LG G3 5.0'dan 4.4.2'ye geri çevirmek

LG G3 kullanıyorum, yardım edebilirim, birçok kez yaptım bunu. Bu arada tuğla etme tabirini sevmedim, bence kırma desek daha uygun olur, sonuçta bozuyoruz kırıyoruz yani "my phone bricked" diyorlar, kırıldı demek istiyorlar, cihazım tuğlalandı diyemezler her halde. Neyse konumuza dönersek flash tool ile yaparsan her şey silinir onun yerine KK Bootloader indir ve beğendiğin bir stock kitkat rom yükle, ben eskiden G2 kullanıyordum, lollipop zamanlarında geçtim o yüzden pek kitkat romlarını bilmiyorum. Bana kalırsa CloudyG3 3.5 Romunu indir daha çok performans alırsın, lollipop ama stock gibi değil.

Garanti konusunu dert etmeyin, ben birkaç kez rootlu gönderdim sıkıntı olmadı, ama gönderme sebebiniz telefonun açılmaması, boot stuck gibi problemler ise almazlar.

G2'de önceki bir orjinal roma dönmek istendiğinde cihaz sürekli restart çekiyordu kendine. Ama normal flash değilde yanındaki (sanırım) cse flash a tıklayınca cihazdaki önceki rom bilgilerini silip yeniden atıyordu. Ben cse ye tıklayıp önceki sürüme dönebiliyordum. Herşeyi eksiksiz yaptıktan sonra bişey olacağını sanmam. Ama sorumluluk kabul etmiyorum.

Çözümü basit normal flashdan sonra açılırken basılı tut kapat, açılmayana kadar basılı tut. Sonra ses kısma ve güç tuşuna basılı tut LG gelince ses kısmayı çek hemen bir daha bas, format falan gelecek onayla ardından wipe data, dalvik cache yapacak sonrasında açılır dosyaların silinmez.

Aslında şarj konusu 4.4.2 deki ART modu ile aynı gidiyor. 5.0 da Dalvik şeçeneği olmayıp direk ART olduğu için bi çok G3 kullanıcısı telefonundan soğumaya başladı. Performansının yukseldiği guncelleme ile belli etti kendini ama ısınınca illaki düşüş oluyor. Ama arayuz için temiz iyi bir temizleyici kullanmanı öneririm. Ve 5.1'i beklemek mantıklı..

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı