LGA 775 İşlemci Ve Anakart Önerisi

Bende düşük bütçeli ve iş görecek sistem topluyorum. Araştırdığım kadarıyla,
İşlemci: x5460
Anakart: Asus p5g41t-m LX V2 almaya karar verdim. İşlemcinin SLBBA olması OC için avantajmış.

Henüz ekran kartı ve soğutma sistemi için karar verebilmiş değilim. Senin konun üzerinden takipte olacağım.
Bu arada aşağıdaki linklerdeki ürünler yerine tavsiyelerde verebilirsiniz.

İşlemci ve anakart linkleri;
İşlemci anakart

Bende düşük bütçeli ve iş görecek sistem topluyorum. Araştırdığım kadarıyla,
İşlemci: x5460
Anakart: Asus p5g41t-m LX V2 almaya karar verdim. İşlemcinin SLBBA olması OC için avantajmış.

Henüz ekran kartı ve soğutma sistemi için karar verebilmiş değilim. Senin konun üzerinden takipte olacağım.
Bu arada aşağıdaki linklerdeki ürünler yerine tavsiyelerde verebilirsiniz.

İşlemci ve anakart linkleri;
İşlemci anakart
Ben de araştırıyorum. Ekran kartı olarak GTX 750ti düşünüyorum. Ama Ram bulmak biraz sıkıntı olacak gibi sıfır Ddr3 ramlar düşündüğüm kadar ucuz değiller. Bu arada anakart için bios güncellemesi yapıp yapmadıklarını sordum. Dönüş yaparlarsa yazarım buraya

Bütçe belirtseydiniz daha iyi yardımcı olurdum. Düşük bütçe ile 2.El hazır sistem alınabilir. Eğer toplamak istiyorsanız P41/G41 anakart + E5450 + GTX750ti 2GB güzel bir üçlü olur.

Tüm parçaları 2.El toplayın fakat PSU'yu sıfır almaya çalışın.
E5450 daha az güç tüketir. X5460 ile arasında az bir performans farkı olduğundan ek PSU maliyetinden kaçınmak için E5450 tercih edin. Zira zaten sistem eski O.C ile zorlayıp anakarta ısı vermeye gerek yok ek PSU dan ziyade ek soğutucu alman da gerekiyor.

Ekran kartı olarak yine çift fanlı model değil, tek fanlı model tercih edin fiyatları uygun. RAM olarak da 100TL gibi bir fiyata 4GB 1600MHz bulman mümkün. Buradaki 2.El alış-satış bölümünü incele.

Bütçe belirtseydiniz daha iyi yardımcı olurdum. Düşük bütçe ile 2.El hazır sistem alınabilir. Eğer toplamak istiyorsanız P41/G41 anakart + E5450 + GTX750ti 2GB güzel bir üçlü olur.

Tüm parçaları 2.El toplayın fakat PSU'yu sıfır almaya çalışın.
E5450 daha az güç tüketir. X5460 ile arasında az bir performans farkı olduğundan ek PSU maliyetinden kaçınmak için E5450 tercih edin. Zira zaten sistem eski O.C ile zorlayıp anakarta ısı vermeye gerek yok ek PSU dan ziyade ek soğutucu alman da gerekiyor.

Ekran kartı olarak yine çift fanlı model değil, tek fanlı model tercih edin fiyatları uygun. RAM olarak da 100TL gibi bir fiyata 4GB 1600MHz bulman mümkün. Buradaki 2.El alış-satış bölümünü incele.
Bir kaç yazı okumuştum. Anakartın bios uptadedi aldığımız işlemciye göre yaparsak değerlerini ayarlayabiliyormuşuz. O yüzden x5460 tercih ettim. Her halukarda CPU fanı alcam. PSU olarak ne önerirsin ve kaç Wat almam gerekir ayrıca anakartın desteklediği Ram frekansı 1333Mhz. 1600Mhz Ram almak mantıklı mı ve çalışır mı? Bir de 2x4 mu alayım 1x8 mi ve önerdiğin bir Ram var mı?
Bütçe olarak en fazla 800TL düşünüyorum. Ekran kartı bu maliyetin içinde olmayacak şekilde.

Son düzenleme:
Bir kaç yazı okumuştum. Anakartın bios uptadedi aldığımız işlemciye göre yaparsak değerlerini ayarlayabiliyormuşuz. O yüzden x5460 tercih ettim. Her halukarda CPU fanı alcam. PSU olarak ne önerirsin ve kaç Wat almam gerekir ayrıca anakartın desteklediği Ram frekansı 1333Mhz. 1600Mhz Ram almak mantıklı mı ve çalışır mı? Bir de 2x4 mu alayım 1x8 mi ve önerdiğin bir Ram var mı?
Bütçe olarak en fazla 800TL düşünüyorum. Ekran kartı bu maliyetin içinde olmayacak şekilde.
Ramler istersem 2000Mhz olsun her türlü 1300Mhz ve altı çalışıcaktır.PSU Olarak 300W işinizi görür ama 350-400W almanızı öneririm.

Şu an asusun G41 anakartını ve x5460 işlemciyi almaya karar verdim AliExpress üzerinden. Ayrıca Asus anakartı da bios modlarken ve OC işlemi daha kolay oluyormuş ve fiyat da uygun geldi. Tek sorun bozuk gelmesi olacaktır. Bu parçalarım gelmesi zaten 20 gün sürer en az geldiklerinde piyasaya göre RAM, ekran kartı( 2. El), PSU ve kasa alıcam. Öneriniz varsa yazabilirsiniz maliyeti en aza düşürmeye çalışıyorum. Bir sorum daha olacak çift fanlı GTX 750ti güç kablosu için söyleyeceğim anakart üzerinde güç girişi yeri var mı? Ayrıca işlemci ısınmayı önlemek için kaliteli bir soğutucu da önerebilirseniz sevinirim.

GTX 750 Tİ de ek güç kablosuna gerek yok direk tak çalıştır.Ekran kartına eğer daha fazla bütçe oluşturabilirseniz GTX 950 almanızı öneririm ama bütçe oluşturamazsanız da GTX 750 Tİ sizi üzücek bir kart değil.

Ramler istersem 2000Mhz olsun her türlü 1300Mhz ve altı çalışıcaktır.PSU Olarak 300W işinizi görür ama 350-400W almanızı öneririm.

GTX 750 Tİ de ek güç kablosuna gerek yok direk tak çalıştır.Ekran kartına eğer daha fazla bütçe oluşturabilirseniz GTX 950 almanızı öneririm ama bütçe oluşturamazsanız da GTX 750 Tİ sizi üzücek bir kart değil.
750ti rahat rahat işimi görür. Çift fanlı almayı düşünüyordum ondan sordum bu soruyu. Ben şimdi e5450 almaya karar verdim ama base çalışma hızında 750ti ile darboğaz olur mu?
Arkadaşım, x3440 işlemcili, 1156 pinli sistem araştırması yapmanıda tavsiye ederim.
Ben ona baktım ama maliyet çok yükseliyor ucuza H55 ve P55 anakart bulamadım. Şu an Ankarada 120TL fiyatından Asus P5g41t LX buldum.

Peki OC gerekmeden base hızda olur de mi ve ayrıca işlemci için OC özelliği var mı darboğaz yaşanırsa diye soruyorum.
750 Tİ yi overcloksuz da besler ama oyunlarda daha yüksek performans için overclock yapmanızı öneririm kartı beslemesi için söylemiyorum.Xeon işlemciler çoğu overclock yapılıyor ve iyi sonuçlar veriyor sizin kartınızda overclock yapılabilir bir kart youtube dan testlerine bakabilirsiniz 4.xx ghz ye çıkaranlar bile var.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı