LGS için çok stres yapıyorum

Bu ülkede zayıf bir eğitim görmek için neden strese gireyim ki ?

Nasıl atabilirim hocam stresi sinir gibi bir şey değilki bu.

Bu ülkede zayıf bir eğitim görmek için neden strese gireyim ki?

Siz ne işle meşgulsünüz hocam.

Nasıl atabilirim hocam stresi sinir gibi bir şey değilki bu.

Bu sizinle alakalı bir durum. Zaten LGS'ye girdiğin zaman bütün stresin kendiliğinden gidecektir.
(Bende öyle oldu)

O dönemin psikolojisini bilen biriyim. İnsan ailesine karşı sorumluluk hissediyor. Çevresine karşı kendisini kanıtlama isteği doğuyor. Günümüz şartlarında ülkede iyi eğitim almak sizi avantajlı bir pozisyona erkenden sokabilir ama sınavdan hedeflediğiniz notu almamak dünyanın sonu değil. Yaş ilerledikten sonra arkanıza dönüp baktığınız zaman keşke tek derdim o olsaydı diyecek günleriniz olacak. Şimdiden size tavsiyem oturup dil öğrenmeye başlamanız olacak.

Hocam biraz İngilizce biliyorum. Başka ne tavsiye edersiniz.

LGS'de pek bir hedefim yok ama çok stres yapıyorum. İyi bir liseye gidemeyeceğin zaten ailevi sebeplerden dolayı. Ne yapabilirim?

Boşa yaparsın sen kendine bir meslek yap oku ama bir taraftan net bir mesleğin olsun mesleğine çalış lise boş üniversite ye odaklan kendine güveniyorsan zaten bir şeyler başarırsın.

Bu sizinle alakalı bir durum. Zaten LGS'ye girdiğin zaman bütün stresin kendiliğinden gidecektir.
(Bende öyle oldu)
Peki hocam.

Boşa yaparsın sen kendine bir meslek yap oku ama bir taraftan net bir mesleğin olsun mesleğine çalış lise boş üniversite ye odaklan kendine güveniyorsan zaten bir şeyler başarırsın.

Hocam berberlik mesleki eğitimine gitmek istiyorum. Son 1 senede çalışmayıp YKS'ye hazırlanmak istiyorum. Sizce mantıklı mıdır?

Yok hocam. Ben kasabada yaşıyorum 30k nufüslu. İyi bir lisede şehirde var. Aileminde servise verebilecekleri paraları yok.

Olsa da keşke gidebilsem.

Bilmiyorum hocam.

Köy servisi uygulaması ile ücretsiz bir şekilde okula ulaşım sağlayabiliyorsunuz diye biliyorum. Lise konusunda ise stres yapmayın. Çünkü ileride hayatınıza bu yerleştiğiniz lise karar vermeyecek. Hayatınıza okuduğunuz üniversite veya okumayıp iş/çalışma hayatına atılmanız tercihi karar verir. Gittiğiniz lisenin bir önemi fazla olmaz.
Ben bir lisede okul birincisiyim ve tercihlerinizin nasıl olması gerektiğini size şöyle söyleyeyim. Bulunduğunuz lisede sınıfınızda fazla öğrenci yer almamalı. Eğer ki çok fazla öğrenci yer alırsa. Mesela bir sınıfta 30,40 kişi olursa bu bir eziyet olur. Çünkü o sınıfta illaki bir gürültü çıkar ve derslerinize adapte ve motive olamazsınız. Hele ki 30 kişinin yer aldığı bir sınıfta en arkalara denk geldiğinizi düşünün. Günde 9 saat derse girseniz bu sizi yorar. Etrafınızdaki kişiler bir süre sonra fazla konuşmaya başlar ve zar zor hocanın anlattığı şeyi dinlemeye çalışırsınız. Bu durum genel olarak böyledir. Bu durumun bir diğer eksisi ise çok fazla öğrenci olduğundan hocalar her öğrenciye gerekli zamanı ayıramayabilir. Bu durumda da soru sormak istediğinizi farz edelim. Size soru sormak için sıra gelmeyebilir. İstediğiniz zaman o sorunun cevabını alamayabilirsiniz. Yani iyi bir lise veya kötü bir lise fark etmeksizin sınıfın nüfusu az olmalıdır. Sonrasında düşündüğünüz lisedeki öğretmen kadrosunu araştırabilirsiniz. Mesela o okulda okuyan öğrencilerden bilgi alabilir veya o okula giderek öğretmen kadrosunu sorabilirsiniz. Öğretmenler de çok önemlidir. Bir sınıfta 20 tane iyi öğrenci olsun. Ancak öğretme isteği gütmeyen ve kötü ders anlatan bir öğretmen olsun. O öğrencilerin de kalitesi düşer.
Genel olarak toparlamam gerekirse gitmeyi düşündüğünüz lisede en önemli etken lisenin hangi lise olduğu değildir. Bulunduğunuz sınıf ve öğretmenlerin kalitesidir. Geri kalanı sizin çalışmanızdır. Düşük puanlı liselerde kötü bir sınıfa denk gelirseniz ortam sebebiyle işiniz zor olur. Dersi bir türlü dinletmezler. Ancak düşük puanlı liselerde özel seviye sınıfları varsa ve nüfusları az ise bu liseleri de tercih edebilirsiniz. Emin olun iyi puanlı olarak nitelendirilen liselerle aynı kalitede olurlar. Sebep olarak ise bulunduğunuz sınıfın yani arkadaş çevrenizin iyi olmasıdır. İyi puanlı liselerde ise zaten berbat öğrenciler yer almayacağı için ortam ve sınıf çok sıkıntı olmaz gibi duruyor.
Siz stres yapmayın. Asıl oyun liseye geçince başlayacak.

Yok hocam. Ben kasabada yaşıyorum 30k nufüslu. İyi bir lisede şehirde var. Aileminde servise verebilecekleri paraları yok.

Olsa da keşke gidebilsem.

Bilmiyorum hocam.

Hocam servise gerek yok ki pansiyon veya yurtta kalabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…