LGS 1 puanla kaçırılan liseye gidilebilme ihtimali var mıdır?

vuprx

Hectopat
Makaleler
1
LGS’de 454 puan yaptım, istediğim lise 455 puanla alıyor. 1 sene boyunca hep oranın hayalini kurdum, arkadaşımla oraya gitmek istiyordum fakat puanım yetmedi ve giremedim. O ise girdi. Puanım normalde 467 ama LGS puanım 454 geldi. İlimde tek fen lisesi var, onun aşağısında 420 ile alan Anadolu Lisesi var. Ben oraya gitmek istemedim çünkü orayı hak etmiyordum. Bu sebepten farklı ildeki fen lisesine gittim. Burası iğrenç bir yer, sınıfta 20 kişi doğudan geliyor, hepsi ayının teki. Çoğu serseri. Okulun meslek lisesinden farkı yok. Pansiyon kuralları inanılmaz katı. Dışarı çıkmaya sadece hafta sonu izin veriliyor. Hafta içi sadece 1 saat bahçede durabiliyorsun, onun dışında yasak. Oda arkadaşlarım çok kötü, burada hiçbir şeye izin verilmiyor, hapishane gibi. Ben burada durmak istemiyorum, resmen cehennemdeymişim gibi hissediyorum. Kurtulmak istiyorum buradan, arkadaşlarımın yanına gitmek istiyorum. Burada kimseyi tanımıyorum. yardımci olun, sizce ne yapmalıyım?

Kontenjan açığı oluşursa bir ihtimal alabilirler. Ancak son tercihlerden olursun. 455 ve üstüne odaklı bakarlar önce.

Hocam sana tercihim nakil yaptır başka bir okula.Fen 13. Soru iptal oldu belki o istediğin liseye gidebilirsin.Bide benim sana önerim var İstanbul havalimanı mesleki teknik Anadolu lisesi.Meslek lisesi olduğuna bakma burda askeri düzen var.Okulu belki beğenmeyebilirsin ama araştırmanı tavsiye ederim.Ben orada okuyorum ve çok memnunum pansiyon da var istersen.İyi akşamlar dilerim

Düzeltme:Hazırlık geçme sınavları oldu hazırlıkta kontenjan açıldı diye biliyorum yani gelebilirsin yüksek ihtimal.

Hocam 13.soruyu dogru yapmıştım.

Ben 480 almama rağmen LGS puanım 475 gelmişti 478 puanlık liseye girememiştim. Yüzdeliğiniz 0.1 bile yetmiyorsa giremiyorsunuz.

Ben 480 almama rağmen LGS puanım 475 gelmişti 478 puanlık liseye girememiştim. Yüzdeliğiniz 0.1 bile yetmiyorsa giremiyorsunuz.

Benim bir arkadasim nakil bekleyerek gitmişti okula gidip basvuru yapmislardi puani 398'di okul taban puani 400du.

Benim bir arkadasim nakil bekleyerek gitmişti okula gidip basvuru yapmislardi puani 398'di okul taban puani 400du.

Hocam ben böyle desem de çok uzağımdaydı o lise. Belki çıkar diye yazmıştık da çıkmaması iyi oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…