LGA 775 ve DDR3 destekleyen anakart önerisi

shetsyorka

Centipat
Selamlar öncelikle, şu an kullandığım sistemim oldukça eski yakın bir zamanda sistemimi yükseltmeyi planlıyorum. Kullandığım sistem:
GA-G31M-ES2l.
2x2 DDR2 800 MHz RAM.
Core 2 Duo E7400.
GTX 650.
ASUS markasının bir PSU'su var, fakat tam olarak değerini bilmiyorum (peek 400 rated 350W) yazıyor.

Şimdi aklımda Xeon E5450 alıp LGA 775 olan anakartıma monte etmek. Fakat anakartın eski olmasından dolayı pek içime sinmiyor. Çok pahalı olmayan bir anakart önerisine ihtiyacım var, alacağım DDR3 RAM'leri ve E5450'yi o anakarta monte etmek istiyorum. Bir süre sonra, GTX 650'den kurtulup RX 460'a geçmeyi planlıyorum. Bana verebileceğiniz tavsiyeler & öneriler varsa bekliyorum.

Son düzenleme:
LGA775 den uzak durun, para bitiktirip AM4 e geçmeye bakın. 3.5GHZ Q9550 ile 750TI ı darboğaz yüzünden kullanamadım. Değmiyor zahmetine, sürekli bir sorun. Hepsini satıp biraz para ekleyip İşlemciyi Çin den alarak R5 1400 lü makine topladım. Tekrar diyorum; yapmayın, uzak durun. Bu arada internetteki testlere kanmayın, testlerin hiçbiri 64 kişi Battlefield veya en kalabalık NPC yuvası mekanlarda GTA5 içermiyor.

Öncelikle teşekkürler, G41 aklıma yattı diyebilirim fakat bir sorum olacak. Resimlerde gördüğüm şey iki beyaz iki mavi ram slotu idi, özelliklerinde DDR2-DDR3 yazdığından dolayı aklıma geldi mesela 2x2 DDR2 ramlerimi taksam iki ddr2 slotuna diğer ddr3 slotuna da 4x4 taksam sorun olur mu?

Öncelikle teşekkürler, G41 aklıma yattı diyebilirim fakat bir sorum olacak. Resimlerde gördüğüm şey iki beyaz iki mavi ram slotu idi, özelliklerinde DDR2-DDR3 yazdığından dolayı aklıma geldi mesela 2x2 DDR2 ramlerimi taksam iki ddr2 slotuna diğer ddr3 slotuna da 4x4 taksam sorun olur mu?
Ya DDR3 ya da DDR2 slotlarını kullanmak zorundasınız. DDR3 e 2X4GB takabilirsiniz fakat uyumsuzluk sorunları çıkabiliyor diye biliyorum deneyip almak lazım.

LGA775 den uzak durun, para bitiktirip AM4 e geçmeye bakın. 3.5GHZ Q9550 ile 750TI ı darboğaz yüzünden kullanamadım. Değmiyor zahmetine, sürekli bir sorun. Hepsini satıp biraz para ekleyip İşlemciyi Çin den alarak R5 1400 lü makine topladım. Tekrar diyorum; yapmayın, uzak durun. Bu arada internetteki testlere kanmayın, testlerin hiçbiri 64 kişi Battlefield veya en kalabalık NPC yuvası mekanlarda GTA5 içermiyor.
Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz LGA775 sistemi 8 sene sorunsuz kullandım. LGA775 standart haline gelmişti o dönemler hatta.
Evet sorun yaşarsınız. Sadece DDR3 kullanın.

Dediklerinizi doğru buluyorum, yapılan oyun testleri konusunda da. Fakat elimde bulunan sistemi ne kadara satabileceğimi bilmiyorum, hani satsamda o kadar çıkabilir miyim emin değilim, sanki şu an yüksek maliyetli işlemci veya anakart almak pahalıya kaçacak gibime geliyor. Dolar malum.
Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz LGA775 sistemi 8 sene sorunsuz kullandım. LGA775 standart haline gelmişti o dönemler hatta.

Evet sorun yaşarsınız. Sadece DDR3 kullanın.
Teşekkürler, planladığım gibi DDR3 ram alacağım o halde, LGA775 konusunda söyledikleriniz de iç açıcı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı