LGA1700 soket DDR4 anakartlar niye var?

Sadece RAM için mi hocam? Yurtdışında RAM fiyatları o kadar pahalı değil insanlar rahat bir şekilde DDR5 RAM'de alabiliyor.

Stabil konusu da 2 tane 8GB DDR4 RAM Dual çalışırken 2 tane 8GB DDR5 RAM Quad çalışıyor. Base hızları zaten daha yüksek e 4'le çarpılınca da DDR4'ün OC ile bile gelemeyeceği hızlara ulaşmıyor mu? Bence DDR5 RAM'lerin 4 slot desteklememesi yine anakart ile alakalı yanlış olabilir benim düşüncem bu.
Birde olayin su yuzu var, bazen bazi is icin kullanilan cihazlarda yazilim, OS desteklrmiyor. Illaki bir nedeni vardir Intel salak degil ya.

O zaman daha DDR5 doğru dürüst oturmamıştı(hala oturdu mu emin değilim ha bire bir RAM uyumsuzluk konusu çıkıyor) ve pahalıydı. Sen 14700k için düşünüyorsun ama o zaman i3 12100F sistem toplayacak adam DDR4 topluyordu mecburen.

Böyle sistem dizenin parası var gider DDR5 1700 soket anakart alır benim de kafamı karıştırdı bu piyasadaki 1700 DDR4 anakartlar nedir bu arkadaşlar?

Şu anda DDR5 LGA 1700 dizmekte mantıksız zaten AM5 varken :D

O zaman daha DDR5 doğru dürüst oturmamıştı(hala oturdu mu emin değilim ha bire bir RAM uyumsuzluk konusu çıkıyor) ve pahalıydı. Sen 14700k için düşünüyorsun ama o zaman i3 12100F sistem toplayacak adam DDR4 topluyordu mecburen.

Şu anda DDR5 LGA 1700 dizmekte mantıksız zaten AM5 varken :D
Ustam tam anlatamadım. Sıfırdan dizecek biri diyelim ki AM4 veya AM5 istemiyor Intel alacak. 14.nesil i3'te almaz niye alsın? Tamam son çıkan işlemci ama 4 fiziksel çekirdek. Hani 4/8 yerine 6/6 olsa yine düşünülür şu i3'ün çekirdek sıkıntısı yıl olmuş 2024 hala devam ediyor. Şuan piyasa öyle bir hal aldı ki eskiden olduğu gibi i3 alayım ileride i5 i7 diye giderim yok AMD tarafında aynı fiyatta çok daha iyileri var 14.Nesil i3'ün hiçbir esprisi alternatiflerine göre yok. Konuya istediğim kadar yanıt alamadım ama biraz düşününce az çok kafamda bir şeyler oturdu bence DDR5 RAM pazarı istedikleri kadar genişlemediği için hala DDR4 RAM üretimi devam ediyor. Bu yüzden de destekli anakartlar çıkıyor.

Konuyu fikir alışverişi yapalım tartışalım diye açtım ama sizlerin dışında katılım olmadı foruma mı konu açtım yoksa sokakta köprü altındaki küflü duvara grafiti mi yaptım belli değil 😀 Eyvallah.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı