Bende tahmini teslimat 28 Mayıs olarak gözüküyor, eğer sizinkide böyle bir şey ise 10 gün bekleyebilirsiniz diye düşünüyorum. OLED monitörler IPS veya VA panel gibi değil. Ömürleri oldukça kısa ve yanma sorunları var. Yeni nesil olanlar daha dayanıklı oluyor. 50k para verdiğim bir ürünün dayanıklı olması benim için öncelik olur. Yine de siz bilirsiniz tabii.
Woled ve qd OLED farkları burada anlatılıyor. Dayanıklılık için ikisi içinde yorum yapamayız çünkü makalede belirtildiği gibi yeni nesil olanlar daha dayanıklı oluyor. Bir nesilde qd OLED öndeyken diğer nesilde woled panel öne geçiyor. Şu an en güncel panel tipi 4.nesil qd OLED diye biliyorum. Daha çok taze o yüzden 4.nesil almak en mantıklısı.
If you're shopping for a home theater TV, one of the toughest decisions can be choosing between QD-OLED vs OLED.
Samsung S95b OLED'de kullanılan birinci nesil qd-OLED çok hızlı bir şekilde kalıcı görüntü tutma özelliği geliştirmiş olsa da, daha yeni Samsung S95C OLED çok daha dayanıklı görünüyor. Sekiz ay sonra, S95C'de neredeyse hiç görüntü tutma belirtisi görülmezken, LG G3 OLED'de kullanılan en son, en harika woled panelde ciddi görüntü tutma özelliği görülüyor. Yani, daha yeni S95C OLED'in hem birinci nesil qd-OLED'den hem de en son woled panellerden daha dayanıklı olduğu açık.