LG OLED TV yanar mı?

Bie başka konu da eğer TV aydınlık bir odada da kullanılacaksa okuduğum kadarıyla parlaklık seviyeleri de yetersiz OLED'lerin.

En ideali LG'nin QNED modelleri ya da Samsung'un Neo QLED modelleri gibi görünüyor hem iyi bir görüntü kalitesi hem yüksek parlaklığa ulaşabilme kapasitesi hem de yanma riski olmaması sebebiyle.

Burada bir modelin fotoğrafını atmak yasak mı? Ona göre arasında kaldığım QNED modelinin fotoğrafını atacağım?

Burada bir modelin fotoğrafını atmak yasak mı? Ona göre arasında kaldığım QNED modelinin fotoğrafını atacağım?

Bilmiyorum niye yasak olsun? Kurallar da öyle bir şey var mı? Varsa ben de bilmiyorum.

PS 5 film ve tabii ki maç hafta içi zaten çalışıyoruz çok üzün süreler kullanmam fakat hafta sonu PS 5 ile içinden geçebilirim.

Oyunlarda da TV kanallarındaki logolarda olduğu gibi sabit menülerin olduğu bölgelerde iz kalma riski var.

Yeni konu oluştursanız daha iyi olur.

1708549403424.png

Kurallar 4. madde.

65QNED816re şu modelle yazdığım OLED arasında kaldım. Delireceğim.

Hocam arada kalacak birşey yok açıkçası. Konuda sorduğunuz soruya kimse asla yanmaz diyemez. Ben o kadar parayla OLED almam. Parasının hesabını çok yapmayan ve rahatça riske atabilecek insanlar için bir şey diyemem ama bir TV alırken bu kadar inceleyen sizin benim gibi insanlar için para verip dert almak çok mantıklı bir tutum değil.

3 sene değil de hadi 10 sene garanti verseler kafamız rahat olabilir ama 2-3 sene TV için çok kısa bir süre.

Yeni TV'lerde OLED burn-in sorunlari cok buyuk oranda halledildi diyebilirim ancak halen risk var. Bizim gibi servislerin is bilmez oldugu, markalarin kullanicilari umursamadigi ucuncu dunya ulkelerinde daha buyuk sorun. E bu paralara bir TV almak da kolay degil o yuzden ben olsam ben de mini-LED panelli TV'lere yonelirdim. Zira OLED kadar olmasa da klasik TV panellerinden kat kat iyi olduklari ortada zaten.

Yeni TV'lerde OLED burn-in sorunlari cok buyuk oranda halledildi diyebilirim ancak halen risk var. Bizim gibi servislerin is bilmez oldugu, markalarin kullanicilari umursamadigi ucuncu dunya ulkelerinde daha buyuk sorun. E bu paralara bir TV almak da kolay degil o yuzden ben olsam ben de mini-LED panelli TV'lere yonelirdim. Zira OLED kadar olmasa da klasik TV panellerinden kat kat iyi olduklari ortada zaten.

65QNED816re nasıl sizce?

Mini LED TV'lerde burn-in problemi olmuyor sanırım. Onlar da OLED TV'lere benzer çalışıyor.
Mini LED ile OLED'in hicbir benzerligi yok.

Oncelikle suna aciklik getirelim. OLED bir panel turu iken Mini LED bir arka aydinlatma teknolojisidir. Mini LED icin IPS, VA veya TN gibi bir panel turu gereklidir. Bildigimiz gundelik TV'lerde ve monitorlerde IPS, VA ve TN panellere Edge LED arka aydinlatma eslik eder. Bu da oldukca kotudur, HDR gibi ozelliklerde yeri operler ve Local Dimming performanslari kotudur. Bunun biraz ust kalitesinde olanlarda Direct LED bulunur ve modeline gore 32, 64, 96 bolgeli aydinlatma kullanilir. Mini LED ise genelde ust duzey modellerde olur ve modeline gore 336, 576, 1.152, 1.196, 2.304 ve hatta daha da ucuk seviyelere cikarsak Macbook Pro 16 2021 gibi cihazlarda 10.000'e varan LED sayisi bulunur. Ne kadar fazla olursa o kadar az blooming olur ve o kadar iyi HDR deneyimi sunar.

OLED'de ise arka aydinlatma bulunmaz. Her bir piksel hem renk hem isik sunar. Bu sebeple kontrast orani ∞/1'dir. En iyi HDR deneyimini de OLED paneller sunar. Ancak OLED'in de eksisi color fringing ve burn-in olarak onumuze cikiyor. Color fringing televizyonda o kadar onemli degil ama burn-in onemli. Bu sebeple OLED televizyon aliyorsaniz maalesef ozenerek kullanmaniz gerekiyor. Gulu seven, dikenine katlanir.

Bir secim yapacak olsam secimimi burn-in garantisi olan ve incelemelerde iyi performans veren bir OLED monitorden yana kullanirdim.

65QNED816re gibi mi mesela?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı