LG G2 mi Xperia Z2 mi?

simitcii

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle en başta söyleyeyim, farklı segmentlerdeki telefonlar olabilirler ama ben bütçemi zaten seçtiğim telefona göre ayarlayacağım.

1- Z2 ve G2 arasında oyun performansı olarak ne kadar fark vardır?
2- Bunu her iki telefon için de soruyorum, ekran parlaklığı %20 veya daha aşağıdayken şarjları ne kadar gider?
3- İlk defa Android telefon kullanacağım için soruyorum, 32 GB yeter mi G2 için? Android çok fazla yer kaplıyor mu?
4- İki telefon için de gereğinden fazla ısınıyor diyorlar doğru mu?
5- Hangisi saf Android'e daha yakın? Kullanmayacağım özelliklerin RAM süpürmesini hiç sevmiyorum. 35-40 işlem ile Windows 7 kullanan birisiyim.
6- Xperia Z2 için 300 TL daha fazla vermeye değer mi? (G2 1100 TL, Z2 1400 TL baz aldım. Bu aralar fiyatı çok düşmüş Z2'nin.)
7- Ve Android telefonlarda zaman geçtikçe performans kaybı oluyor diyorlar doğru mudur? Doğruysa tamamen formatladığımızda eski haline gelir mi? Yoksa problem donanımın eskimesi midir?
8- Ve bu telefonlar ayrı ayrı beni ne kadar götürür? Bozulana kadar kullanmayı düşünüyorum ama ne zaman "çöp" ünvanını alır? Üst düzey telefon takıntım yok, uzun yıllar boyu kullanmak için ve indirimde oldukları için üst düzey telefonlara bakıyorum. Oyun oynarım ama güncel oyunları oynama takıntm olmaz, Modern Combat 5'ten sonra çıkacak oyunların peşinde koşmayacağım, bunu da göz önünde bulundurursanız iyi olur.

Bu soruları soracak hale geldik ya, vay halimize. G2'yi x düşün. Z2 3x'tir. Arada Note 3 2x vardır.

G2 - S800 2 GB RAM
Z2 - S801 3 GB RAM

Kalite ve bataryayı da ele alırsak Z2 açık ara önde.

Ha bir de destek muhabbeti var.

G2 Eylül 2013
Z2 Mayıs 2014.

Para yetiyorsa Z2 al. Z2 daha iyi bir cihaz ama asla "3x" değil. Olsa olsa 1.5x. Z2 al deme nedenim yalnızca daha sağlam oluşu ve güncelleme desteğinin daha iyi olması.

G2 düşünüyorsan 32 GB modeli yeterli. Kullanıcıya 24 GB bir alan kalıyor eğer sürekli veri yedekliyorsanız otg ile bu hafızayı tazeleyebilirsiniz. Isı konusunda normal bir telefon kadar ısınıyor sadece Dungeon Hunter 4 oyununun grafiklerini çok yüksek yapıldığında rahatsız edebilecek bir ısı veriyor. Asphalt 8 oyununda en yüksek ayarlarda ısınma rahatsız edecek kadar değil. Ben telefonumu Temmuz 2014 zamanında aldım en az 4 yıl beni idare edebileceğini düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı