LGS için evde çalışmak mı dershaneye gitmek mi?

kimikkonen

Centipat
Öncelikle merhaba. Açıkçası kafam çok karışık evde çalışmak istersem konsantre olamama olasılığım var. Dershaneye gidersem de çalışırım ama dershane kötü olursa para boşa gider, sınavda da bocalarım düşüncesi var ne yapmalıyım?

Öncelikle merhaba. Açıkçası kafam çok karışık evde çalışmak istersem konsantre olamama olasılığım var. Dershaneye gidersem de çalışırım ama dershane kötü olursa para boşa gider, sınavda da bocalarım düşüncesi var ne yapmalıyım?

Seviyenizi ne olarak tanımlarsınız temelinizi.

Özel ders+dyk+evde özel çalışma yeterlidir.

Hocam bence YKS harici sınavlarda dershaneye gidilmemeli.
LGS çok önemsiz sınav benim gözümde. Hep evde çalıştım 360 aldım. Zaten OBP ile girdim yani o çalışmamın bana hiçbir önemi olmadı. Para verme bence.
Belki Fen lisesi hedefliyor? OBP ile alan okullar iyi değil zaten.

Gerçekten farkını ortaya koyan bir dershane ise gidilebilir, iyi araştırılmalı. Türkiye genelindeki boş, sıradan dershanelerden yerine evde çalışmak daha mantıklı.

Hedef olarak fen lisesi düşünüyorum açıkçası ve seviye olarak bakarsakta 5-6-7. sınıflarda gayet iyiydim hep sınıf birincisi oluyordum.

Size bağlı bir durum.
Şahsen ben, okulda anlatılanları anlıyorum ve ekstradan derse ihtiyaç duymuyorum. Ayrıca evde daha rahat çalışıyor ve daha fazla verim alabiliyorum.
Siz evde odaklanamıyorsunuzdur, verim alamıyorsunuzdur, o kadar rahat anlayamıyorsunuzdur o zaman dershane daha mantıklı olur.

Hocam bence YKS harici sınavlarda dershaneye gidilmemeli.
LGS çok önemsiz sınav benim gözümde. Hep evde çalıştım 360 aldım. Zaten OBP ile girdim yani o çalışmamın bana hiçbir önemi olmadı. Para verme bence.
Lise çok önemli bence,
kötü bir lise = kötü bir ortam, kötü ortam = kötü alışkanlıklar, dersi sabote etmeler, dolayısıyla okuldan alınan verimin çok düşmesi ve genel olarak okulun kalitesi.
Günde 6-7 saatini okula veriyorsun, ortamı hiç saymıyorum iyi bir lisen varsa, öğretmenler daha tecrübeliyse çok çok farklı olur işler. O 7 saat az değil, ister istemez kötü bir liseye göre daha yüksek verim alırsın. Dolayısıyla, YKS performansın da artar. Öğretmenlerin seni umursar, daha iyi olman için hedefler. Kötü bir lisede yada genel olarak okulda ''zaten maaşımı alıyorum, kimin umrunda sanki'' kafasında oluyorlar, böyle olmayanlar alınmasın tabii ki.

LGS'ye bir kez girebildiğini saymıyorum zaten.

Hedef olarak fen lisesi düşünüyorum açıkçası ve seviye olarak bakarsakta 5-6-7. sınıflarda gayet iyiydim hep sınıf birincisi oluyordum.

O zaman dershaneye gidebilirsiniz dershanelerde 1. sınıfta değilseniz dershanenin bir anlamı kalmıyor ama dershaneye giderseniz araştırın ve kelimenin tam anlamı ile suyunu sıkın.

Size bağlı bir durum.
Şahsen ben, okulda anlatılanları anlıyorum ve ekstradan derse ihtiyaç duymuyorum. Ayrıca evde daha rahat çalışıyor ve daha fazla verim alabiliyorum.
Siz evde odaklanamıyorsunuzdur, verim alamıyorsunuzdur, o kadar rahat anlayamıyorsunuzdur o zaman dershane daha mantıklı olur.

Lise çok önemli bence,
Kötü bir lise = kötü bir ortam, kötü ortam = kötü alışkanlıklar, dersi sabote etmeler, dolayısıyla okuldan alınan verimin çok düşmesi ve genel olarak okulun kalitesi.
Günde 6-7 saatini okula veriyorsun, ortamı hiç saymıyorum iyi bir lisen varsa, öğretmenler daha tecrübeliyse çok çok farklı olur işler. O 7 saat az değil, ister istemez kötü bir liseye göre daha yüksek verim alırsın. Dolayısıyla, YKS performansın da artar. Öğretmenlerin seni umursar, daha iyi olman için hedefler. Kötü bir lisede ya da genel olarak okulda "zaten maaşımı alıyorum, kimin umurunda sanki" kafasında oluyorlar, böyle olmayanlar alınmasın tabii ki.

LGS'ye bir kez girebildiğini saymıyorum zaten.

LGS YKS kadar önemli bir sınav lise hayatınızı direkt olarak etkiliyor bu tarz sınavların önemsizi önemlisi yok iyi bir fen lisesi size direkt statü kazandırır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı