LGS için ders çalışma programı önerisi

Elimde çizelge yok. Günlük belli bir soru çözme şartım yok. O gün ne kadar istersem o kadar çözüyorum. Şu ana kadar günlük en fazla 100 soru çözmüşümdür çözmemişimdir. Denemelerde güzel sonuçlar alıyorum ama istediğim okula girecek kadar puan alamıyorum. Bunun iki sebebinden biri çok çalışmamam diğeri Türkçe. Gerçekten Türkçe netlerim berbat halde. En çok Türkçe sorusu çözüyorum ama pek bir etkisini göremiyorum.

Öncelikle bu durumun neden kaynaklandığını bulmalısınız. Mesela niteliksiz kaynaklardan, niteliksiz sorular çözersiniz neredeyse denemenize hiçbir etkisi olmayacaktır. Çözdüğünüz konu da önemli. Girdiğiniz denemelerde yanlışınız neredense soruları o konudan çözün. Günlük kendinize paragraf soru miktarı koyun. Az da olmasın.

Her gün insafsızca paragraf çöz. 20 sorudan 14-15'i paragraf çıkıyor. Ayrıca en az bir tane mantık muhakeme kaynak kitap alın. Emin olun o kaynaktan çözdüğünüz sorulardan benzerleri hatta aynısı denemelerde gelecektir.

LGS öğrencisiyim. İyi bir okul kazanmak istiyorum. Programım nasıl olmalı? Günde kaç soru çözmeliyim? Önerileriniz neler?
Önerim 3 Sayfa yani ne kadar hızlı ve anlayarak bitirirsen kitabı o kadar kazanma şansın artır
Not:Lgs Öğrencisi değilim olmadımda hala var sadece ablam eskiden çalışıyodu ondan biliyorum.

Çözdüğün her soruyu kontrol et. Yanlışlarına muhakkak geri dön. Hala yapamıyorsan bir öğretmeninden çözmesini rica et. Bu işin kökü bu. Günde 400 soruda 100 doğru yaparsanız ve kalan sorulara hiç vakit ayırmazsanız 400 soru çözmenizin anlamı kalmaz ama 100 soru çözüp 50 sini doğru yaptıktan sonra kalanların peşine düşüp hepsini anlarsan kesinlikle ilk seçenekten daha iyi durumda olursun.

Çözdüğün her soruyu kontrol et. Yanlışlarına muhakkak geri dön. Hala yapamıyorsan bir öğretmeninden çözmesini rica et. Bu işin kökü bu. Günde 400 soruda 100 doğru yaparsanız ve kalan sorulara hiç vakit ayırmazsanız 400 soru çözmenizin anlamı kalmaz ama 100 soru çözüp 50 sini doğru yaptıktan sonra kalanların peşine düşüp hepsini anlarsan kesinlikle ilk seçenekten daha iyi durumda olursun.
Çok teşekkürler. İyi akşamlar.

Ha buarada konuyu açan arkadaş için yazdıysanız konu 1 sene önce yazılmış bilginize.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı