LGS 2021 nasıl geçti?

Elini sallayarak girdin galiba bu sene Türkçe de 1 tane bile yeni nesil soru yok.

Matematik 2020'den zordu ama.
Özeti bu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sınava girmedim ama sorulara baktım. Cidden dil bilgisiz 6.sınıf a gidenlerin yapabileceği sözel sorularında yanlış yaptıysanız. Durumunuz çöp.

Sözel çok kolaydı ama sayısalı kolaysa sen çöz.

Tüylü Mikrofon'un 10 ay önce paylaştığı bir video vardı. Sınava hazırlanırken bu videoyu görmüştüm ve kendime dersler çıkarıp öğretmenlerle paylaşmıştım.

Bir baba ve onun masum çocuğu LGS sınavı yüzünden mutsuz haldeler. Verilen emek, boyunu aşan test kitapları, dershane, birçok maddi & manevi sorun...

Evinden çıkmayan, yaşıtları gezerken soru çözen bir çocuk var. Şanslı kesimden ve dershaneye gidiyor. O sene MEB 4000 kadar örnek soru yayınlıyor ve bu çocuk hepsini çözüyor, aynı benim gibi. Ancak, sınavda bu sorulara benzer bir şey çıkmıyor. Evet, örnek sorunun aynısını veya biraz değiştirilmişini koymak aptallık olur ancak soruların mantıkları ve kalıpları birbirleriyle uyumsuz. Baba bundan şikayet ediyordu.

Sınıf öğretmenimiz rehberlik derslerini de yönetiyor. Fen hocası ama bize bu konuda yardım etmeye çalışıyor, ya da bize öyle gösteriyor. Çünkü dersler en fazla 20 dakika sürer ve öğretmen ilk ders olmasına rağmen dışarı çıkacağım der dururdu.

Ben de bu videoyu izlemiş, ardından da öğretmenime sormuştum : "Geçen sene 4000 örnek sorunun mantık veya kalıp olarak sınavdaki sorularla ilişkisi yok. Bu sene örnek soruları referans almak saçmalık olmaz mı?"

Öğretmenim ise tam olarak şu cevabı verdi : "İstemiyorsan çalışma, o olay sadece fen dersinde oldu. Diğer dersler benzerlik gösteriyordu. Sen istemiyorsun diye diğer arkadaşlarının çalışmasını engelleyemezsin."

Sorunları bu işte her sene matematiğe abanıyorlar bizarda türkçeden fenden 1-2 tane zor sorsunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…