LGS 447 puan ile Selçuklu Fen Tutar mı?

Makaleler
4
Merhaba arkadaşlar bu sene LGS'ye girdim, ilk önce hikayemi anlatayım. Sınavım güzel geçmişti, yani bi 470 falan bekliyordum ama cevap anahtarı açıklandığında 450 olduğunu öğrendim. Babamla annem benden çok ümitliydiler, Konya'daki Selçuklu Fen'e gitmek istiyordum. Cevap anahtarının açıklandığı gün babam bana ''Senden bi' *** olmaz, mahalle okuluna gideceksin kesin." gibi bunaltıcı sözler söyledi, dükkana götürdü elim bi' iş tutsun diye (herhalde okuyamayacağız :D). Ben babama zaten "Göreceksin açıklandığı gün demiştim". Aradan neredeyse 1 ay geçti ve sınav sonuçları açıklandı:
*447 puan
*1.97 yüzdelik dilim

Şimdi gelelim asıl konumuza: Ben bu yüzdelik dilimle geçen sene 2.16 ile kapatan Selçuklu Fen'e gidebilir miyim? 1. tercihim Selçuklu Fen. Kontenjan az arttığı için bu liseyi kazanamayabilir miyim? Okulun linkini bırakayım şöyle:

Merhaba arkadaşlar bu sene LGS'ye girdim, ilk önce hikayemi anlatayım. Sınavım güzel geçmişti, yani bi 470 falan bekliyordum ama cevap anahtarı açıklandığında 450 olduğunu öğrendim. Babamla annem benden çok ümitliydiler, Konya'daki Selçuklu Fen'e gitmek istiyordum. Cevap anahtarının açıklandığı gün babam bana ''Senden bi' *** olmaz, mahalle okuluna gideceksin kesin." gibi bunaltıcı sözler söyledi, dükkana götürdü elim bi' iş tutsun diye (herhalde okuyamayacağız :D). Ben babama zaten "Göreceksin açıklandığı gün demiştim". Aradan neredeyse 1 ay geçti ve sınav sonuçları açıklandı:
*447 puan
*1.97 yüzdelik dilim

Şimdi gelelim asıl konumuza: Ben bu yüzdelik dilimle geçen sene 2.16 ile kapatan Selçuklu Fen'e gidebilir miyim? 1. tercihim Selçuklu Fen. Kontenjan az arttığı için bu liseyi kazanamayabilir miyim? Okulun linkini bırakayım şöyle:
Girersin bu sene yüzdelikler düşecek gibi. Ben %3.9 ile ilk LGS'de %4.5'la kapatan okula girdim. Yaşadığın şehre göre değişir. Ben %3.9'la imam hatipe gittim mesela :D. Maalesef yaşadığım ilde %3'den sonra sınavla alan düzgün lise yok.

Girersin bu sene yüzdelikler düşecek gibi. Ben %3.9 ile ilk LGS'de %4.5'la kapatan okula girdim. Yaşadığın şehre göre değişir. Ben %3.9'la imam hatipe gittim mesela :D. Maalesef yaşadığım ilde %3'den sonra sınavla alan düzgün lise yok.
Abi okul yüzdelikleri sayısal olarak mı düşecek?
Yani değer

Yani değer
Evet sayısal olarak düşer. Keşke bende farklı şehirde yaşayabilseydim :(. Yani yüksek ihtimal girersin endişelenme. En çok oynayan lise bile %0.50 oynamış. Çoğu %0.10 falan oynuyor. Eğer yaşadığın şehirde daha iyi sınavla alan lise eklenmiş ise düşer daha kötü liseler eklenmiş ise yükselebilir. Neyse bende artık üniversiteyi İstanbul'da okurum.

Hocam ben de bu sene gireceğim ,
1- Tavsiye verirmisin.
2- Okul nasıl ?
Okul güzel, yani gördüğüm kadarıyla. Ortamı da güzel. Yani çok bir şey diyemiyorum. Çok fazla gitmedim okula. Sadece biraz tenha bir yerde. Biraz daha kalabalık bir yerde olsaymış daha da iyi olurmuş. Onun dışında güzel.
Sana tavsiyem sıkı çalış. Güzel yayınlardan yeni nesil çöz. Ve kesinlikle ders çalışa çalışa hayattan soğuma. Oyun da oyna. Ama akşama kadar bilgisayar başında da vakit geçirme. Sınavda da fazla heyecan yapma. Bu kadardı diyeceklerim.

*447 puan
*1.97 yüzdelik dilim

Hangi sınıftasın adın ne üstad ben de Selçuklu Fendeyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı