LG L7 pişmanlığım

ahmet0715

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Geçen hafta LG L7 (P705) aldım. Ancak pişmanım. 1 yıllık genişletilmiş garanti ile birlikte 736 TL`ye aldım. Telefonu ilk yaptığımdan itibaren telefonda bir vasatlık hissettim ancak pek aldırış etmedim. Daha sonra android yukarıdaki bildirim penceresini aşağıya indirmeye çalıştığımda bile bir takılma yaşadım. Üstelik bu ilk kullanmaya başladığım günlerde oldu. Klavyede bile bir vasatlık var. Kelimeyi yazıyorum 2 saniye sonra bastığım tuşlar tepki veriyor. Lütfen bu telefonu düşünen varsa almamaya çalışsın.

1- Bu telefonu kredi kartına taksit ile Teknosa`dan aldım. Bunu iade edebilir miyim? 1 yıllık genişletilmiş garantinin parasını da alabilir miyim?
2- Bu telefon yerine 750-800 TL civarı bir telefon önerir misiniz?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Ahmet Bey Geçmiş olsun.
Yazınızı okudum bunlar elektronik aletlerde olan olağan durumlardır. Merak etmeyin cihazınızı gecen hafta aldığınızı söylüyorsunuz değil mi yanlış okumadıysam.

Bu durumda geç kalmış sayılmazsınız aldığınız üründen memnun kalmadığınız takdirde cihazınızı aldığınız gibi ambalajı ve faturası ile aldığınız firmaya götürün değişim hakkını kullana bilirsiniz bu süre 15 gündür aldığınız andan itibaren başlar eğer dediğiniz gibi 1 hafta geçmiş ise sorunsuz değiştire bilirsiniz bu sizin kanuni hakkınız.

Teknosa kendini kanıtlamış güvenilir firmadır merak etmeyin size zorluk göstermeyecekler bundan emin olun.

- - - Güncellendi - - -

Belki firma size zorluk göstere bilir bu olasılığı varsayım olarak düşünüyorum. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız hemen vakit geçirmeden tüketici hakem heyetine başvurun ve artı firma yada hakem heyetine gideceğinizi söyleyin.

Bunlar varsayım size böyle bir zorluk gösterileceğini zannetmiyorum. Yalnız şuna dikkat edin cihazı aldığınız gibi geri götürmeniz lazım eğer cihaz üzerinde her hangi bir yerine darp yaptıysanız değiştiremezsiniz buna dikkat edin.

- - - Güncellendi - - -

TeknoGaranti’nin avantajları
• TeknoGaranti, üretici tarafından verilen parça ve işçilik kaynaklı tüm garanti koşullarına ek olarak, toz, ısı, dâhili nemlenme, normal aşınma ve yıpranma ve ani voltaj dalgalanmalarından kaynaklanan arızaları da kapsar.
• TeknoGaranti, geniş teknik servis ağı sayesinde hızlı ve sorunsuz bir hizmet sunar.
• Türkiye’nin her yerinden 7 gün 24 saat bilgi alabilirsiniz.
• TeknoGaranti sözleşme kapsamında sınırsız sayıda tamiri ücretsiz olarak sunar.
• TeknoGaranti paketinizi ürünün yeni sahibine transfer edilebilirsiniz.
• TeknoGaranti ile 300 TL altındaki ürünler için mağazada anında değiştirme imkânınız vardır.
• 300 TL’nin üstündeki ürünler için, sınırsız tamir hizmeti, ürün onarılamaz ise ücretsiz değişim hizmeti alırsınız.
• TeknoGaranti evinizde servis hizmeti sunar. Tek yapmanız gereken, çağrı merkezimizi aramaktır. Gerekli onarımları yapmak üzere evinize bir servis teknisyeni gönderilecektir. (Bu hizmet taşınamaz ürünleri kapsamaktadır. Kapsam dışı ürünler:set üstü mikrodalga fırınlar, 21” altında renkli TV’ler,taşınabilir hi-fi sistemler ve ev PC’leri vb.)
• Ürününüzü herhangi bir Teknosa mağazasına getirmeniz durumunda tüm servis işlemleri bizim tarafımızdan takip edilecektir.
• Yetkili servis ile kendiniz görüşmek isterseniz tek telefonla uygun servise yönlendirilirsiniz.
MP3/4’ünüz, dizüstü bilgisayarınız, masa üstü bilgisayarınız, cep telefonunuz, kameranız veya dijital fotoğraf makinenizin pil veya bataryaları ile ilgili bir problem yaşamanız durumunda, arızalı pil/batarya paketin geçerlilik süresi boyunca bir (1) defalığına yenisiyle değiştirilebilecektir.
• Uzaktan kumandanız arızalandıysa fakat arıza pillerden ya da fiziksel kötü kullanımdan kaynaklanmıyorsa kumandanız paketin geçerlilik süresi boyunca tarafımızdan bir (1) defalığına yenisiyle değiştirilebilecektir. TeknoGaranti kapsamı dışında kalan durumlar
• Hatalı / kötü niyetli kullanım / kazaen kırılma
• Hırsızlık, deprem, fırtına, yangın, sel...
• Aksesuarlar
• Rutin bakım, temizlik, yağlama, düzeltme veya ayarlamalar
• Bilgisayar yazılımı / virüsü
• Ticari amaçlı kullanımlar
• Üretici talimatlarına uyulmaması

Bakın kendileri de bunu beyan etmişler siz değişim hakkınızı isteyin. Pil ve bataryadan oluşan hatadan bahsediliyor sizin olayınız farklı sizin cihazınızda donanımsal arıza var bunu belirtin. Bunu durumda değişim hakkınızı kullanın.

Eğer donanımıyla ilgili bir arıza olduğunu belirtmeden değiştirebilir miyim? Ya da donanımıyla ilgili arıza yok ise tüm cihazlar böyle derler ise ne yapacağım ? Bir de sizin telefon önerinizi alabilir miyim?
Değişim değil para iadesi talep edebilir miyim?

Para iadesi almanız biraz zor cihazınızın dediğim gibi donanımsal arızası var ise aynı cihaz veya farklı cihaz ile değiştire bilirsiniz. Size cihaz önerisine gelince bu konuda size cihaz önerisinde bulunmam yanlış olur her kullanıcının cihazdan beklentisi farklı olduğundan size şu cihaz veya bu cihaz diye tavsiyede bulunmam doğru olmaz. Bana sorarsanız ben sony xz kullanıyorum bana göre bir sıkıntı yok ama cihazı kullananlar ver yansın yapıyor alır almaz cihazı suda yüzdürüyorlar kimisi bu durumdan memnun kimisi de pişman gelsen şimdi cihaz önerisinde bulun.

Memnun kalmadığınızı söylemeniz yeterli dediğim size sebebini sorduklarında isteklerimi karşılamadı dersiniz. Yeter ki cihazı hasarsız teslim edin.

Donanımsal arıza değişimi hızlandırır. Bunu söylemeseniz de olur isteklerimi karşılamadı dersiniz.

Umarım donanımda sorun vardır da farklı bir cihazla değiştirebilirim. Çevremde hiç bu telefonu kullanan yok maalesef bunun donanımdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlayamıyorum. Önerileriniz için teşekkürler. Internetten araştıracağını bu cihazda böyle sorun var mı diye.

Her halükarda 15 gün içinde değişim hakkınız var. Eğer cihazdan memnun değilseniz bu süreyi geçirmemeye çalışın.

Benim size tavsiyem alacağınız cihaz hakkında eğer araştırma yapma gereği duyuyorsanız.

Araştırmanızı servis hizmeti ve cihazla alakalı servis sorunlarına yoğunlaşarak yapınız.

En azından alacağınız cihaz ile ilgili ön bilgiye sahip olursunuz. Eğer buradaki kullanıcılara sorarsanız size verecekleri tavsiye hayali olur sağlıklı tavsiyeyi hiç bir zaman alamazsınız. Size tavsiyede bulunan kullanıcının test laboratuvarımı var ki ancak yapılan tavsiye tercihten öteyi geçmez.
Dediğim şekilde araştırma yaptığınızda alacağınız sonuç asla %/% sonuç olmaz en azından cihazla alakalı kamu oyu bilgisine sahip olursunuz buda hiç bir şey bilmeden almaktan iyidir.

Söylediklerinizi dikkate alacağım ve katılıyorum. Bu hataya nasıl düştüm bilemiyorum ve bu bana ders oldu. Bundan sonra araştıracağım. Ve kullanıcıların yorumlarını dikkate alacağım. Bu arada bu vereceğim linkte gördüğüm kadarıyla para iadesine engel bir durum yok gibi. https://www.teknosa.com.tr/tekno-yardim Herkese teşekkür ederim şimdiden yardımınızdan dolayı. Technopat ın kalitesi burada ortaya çıkıyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı