak ediyorum ve bir tercih aşamasındayım... Bu yüzden sorumu tekrar ediyorum. Sizlerin "alınmaz" deme sebebinizi merak ettim, hangi negatif unsurlar alınmaz olarak değerlendirmenize sebep oluyor? Ya da bu fiyat bandında hangi monitör bunun yerine tercih sebebi?
Gerçekten mi?
Paylaşırsanız öğreniriz.
Parlaklık değerine de aşırı takılmayın bu arada. Ortalama oda koşullarında 250-300 candela gayet yeterli.
Monitörden görüntü alırsınız. Muhtemelen de daha iyi rakibi olan monitörleri deneyimlemediyseniz görüntüsü iyi, renkler harika dersiniz ama rakiplerine göre düşük olan renk gamı ve alternatif, yakın özelliklere sahip monitörlere göre overpriced olması alınmaz yapıyor.
Beyler ben monitör aldım bileFonksiyonel stand yapısı olanları paylaşmanız olmayanların da olduğunu değiştirmiyor. Bu noktaya takılı kalmanıza anlam veremedim. Ben bu fiyat bandında bir monitör alıyorsam bu yapıda olması tercihimdir ve benim için + değerdir onu belirtmek istedim. Örneğin LG'nin 32" VA bir monitörünü sırf bu sebeple elemiştim.
Benq meselesinde ise, tüm inceleme sayfalarını ve videoları derleyip size ileteceğim.
250 cd benzeri parlaklık değerinde bir monitörün benim gibi oyun ve sinemaseverler için çok tatmin edici olduğunu düşünmüyorum, benim görüşüm bu yönde ama zevkler renkler ve deneyimler... Tabii bunun yerine gönül 600-1000 nit eşiklerinde, 1080p yerine de 2k-4k, 1000 yerine 3000-5000 kontrast oranı, 144 hz yerine 240 hz... vs vs ister ama neticede bunun sınırı yok. Değerlendirme fiyat ve özellikler bazında olmak zorunda kalıyor.
Tabirinizle "overpriced" olarak nitelediğiniz bir monitör yerine birkaç kere sormama rağmen alternatif bir monitör belirtmemişsiniz yine. O halde artık sormayacağım.
Yine de yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim.
Benq EX2710 detaylı analizlerin olduğu birkaç inceleme:
Beyler ben monitör aldım bile. Tartışmayın artık.
Amazon'dan 1597 liraya AOC 27G2AE aldım.Bu dialog tabii yalnızca sizin için değil, benim için de önemliydi aynı zamanda belki diğer insanlar da faydalanır. Bu arada hangi monitörü aldınız?
@LaMorte
Benq EX2710 detaylı analizlerin olduğu birkaç inceleme:
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Nasıl testlerini yaptınız mı? Herhangibir sorun var mı, memnun musunuz en azından ilk izlenimler için?Amazon'dan 1597 liraya AOC 27G2AE aldım.
Monitör güzel ancak ekranında geçmiş konularımda görebileceğiniz üzere bir problem çıktı. İade süreciyle uğraşıyorum. Ancak monitörle ilgili bir sorun yok. Hatta param yatsın tekrardan aynısından alacağım. Canımı sıkan tek şey 4 ms GtG olması. Bir hayli CS:GO oynuyorum. Ama çıplak gözle göremem bile büyük ihtimalle aradaki farkı. Psikolojik. Zaten sadece CS:GO oynamadığım, gündelik işlerde de kullandığım için IPS tercih ettim. Çok sorun etseydim 1 ms GtG TN panel alırdım. Yardımlarınız için teşekkürler. Size son bir soru soracağım.Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Nasıl testlerini yaptınız mı? Herhangibir sorun var mı, memnun musunuz en azından ilk izlenimler için?