LG UltraGear 27GR75Q-B renkler soluk görünüyor

huoralcarin

Megapat
Arkadaşlar selam. 2 gün önce LG UltraGear 27GR75Q-B modelini vatandan aldım. Farklı modellerin stokları olmadığı için bu ve ASUS VG27AQ modelleri arasında kalmıştım. ASUS'ta fazlaca şikayet olduğu için ve panelleride bayağıdır değiştirmedikleri için LG 27GR75Q-B modelinde karar kıldım. Konulara baktığımda parlaklık konusunda şikayet var. Ben monitörü karanlık ortamda kullanıyorum. Parlaklık 100 ayarında gözlerimi rahatsız bile ediyor kısmak zorunda kalıyorum fakat sanki renkler çok solgun bir sıkıntı var ama anlayamadım. Parlaklığı 85-90'a indiriyorum çok koyu geliyor. 100 yapıyorum, gözlerimi alıyor ama renkler solgun duruyor. Contrast gama vs 2 gündür oynuyorum, bir iyi gibi oluyor sonra solgun geliyor oyunda. (LG 24GN600 modelinden geçtim.) Acaba yorumlardan dolayı psikolojik olarak mı böyle geliyor yoksa modelde bir sıkıntı mı var? Direkt mağazadan aldım değiştirirler mi bilmiyorum ama ASUS VG27AQ ile değiştirmeyi denesem daha iyi midir? Teknik olarak anlayan veya bu monitörü kullanan arkadaşların yorumları nedir?

LG kalitesini konuşturmuş ama teknik olarak gıdadan gramaj kısıp paket küçültür gibi teknik özelliklerden kısmış bu modelde. Bu yüzden öneri potasından çıkartmıştık.
ASUS ile değişim yapılsa bile size çağ atlatmaz aradaki fark. Renk ayarları ile sıcaklığı yani kırmızı renk tonunu yakalabilirseniz belki bir nebze düzelir ama genel olarak gördüğünüz gibi olur. Bunun nedeni Black uniformaty performansının düşük olmasından kaynaklı. Kontrast oranı kötü.

Cevap için sağolun hocam. Vatan da mağazadan aldığım için değişim veya iade sadece LG servisi onay verirse yapılabilir diyor. Yani sanmıyorum ama birde onlarla görüşeceğim. Ya da el mahkum alışıp kullanacağım artık..

Aynı monitörden bende aldım bugün geldi yalnız monitörün sağ sol ve tam üstünde turuncumsu bir şeyler var birde köşelerde soyulma gibi bir şey var aynısı sizde de var mı ve ya bu bi problem mi?

Dosya Ekleri

• IMG_1663.jpg
    220 KB · Görüntüleme: 157
  • IMG_1664.jpg
    251,4 KB · Görüntüleme: 115
  • IMG_1665.jpg
    105,7 KB · Görüntüleme: 157
Aynı monitörden bende aldım bugün geldi yalnız monitörün sağ sol ve tam üstünde turuncumsu bir şeyler var bir de köşelerde soyulma gibi bir şey var aynısı sizde de var mı veya bu bir problem mi?

Panelin dış katmanında koruyucu tarzda bir jelatin olur. Sürtünmeye veya rafta dururken olmuş olabilir. Kozmetik bir sorun. Kullanımı etkilememesi gerekir.

ileride bir problem çıkartır mı çünkü çıkartmaya çalıştım elime gelmiyor ve alt panelin içine kadar gidiyor gibi bir de aklımı kurcalayan turuncu noktalar onların nedeni nedir acaba

Aynı monitörden bende aldım bugün geldi yalnız monitörün sağ sol ve tam üstünde turuncumsu bir şeyler var bir de köşelerde soyulma gibi bir şey var aynısı sizde de var mı veya bu bir problem mi?

Evet bende de köşelerde çok ufak şekilde soyulma var ama yani ekranın dışında panelin tam başladığı yerde 1mm kadar bir alanda, çekeyim dedim ama o kadar küçük ki telefon kamerasını yaklaştırınca odaklayıp çekemedim buğulu oluyor. Ya sizin kamera çok iyi ya benimki çok eskimiş hocam

İleride bir problem çıkartır mı çünkü çıkartmaya çalıştım elime gelmiyor ve alt panelin içine kadar gidiyor gibi bir de aklımı kurcalayan turuncu noktalar onların nedeni nedir acaba?

Ekranın sağ ve sol üst köşelerinde olan birer ufak noktadan bahsediyorsanız (onlarda ekranın dışında kalıyor) aynı yerlerde bende de var, onu sordum mağazada piksellerin başladığı yerler herhangi bir ölü piksel değil demişlerdi.

Son düzenleme:
evet ekranın dışında aynı turunculukta hem üstte hem de yanlarda olunca işkillendim biraz.
Valla gözle görünür derece de değil bende de turuncu noktayı çekerken kamerada farkettim sanki koruyucu cam takmışlarda hava yapmış gibi (iphone farkı olabilir). Bir de bir şey daha sormak istiyorum cs go oynuyor musunuz ve ya herhangi bir oyunda sanki görseller titriyormuş gibi geldi bana özellikle duvarların kenarlarından geçerken buna ghosting denilir mi bilmiyorum .

Vallahi geçen bir girdim CS:GO'ya 2 dakika görmek için bir titreme yoktu. Onun dışında Battlefield 2042 ve Baldur's Gate 3 oynuyorum bu aralar, herhangi bir titreme yaşamadım. İnternet üzerinden ghosting için UFO test yaptım ghostingte çıkmadı. Belki farklı bir şeydir. @Saint Lucia üstat daha iyi bilir ben de anlamıyorum o kadar.

UFO testi benimde böyle çıktı(belki yanlış yapmış olabilirim üstteki ayarlardan değişmem gereken bir şey var mı bilmiyorum) hiç bir şey anlamıyorum bu testlerden yıllardır 60hz Asus monitör kullandığım için ama sanki oyunda dokularda garip bir şey var onu fark edebiliyorum

Dosya Ekleri

• IMG_1661.jpeg
    286,9 KB · Görüntüleme: 162
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…