LG X130 için işletim sistemi önerisi

Elimde Intel atom işlemci, 2 GB RAM, 120 GB SSD cihaz var. Yani notebook. Bu cihaza Windows 7 Home Premium, starter ya da Windows 8.1 Home versiyon mu kurmalıyım? Sizin öneriniz ne olur?

İkisini de kurma derim. Bu cihaz için lxle daha iyi olur. Ayrıca @kayra150 hocamın hazırladığı rehbere de bir bakın derim.

Yani tercihen Windows istiyorum ama bu konuda öneriniz ne olur?

Windows 10 bu sistem için çok ağır gelir. Windows 7 ve 8.1 ise desteği kesilmiş sürümler. Artık güncelleme almıyorlar. Lxle dağıtımıysa hem çok daha hafif hem de daha güncel. Ayrıca Ubuntu tabanlı olduğundan sizi zorlamaz. Boşta 400-500 MB arası bir bellek tüketimi olması lazım.

İlla Windows tarafında kalmak istiyorsanız ReviOS10'a belki bir bakabilirsiniz. Ama dediğim lxle kadar hafif olmaz.

Ek olarak biraz daha ağır ama gene kullanabileceğiniz Linux Mint Xfce'ye bakabilirsiniz. Lxle kadar hafif değildir ama gerçekten güzel bir dağıtımdır ve ona kıyasla biraz daha kullanıcı dostudur diyebiliriz. Ayrıca birkaç videoyla çok güzel bir arayüz elde edebilirsiniz.

Elimde Intel atom işlemci, 2 GB RAM, 120 GB SSD cihaz var. Yani notebook. Bu cihaza Windows 7 Home Premium, starter ya da Windows 8.1 Home versiyon mu kurmalıyım? Sizin öneriniz ne olur?
SSD kullanmanız güzel bir avantaj olmuş. Kesinlikle farkını hissedeceksiniz. 2 GB RAM ile sistemi Win10'a zorlamaya bence gerek yok. Orijinal Win10 zaten RAM'in neredeyse tamamını sömüreceği için kasma donma çok olur. Win7, Win8.1 kullanmanın da günümüzde pek mantığı kalmadı. Bence Win10'un altına düşmektense hafif ve güncel bir Linux dağıtımıyla daha iyi bir kullanım elde edebilirsiniz. Sistem özelliklerime göz atabilirsiniz bende de 2 GB RAM var. AntiX 22 64 bit kullanmaktayım sayısız denemeler sonucunda bunda kaldım. Siz de deneyebilirsiniz ama kullanması biraz zorlar. LXLE biraz daha ağır ama daha kolay.

antiX: 150-200 MB arası,
LXLE: 250-300 MB arası RAM yükü oluşturuyordu bende. Hafif diye bildiğimiz Win7, 32 bitte bile bu değerlere yaklaşamıyor gerisini siz düşünün.

SSD kullanmanız güzel bir avantaj olmuş. Kesinlikle farkını hissedeceksiniz. 2 GB RAM ile sistemi Win10'a zorlamaya bence gerek yok. Orijinal Win10 zaten RAM'in neredeyse tamamını sömüreceği için kasma donma çok olur. Win7, Win8.1 kullanmanın da günümüzde pek mantığı kalmadı. Bence Win10'un altına düşmektense hafif ve güncel bir Linux dağıtımıyla daha iyi bir kullanım elde edebilirsiniz. Sistem özelliklerime göz atabilirsiniz bende de 2 GB RAM var. AntiX 22 64 bit kullanmaktayım sayısız denemeler sonucunda bunda kaldım. Siz de deneyebilirsiniz ama kullanması biraz zorlar. LXLE biraz daha ağır ama daha kolay.

antiX: 150-200 MB arası,
LXLE: 250-300 MB arası RAM yükü oluşturuyordu bende. Hafif diye bildiğimiz Win7, 32 bitte bile bu değerlere yaklaşamıyor gerisini siz düşünün.
anladım galiba antiX kuracağım zaten amacı internette dolaşmak ve bu işlevi gayet yerine getirecektir sağolun

Anladım galiba antiX kuracağım zaten amacı internette dolaşmak ve bu işlevi gayet yerine getirecektir sağ olun

antiX zorlayabilir belki biraz. Eğer zorluk çekerseniz lxle geçersiniz. Debian yerine Ubuntu tabanlı olduğundan yeni Linux geçecek birine daha rahat olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı