Zamanında biz AliExpress üzerinden araba kol dayaması sipariş vermiştik kargo 2 paket ayrı ayrı gelmişti ve kargocu bizden ekstra gümrük müydü bir vergi ödemesi almıştı yaklaşık 100 mü 150TL mi neydi o zamanlarda. Ürün fiyatı ne kadardı hiç hatırlamıyorum bunda kapıda ücret ödeme gibi bir şey olmaz değil mi?
Zamanında biz AliExpress üzerinden araba kol dayaması sipariş vermiştik kargo 2 paket ayrı ayrı gelmişti ve kargocu bizden ekstra gümrük müydü bir vergi ödemesi almıştı yaklaşık 100 mü 150TL mi neydi o zamanlarda. Ürün fiyatı ne kadardı hiç hatırlamıyorum bunda kapıda ücret ödeme gibi bir şey olmaz değil mi?
Olacağını sanmıyorum. Yani bu kadar yüksek fiyatlı siparişim olmadı ama verdiğim siparişlerde vergiyi de dahil ediyor. Eskiden vergi fiyatı yoktu hiç. Sadece ürün fiyatı ve varsa gönderim ücreti alıyordu.
Vergide de bu yazıyor.
Bir de ben sipariş verirken 1 dolar da olsa gönderim ücreti alan yerlerden sipariş veriyorum bulabilirsem.
Bu dediğiniz kısmı anlamadım neden öyle yapıyorsunuz?
32 GB RAM anakart ile birlikte toplamda 2151TL fiyat veriyor eğer hepsi bu şekilde sıkıntısız gelirse eğer gerçekten iyi fiyat. Diyelim sorun çıktı ürünlerde bunların hakkını nasıl savunabiliyorum?
Kargo takibi yapabilmek için. Yani gönderimi ücretsiz olanlar da geldi bana ama 3-4 yıl önce eski sistemde gönderimi ücretsiz olanları alınca kargo takip edemiyorduk. Gümrükte kayboluyordu bazen siparişler.