LG 27GL650F-B vs ASUS VG279Q

Hangi monitör tercih edilmeli?

• LG

• ASUS

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

Charles Vane

Kilopat
Daha fazla  
Monitörler hemen hemen aynı özellikte sayılırlar. Lakin ASUS olan modelde sıkça ölü piksel sıkıntısı olduğunu okudum. Hatta N11 gibi sitelerde ölü pikselli modelleri "teşhir ürünü" olarak bol bol satılıyor. Bu yüzden LG daha sıcak geliyor. İkisinin karşılaştırması şöyle:
Bu arada ekran kartım 5600 XT, monitörle aramda yaklaşık 70 cm bir mesafe olacak. 27" boyutun ve piksel durumunun bir sıkıntı yaratacağını sanmıyorum. Şu an 24" 72Hz Samsung CF390 kullanıyorum. Değiştirdiğime değsin istiyorum. Ara sıra PS4 bağlıyorum bu da göz önünde bulundurulursa hangisi daha mantıklı bir seçim olur?

Monitörler hemen hemen aynı özellikte sayılırlar. Lakin ASUS olan modelde sıkça ölü piksel sıkıntısı olduğunu okudum. Hatta N11 gibi sitelerde ölü pikselli modelleri "teşhir ürünü" olarak bol bol satılıyor. Bu yüzden LG daha sıcak geliyor. İkisinin karşılaştırması şöyle:
Bu arada ekran kartım 5600 XT, monitörle aramda yaklaşık 70 cm bir mesafe olacak. 27" boyutun ve piksel durumunun bir sıkıntı yaratacağını sanmıyorum. Şu an 24" 72Hz Samsung CF390 kullanıyorum. Değiştirdiğime değsin istiyorum. Ara sıra PS4 bağlıyorum bu da göz önünde bulundurulursa hangisi daha mantıklı bir seçim olur?

Ben LG öneririm sana kalmış.

İkisi de gayet iyi monitör, ama HDR için alacaksanız HDR modunda parlaklık ve renk kalitesi gerçek HDR'a göre biraz yetersiz kalıyor. Asus modelinin standı daha iyi. Renk olarak da Asus kutudan daha iyi kalibre çıkıyor. Başka görebildiğim portları farklı, konfigürasyonunuz için önemli olabilir. İkisiyle de pişman olmazsınız ama aralarından VG279Q'u seçerdim ben. Ekrana yakın duracaksanız 27 inch 1440p144Hz modelleri de düşünürüm.

Son düzenleme:
Özellikle HDR amaçlı değil de, bazen PS4 ile oyun falan oynadığım için olursa fena olmaz gözüyle bakıyorum. Bulunduğum şehirde Vatanda LG stoğu mevcut görünüyor. ASUS ise maalesef yok. Görüp test edip ölü piksel vs uğraşmadan LG olanı alacağım sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı