LG OLED TV nasıldır?

823896

Femtopat
Merhaba arkadaşlar. Bu TV nasıldır sizce, alınır mı? LG de kronik sorunlar vs var mıdır? Donanım olarak nasıl? Cevaplarsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_20240902_014838.jpg
    IMG_20240902_014838.jpg
    100,7 KB · Görüntüleme: 152
Merhaba arkadaşlar. Bu TV nasıldır sizce, alınır mı? LG de kronik sorunlar vs var mıdır? Donanım olarak nasıl? Cevaplarsanız sevinirim.
CS3 kullaniyorum gayet memnunum, attiginiz model ile en belirgin farki parlaklik diye biliyorum ama zaten en yuksek parlaklikta hicbir zaman kullanmadigim icin ve cs3 daha ince oldugu icin tercih etmistim. Ama bu cihazin yeni modelleri var, bu tv eski model bilginiz olsun. OLED teknolojisini diger teknolojilerle goruntu kalitesi olarak yan yana bile koymam, ilk OLED tv'ye gectigimde bugune kadar tv izlemedigimi farketmistim.

CS3 kullanıyorum gayet memnunum, attiginiz model ile en belirgin farki parlaklik diye biliyorum ama zaten en yuksek parlaklikta hiçbir zaman kullanmadigim icin ve CS3 daha ince oldugu icin tercih etmistim. Ama bu cihazin yeni modelleri var, bu TV eski model bilginiz olsun.

Cevap için teşekkür ederim peki sizin tafsiye edebileceğiniz bir model var mıdır?

Cevap için teşekkür ederim peki sizin tafsiye edebileceğiniz bir model var mıdır?

C4 sizin attiginizin yeni modelidir, onu almaniz daha mantikli olur eger butceniz varsa tabii. Samsung tercih etmenize gerek yok bence OLED'de LG, QLED de Samsung tercih edilmesi en mantiklisi, ama Samsung da OLED'de gayet basarili cok farklari yoktur.

C4 sizin attiginizin yeni modelidir, onu almaniz daha mantikli olur eger butceniz varsa tabii. Samsung tercih etmenize gerek yok bence OLED'de LG, QLED de Samsung tercih edilmesi en mantiklisi, ama Samsung da OLED'de gayet basarili cok farklari yoktur.

Peki bu OLED'lerde ekran kararması ya da başka sorunları var mıdır bazı yorumlarda görmüştüm OLED'e bulaşmayın diyen çok gördüm.

Peki bu OLED'lerde ekran kararması ya da başka sorunları var mıdır bazı yorumlarda görmüştüm OLED'e bulaşmayın diyen çok gördüm.
O sorunlarin baya onune gecildi. Artik logo yanigi olmamasi icin farkli teknolojiler gelistirdiler ve artik cok zor, ama OLED tv'ler hala kisa omurlu diger teknolojilere gore. Yani kullaniminiza gore 3-4 senede de sorun cikarabilir, 8 sene de gidebilir, ayni kanali 8 saat izlemiyorsaniz ya da TV butun gun acik degilse cok sorun olacagini sanmam. Eksisi olarak bir diger durum da ekran degisimi fiyatlari ve ekranlarinin hassas olmasi, evinizde kucuk cocuk vs. varsa dikkatli kullanilmali cunku ekran degisimleri cok pahali, koruyucu onermem ben ilk basta almistim ama gunduz baya yansima yapiyor ve ici tozlaniyor. Goruntu kalitesi olarak bir yakinimda Samsung QLED var ve kendi televizyonumdan ona gecince 720p izliyormusum gibi kalitesiz geliyor, cidden baya fark var bence, ozellikle karanlik filmlerde baya fark hissettim.

O sorunlarin bayağı onune gecildi. Artik logo yanigi olmamasi icin farkli teknolojiler gelistirdiler ve artik cok zor, ama OLED TV'ler hala kisa omurlu diger teknolojilere gore. Yani kullaniminiza gore 3-4 senede de sorun cikarabilir, 8 sene de gidebilir, ayni kanali 8 saat izlemiyorsaniz ya da TV butun gun acik degilse cok sorun olacagini sanmam. Eksisi olarak bir diger durum da ekran degisimi fiyatlari ve ekranlarinin hassas olmasi, evinizde kucuk çocuk vs. varsa dikkatli kullanilmali cunku ekran degisimleri cok pahali, koruyucu onermem ben ilk basta almistim ama gunduz bayağı yansima yapiyor ve ici tozlaniyor. Goruntu kalitesi olarak bir yakinimda Samsung QLED var ve kendi televizyonumdan ona gecince 720p izliyormusum gibi kalitesiz geliyor, cidden bayağı fark var bence, ozellikle karanlik filmlerde bayağı fark hissettim.

O sorunlarin bayağı onune gecildi. Artik logo yanigi olmamasi icin farkli teknolojiler gelistirdiler ve artik cok zor, ama OLED TV'ler hala kisa omurlu diger teknolojilere gore. Yani kullaniminiza gore 3-4 senede de sorun cikarabilir, 8 sene de gidebilir, ayni kanali 8 saat izlemiyorsaniz ya da TV butun gun acik degilse cok sorun olacagini sanmam. Eksisi olarak bir diger durum da ekran degisimi fiyatlari ve ekranlarinin hassas olmasi, evinizde kucuk çocuk vs. varsa dikkatli kullanilmali cunku ekran degisimleri cok pahali, koruyucu onermem ben ilk basta almistim ama gunduz bayağı yansima yapiyor ve ici tozlaniyor. Goruntu kalitesi olarak bir yakinimda Samsung QLED var ve kendi televizyonumdan ona gecince 720p izliyormusum gibi kalitesiz geliyor, cidden bayağı fark var bence, ozellikle karanlik filmlerde bayağı fark hissettim.

Ben de bir ara Samsung düşünmüştüm ama sonradan vazgeçtim gittim TV'yi bayağı bir inceledim yakından hoşumada giti yani 5 6 yıl idare etse ona bile kabülüm. Tekrar tekrar TV değişmek istemem alacaksak düzgün bir şey olsun.

Ben de bir ara Samsung düşünmüştüm ama sonradan vazgeçtim gittim TV'yi bayağı bir inceledim yakından hoşumada giti yani 5 6 yıl idare etse ona bile kabülüm. Tekrar tekrar TV değişmek istemem alacaksak düzgün bir şey olsun.
Normal sartlarda OLED 5-6 senenin uzerinde gider. Bence OLED deneyin, baska tv almak istemeyeceksiniz sonra :)

Yanlış bilgi

LG'nin gereksiz fiyat farkı var, Samsung daha uyguna QD-OLED satıyorken LG tercih etme sebebi olarak Android arayüz olması ve Dolby Vision diyebiliriz. Işıklar açık ortamda kullanacaksanız en iyi OLED bile iyi performans vermeyecek bilginiz olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı