LGS için dershaneye gerek var mı?

Tüm olay kişide biter. Eğer hedefleri yüksekse belki dershane olabilir fakat kendi de çalışıp güzel bir puan alabilir. Benim kuzenim 2 sene dershaneye gitti ve o kadar yasağa rağmen 250 300 arası almıştı :D

Hocam lise için aşırı kasmanıza gerek yok bence ülke eğitimini durumu malum her yer aynı şeyin laciverti.
Hocam Haklısınızda Bari Kötünün İyisine Gitsin İyi Arkadaşlıklar Kursun

Tüm olay kişide biter. Eğer hedefleri yüksekse belki dershane olabilir fakat kendi de çalışıp güzel bir puan alabilir. Benim kuzenim 2 sene dershaneye gitti ve o kadar yasağa rağmen 250 300 arası almıştı :D

Dershaneyi araştırdık iyiye benziyor zaten eve 5 dakika gibi bir mesafede hızlıca gider gelir diye düşündük.

Yani Kendisine İnanıyor Çalışır Diye Düşünüyorum
Eğer gerçekten düzgün şekilde çalışıp tekrar yaparsa ve stresini iyi yönetirse gözü kapalı şekilde çözer sınavı çıkar.

LGS'nin kilidinin çalışmakla birlikte stres yönetimi olduğunu düşünüyorum. Kardeşinin stresi üzerinde ailesi olarak sizin çok büyük etkiniz var. Lütfen çocuğu strese sokacak şeyler yapmayın bu sınavın hayatının sonu olmadığını kendisine belli edin ve kötü sonuç alsa bile yanında olacağınızı bilsin. Tabii ki bu bırakın yatsın hiç çalışma tavsiyesi vermeyin anlamına gelmiyor. Ailem beni bu motivasyonla sokmuştu bu sayede sınavda içim çok rahattı hiç stres yapmadım soruları güzel güzel rahat kafayla yaptım.

Eğer gerçekten düzgün şekilde çalışıp tekrar yaparsa ve stresini iyi yönetirse gözü kapalı şekilde çözer sınavı çıkar.

LGS'nin kilidinin çalışmakla birlikte stres yönetimi olduğunu düşünüyorum. Kardeşinin stresi üzerinde ailesi olarak sizin çok büyük etkiniz var. Lütfen çocuğu strese sokacak şeyler yapmayın bu sınavın hayatının sonu olmadığını kendisine belli edin ve kötü sonuç alsa bile yanında olacağınızı bilsin. Ailem beni bu motivasyonla sokmuştu bu sayede sınavda içim çok rahattı hiç stres yapmadım soruları güzel güzel rahat kafayla yaptım.

Hocam 3 kardeşiz klasik aile evi stresini yaşayabilir ama evdekilerden strese girmez diye düşünüyorum.

Hocam lise için aşırı kasmanıza gerek yok bence ülke eğitimini durumu malum her yer aynı şeyin laciverti.

Katılıyorum, benim gittiğim lise kötü ancak öğretmenlerim çok iyi. Hatta eski İngilizce öğretmenim bana 2-3 bin TL değerinde şeyler hediye etmişti.

Hocam haklısınızda bari kötünün iyisine gitsin iyi arkadaşlıklar kursun.

Dershaneyi araştırdık iyiye benziyor zaten eve 5 dakika gibi bir mesafede hızlıca gider gelir diye düşündük.

Arkadaşlık konusunda da yaşadığı şehre bağlı biraz. Mesela doğuda bir yerde okuyorsa eğer oradaki öğrencilerin çoğu aynıdır, pek değişen bir şey olmaz genelde. Ben Diyarbakır'lıyım ve şehrimdeki Cfl'ye baktım ve şahsen bizim leş okul bile ondan daha iyi durumda :D

Hocam 3 kardeşiz klasik aile evi stresini yaşayabilir ama evdekilerden strese girmez diye düşünüyorum.
Klasik aile evi stresi elbet olacak ya o normal artık. Benim demek istediğim "YAPAMAZSAN OKULDAN ALIRIZ, SANAYİYE VERİRİZ BU SINAV HAYATININ EN ÖNEMLİ SINAVI YAPMAK ZORUNDASIN" gibi kelimelerden kaçınmak.

Klasik aile evi stresi elbet olacak ya o normal artık. Benim demek istediğim "yapamazsan okuldan alırız, sanayiye veririz bu sınav hayatının en önemli sınavı yapmak zorundasın" gibi kelimelerden kaçınmak.

Babamda annemde o kafada insanlar değil yani iyi not alamazsa zaten OBP'si çok yüksek OBP'yle iyi bir okula gider.

Babamda annemde o kafada insanlar değil yani iyi not alamazsa zaten OBP'si çok yüksek OBP'yle iyi bir okula gider.

Bu şekilde çocuğu motive etmeniz çok iyi olur ancak çok yüksek OBP'li lise bile olsa OBP seviye belirlemez arkadaşımın OBP benden iyiydi LGS de benden kötü aldı mesela umarım onun için iyi bir sene olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı