LG X140 için Windows sürümü önerisi

ENDERTPC2009

Decapat
Katılım
2 Kasım 2020
Mesajlar
51
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta belirttiğim gibi elimde LG bir notebook var. Buna Windows 7 olabilir mi?
Sistem özellikleri:
İşlemci: Intel Atom N450 1.66 GHz.
Ekran kartı: Dahili.
RAM: 2 GB DDR2 RAM.
HDD: 250 GB WD hard disk.
 
Şu an XP mi yüklü? Bende de X130 var, Windows 8.1 denemiştim güncel olduğu için fakat bir hantallık vardı. Windows 7 Home Premium'da denedim, Starter'da denedim... En verimli performansı Starter ile aldım, SSD olduğu halde bir de :) Birkaç güne 2 GB RAM'e yükselteceğim :)
 
Şu an XP mi yüklü? Bende de X130 var, Windows 8.1 denemiştim güncel olduğu için fakat bir hantallık vardı. Windows 7 Home Premium'da denedim, Starter'da denedim... En verimli performansı starter ile aldım, SSD olduğu halde bir de :) birkaç güne 2 GB RAM'e yükselteceğim :)

Yok bilgisayarcı gitti Windows 10 Pro kurdu.
 
Benim elimde de Asus bir netbook var. 2gb RAM'i, Atom n2600 işlemcisi, GMA 3600 ekran kartı, 320gb HDD'si var. Şuan Windows 8.1 pro var içinde. Tüm güncellemeleri de yapılmış durumda gayet stabil ve hızlı çalışıyor. Windows 7 Starter ve Home Premium'da kullandım. Açıkcası pek bir hız farkı anlamadım. 8.1 ekstra olarak daha hızlı açılıyor. Ram tüketimleri aşağı yukarı benzer. 8.1 tercih sebebim ise güncel olması. Yedek olarak acil durum bilgisayarı yaptığım için (Ana PC'im çökerse format USB'si vs hazırlama, başıma da geldi) güncel, virüs kapmayacak bir Windows kalsın istedim. Aslında 10 kullanırdım ama maalesef uyumsuz. Sonuç olarak 8.1 tavsiye edebilirim.
 
Benim elimde de ASUS bir notebook var. 2 GB RAM'i, Atom N2600 işlemcisi, GMA 3600 ekran kartı, 320GB HDD'si var. Şu an Windows 8.1 Pro var içinde. Tüm güncellemeleri de yapılmış durumda gayet stabil ve hızlı çalışıyor. Windows 7 Starter ve Home Premium'da kullamdım. Açıkcası pek bir hız farkı anlamadım. 8.1 ekstra olarak daha hızlı açılıyor. RAM tüketimleri aşağı yukarı benzer. 8.1 tercih sebebim ise güncel olması. Yedek olarak acil durum bilgisayarı yaptığım için (Ana PC'im çökerse format USB'si vs hazırlama, başıma da geldi) güncel, virüs kapmayacak bir Windows kalsın istedim. Aslında 10 kullanırdım ama maalesef uyumsuz. Sonuç olarak 8.1 tavsiye edebilirim.

Zaten sizin netbook biraz daha güçlü bir netbook. Atom N270, 1GB RAM ve GMA 950 var benimkinde ve Windows 8.1 stabil olmasına karşın yavaşlığını hissettiriyordu. Windows 7 Starter kurdum rahatladı bilgisayar, şimdi yağ gibi.
 
Son düzenleme:
Zaten sizin notebook biraz daha güçlü bir notebook. Atom N270, 1GB RAM ve GMA 950 var benimkinde ve Windows 8.1 stabil olmasına karşın yavaşlığını hissettiriyordu. Windows 7 Starter kurdum rahatladı bilgisayar, şimdi yağ gibi.
Ben konu sahibine dedim. Zaten onun Netbook'u ile aşağı yukarı aynı Netbook'um. Çok bir fark yok işlemcimiz vs. arasında.
Starter , Home Premium'dan 50-100 mb az ram tüketir. 1gb RAM'de bu miktar önemli olabilir. Sizin için doğru bir tercih Starter bence de. 🙂
 
Başlıkta belirttiğim gibi elimde LG bir notebook var. Buna Windows 7 olabilir mi?
Sistem özellikleri:
İşlemci: Intel Atom N450 1.66 GHz.
Ekran kartı: Dahili.
RAM: 2 GB DDR2 RAM.
HDD: 250 GB WD hard disk.
O notebook benim eski notebookum ve zaten safken Windows 7 Starter. Ama Windows 7 kastırır o sistemde, Linux'a geçme vakti.
 

Geri
Yukarı