LGS için geç mi?

wewe12212

Hectopat
Daha fazla  
Evet abilerim ablalarım başlıkta gördüğünüz gibi ben bu yıl LGS'ye gireceğim. Bugün itibarıyla toplamda 109 gün var sanırım. Denemelerim iyi gelmiyor ve bugüne kadar çalışmadım maalesef :-(. Matematik hiç yapamıyorum hiçbir şey anlamıyorum nedenini bilmiyorum bugünden itibaren çalışmaya başlasam taban puanı 450 olan liseye girebilir miyim? Tamam biraz geç kaldım ama zararın neresinden dönersen kardır diye düşünerek buraya yazmaya karar verdim. Ne yapmam gerekiyor? Biliyorum son 3 ay çalışarak 9 ay boyunca çalışan öğrencileri geçmek zor ama... İmkansız mı? Program yapmalı mıyım? Dershaneye gitmiyorum denemelerimde kötü 300 310 alıyorum matematik 20 boş hep (biliyorum çok kötü ). Bu yıl kazanmam gerek yoksa yazın rahat olmamam... Şimdiden hepinize teşekkür ederim :)

Not: bu zamana kadar niye çalışmadın? Gibi sözler söyleyecek olanlar varsa yazmayın ben öğüt değil yardım istiyorum:) Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.

Onun dışında Türkçe, 11-13 doğru, sosyal 7 8 (10 üzerinden), din 8-9, İngilizce 10, fen 13 -10 yapıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Program yapmalısın. Hiçbir şey imkansız değildir. Her zaman istersen yapabilirsin ama planını kendine göre yap şu kişi böyle dedi bu kişi böyle yapıyormuş olarak değil. Nasıl rahatsan ve nasıl daha çok verim alıyorsan öyle ilk birkaç hafta planı yapmakla geçer sonra oturur. Halledersin sorun olmaz insan istedikten sonra her şeyi yapar.

Zararın neresinden dönerse kardır ilk başta konu eksiklerini kapat dersi derste dinle soru çöz yanlışlarını öğren yetecektir.

Zararın neresinden dönerse kardır ilk başta konu eksiklerini kapat dersi derste dinle soru çöz yanlışlarını öğren yetecektir.

Düzenli yaparsan sonuç alırsın çalışmanda.

Sana şöyle söyleyeyim henüz geç değil fakat bu kalan 109 günü çok iyi değerlendirmen gerekecek özellikle matematikten bütün soruları boş bırakman çok kötü adamakıllı güzel bir liseye gitmek istiyorsan en az 11 12 yapman gerekiyor diğer derslerine baktığımda fena değil ara dersler güzel görünüyor Türkçe icin paragraf çözmen netlerini arttıracaktır fen içinde aynı şekilde soru cözmen gerekiyor toparlarsak kendine güzel bir program yap kendine güven ve çalış kolay gelsin.

Evet abilerim ablalarım başlıkta gördüğünüz gibi ben bu yıl LGS'ye gireceğim. Bugün itibarıyla toplamda 109 gün var sanırım. Denemelerim iyi gelmiyor ve bugüne kadar çalışmadım maalesef:-(. Matematik hiç yapamıyorum hiçbir şey anlamıyorum nedenini bilmiyorum bugünden itibaren çalışmaya başlasam taban puanı 450 olan liseye girebilir miyim? Tamam biraz geç kaldım ama zararın neresinden dönersen kardır diye düşünerek buraya yazmaya karar verdim. Ne yapmam gerekiyor? Biliyorum son 3 ay çalışarak 9 ay boyunca çalışan öğrencileri geçmek zor ama... İmkansız mı? Program yapmalı mıyım? Dershaneye gitmiyorum denemelerimde kötü 300 310 alıyorum matematik 20 boş hep (biliyorum çok kötü ). Bu yıl kazanmam gerek yoksa yazın rahat olmamam... Şimdiden hepinize teşekkür ederim :)

Not: Bu zamana kadar niye çalışmadın? Gibi sözler söyleyecek olanlar varsa yazmayın ben öğüt değil yardım istiyorum:) konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.

Onun dışında Türkçe, 11-13 doğru, sosyal 7 8 (10 üzerinden), din 8-9, İngilizce 10, fen 13 -10 yapıyorum.

Gününü programla her gün paragrafını çöz. İnkılap ve din kültürü LGS de anlamaya dayalı çıkıyor paragraf çözersen yaparsın tabii ki de konu bilginde 0 olmasın. İngilizcen zaten güzel görünüyor. Türkçe ve feni toparla matematiğe göre daha kolay toparlarsın. Türkçe ve fende 18+ yapıp matematikte ise 10+ yaparsan kalan süreye göre çok güzel bir sonuç çıkarmış olursun.

Hâla geç kalmış değilsin. 2022 LGS de 460 puan yapmış biri olarak önce konu eksiklerini hallet bunun için kolay kaynaklardan sorular çözüp konuya halim olduğunda gereksiz yeni nesil kaynaklar (matematik için ekspert yayınları fenomen b hız uzman) yerine LGS'ye yakın yeni nesil kaynaklar ve deneme çözersen LGS'ye hazır olacağını düşünüyorum.

Hâla geç kalmış değilsin. 2022 LGS de 460 puan yapmış biri olarak önce konu eksiklerini hallet bunun için kolay kaynaklardan sorular çözüp konuya halim olduğunda gereksiz yeni nesil kaynaklar (matematik için ekspert yayınları fenomen b hız uzman) yerine LGS'ye yakın yeni nesil kaynaklar ve deneme çözersen LGS'ye hazır olacağını düşünüyorum.
Bir de paragraf çözmeye önem göster. Ara dersleri de dersi dinleyip derste öğrenmeye çalış.

Sağlam bir program yap, matematiğin eğer hiç yoksa temelden başla eğer problemleri vesaire çözebiliyorsan her sabah düzenli paragraf ve problem çöz ben faydasını çok gördüm bu rutinin. Bu süre içinde elinden geleni yap, hiç çalışmamaktan iyidir.
çözemiyorum matematik hiç anlayamıyorum

çözemiyorum matematik hiç anlayamıyorum
Kanka çözemiyorum diye birşey yok inan ki seni çok iyi anlıyorum birkaç hafta önce bende senin gibiydim sadece matematiğim kötüydü diğer derslerim iyi denilebilecek seviyedeydi matematikte soru çözdükçe ve soru tarzlarını anlamaya başlayınca meyvesini alıyorsun lütfen matematiği boş bırakma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı