LG 39" UltraGear OLED monitör vs Samsung 34" G8 OLED monitör

kBurak

Femtopat
Daha fazla  
İlgisi ve bilgisi olanları konuyu tartışmaya davet ediyorum, çok kararsız kaldım. 2 haftadır OLED monitör araştırması içerisindeyim, eleye eleye geldiğimde 3 monitör arasında kalıyorum. Öncelikle PC, PS5Pro ve film/dizi için kullanmayı planlıyorum yani çok amaçlı olarak.
1- 39" ultragear™ OLED 800r | 21:9 Ultra-WQHD 240Hz, 0.03ms (GtG), displayhdr true Black 400.
2- 34" ultragear™ OLED 800r 21:9 Ultra-WQHD 240Hz 0.03ms (GtG) displayhdr true Black 400.
3-
34" Samsung LS34DG850suxuf 0.03ms(GtG) 175Hz monıtor.
Bu üç monitör arasında kararsız kaldım çünkü Samsung monitör qd-OLED (quantum dot) teknolojiye sahip bir panel,
LG monitörler ise woled teknolojisine sahip bir panel, bu paneller ile ilgili bilgisi ve deneyimi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
Bir diğer sebep Samsung monitör Tizen işletim sistemi yani Smart TV özelliğine sahip, LG bu iki monitöre kendi işletim sistemi olan WebOS'u koymamış.
Samsung 175 Hz'ye sahipken, LG monitörler 240 Hz sahip. 175-240 Hz farkını daha önce hiç deneyimlemedim ciddi bir fark mıdır?
Samsung HDR 10 desteğine sahipken, LG HDR true Black 400 desteğine sahip arasındaki farkı teorikten ziyade deneyimleyen gören bilen var mıdır?

Durum bu şekilde bu 3 monitör arasında kaldım. Aktif olarak fiyatları.
1- 39" OLED LG 46.999 TL.
2- 34" OLED LG 38.999 TL.
3- 34" OLED Samsung 47.899 TL.

Sistemim: MSI Suprim X 4070 Ti - i7 13700KF.
Aktif olarak iki monitörüm var 25" ve 27" şeklinde dolayısıyla üçüncü monitörümün 27" üzeri olmasını istiyorum, başka ürün tavsiyeniz ve fikirleriniz varsa bekliyor olacağım bütçem 70.000TL.

Bu F/P olarak en mantıklısı. 4.nesil qd OLED panel kullanıyor. Hem boyut olarak da sizin kriterlerinize göre uyuyor.

Bu monitörü görmüştüm lakin elemiştim. Daha satışa sunulmadı, ön sipariş alınıyor. İkinci sebep ise Samsung bu monitöre Tizen sistemini yani Smart TV özelliğini koymamış.
Paylaştığım LG'nin 2 monitörü indirimde, o yüzden elimi çabuk tutup hızlı karar verme ihtiyacı duyuyorum.
Yanıtın için teşekkürler.

Bu monitörü görmüştüm lakin elemiştim. Daha satışa sunulmadı, ön sipariş alınıyor. İkinci sebep ise Samsung bu monitöre Tizen sistemini yani Smart TV özelliğini koymamış.
Paylaştığım LG'nin 2 monitörü indirimde, o yüzden elimi çabuk tutup hızlı karar verme ihtiyacı duyuyorum.
Yanıtın için teşekkürler.

Bende tahmini teslimat 28 Mayıs olarak gözüküyor, eğer sizinkide böyle bir şey ise 10 gün bekleyebilirsiniz diye düşünüyorum. Oled monitörler IPS veya VA panel gibi değil. Ömürleri oldukça kısa ve yanma sorunları var. Yeni nesil olanlar daha dayanıklı oluyor. 50k para verdiğim bir ürünün dayanıklı olması benim için öncelik olur. Yine de siz bilirsiniz tabii.

Woled ve qd OLED farkları burada anlatılıyor. Dayanıklılık için ikisi içinde yorum yapamayız çünkü makalede belirtildiği gibi yeni nesil olanlar daha dayanıklı oluyor. Bir nesilde qd OLED öndeyken diğer nesilde woled panel öne geçiyor. Şu an en güncel panel tipi 4.nesil qd OLED diye biliyorum. Daha çok taze o yüzden 4.nesil almak en mantıklısı.

Samsung S95B OLED'de kullanılan birinci nesil QD-OLED çok hızlı bir şekilde kalıcı görüntü tutma özelliği geliştirmiş olsa da, daha yeni Samsung S95C OLED çok daha dayanıklı görünüyor. Sekiz ay sonra, S95C'de neredeyse hiç görüntü tutma belirtisi görülmezken, LG G3 OLED'de kullanılan en son, en harika WOLED panelde ciddi görüntü tutma özelliği görülüyor. Yani, daha yeni S95C OLED'in hem birinci nesil QD-OLED'den hem de en son WOLED panellerden daha dayanıklı olduğu açık.

Bende tahmini teslimat 28 Mayıs olarak gözüküyor, eğer sizinkide böyle bir şey ise 10 gün bekleyebilirsiniz diye düşünüyorum. OLED monitörler IPS veya VA panel gibi değil. Ömürleri oldukça kısa ve yanma sorunları var. Yeni nesil olanlar daha dayanıklı oluyor. 50k para verdiğim bir ürünün dayanıklı olması benim için öncelik olur. Yine de siz bilirsiniz tabii.

Woled ve qd OLED farkları burada anlatılıyor. Dayanıklılık için ikisi içinde yorum yapamayız çünkü makalede belirtildiği gibi yeni nesil olanlar daha dayanıklı oluyor. Bir nesilde qd OLED öndeyken diğer nesilde woled panel öne geçiyor. Şu an en güncel panel tipi 4.nesil qd OLED diye biliyorum. Daha çok taze o yüzden 4.nesil almak en mantıklısı.

Samsung S95b OLED'de kullanılan birinci nesil qd-OLED çok hızlı bir şekilde kalıcı görüntü tutma özelliği geliştirmiş olsa da, daha yeni Samsung S95C OLED çok daha dayanıklı görünüyor. Sekiz ay sonra, S95C'de neredeyse hiç görüntü tutma belirtisi görülmezken, LG G3 OLED'de kullanılan en son, en harika woled panelde ciddi görüntü tutma özelliği görülüyor. Yani, daha yeni S95C OLED'in hem birinci nesil qd-OLED'den hem de en son woled panellerden daha dayanıklı olduğu açık.

Attığın kaynağı ve monitörü tekrar baştan aşağı inceledim. Galiba kararımı değiştirdim bu rakamlara çıktığımda neden eski teknoloji OLED alayım diye düşündürttün. 4.nesil qd-OLED almak daha mantıklı geliyor şu anda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı