LGS için matematiği kötü olan birisi ne yapmalı?

alitkn17

Femtopat
Daha fazla  
LGS 2026'ya gireceğim.
Bugün Sinan Kuzucu'nun denemesini olduk ve maksimum 4 soru işaretleyebildim.
Ama kolay bir deneme yayını geldiğinde netim 15-16'lara çıkabiliyor.
Diğer derslerim iyi.
Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
LGS 2026'ya gireceğim.
Bugün Sinan Kuzucu'nun denemesini olduk ve maksimum 4 soru işaretleyebildim.
Ama kolay bir deneme yayını geldiğinde netim 15-16'lara çıkabiliyor.
Diğer derslerim iyi.
Sizce ne yapmalıyım?

Yapamadigin sorular anlamadığından dolayı mi konu eksiği mi ona bak. Konu eksiğin yoksa bolca pratik yapman lazim. Yapamadığın yanlış yaptığını her soruyu video çözümden veya hocalarina sorarak doğrusunu öğrenmelisin. Ayrıca bol bol paragraf çözmen lazım.

Ek kaynak olarak neyin var ve diğer dersler nasıl geliyor?

Her sorunun kalıbını öğrenmeniz gerekiyor. Kalıp dediğim ise, o sorunun nasıl çözüleceği gibi.
Yani soruları anlayıp çözmekten geçiyor çoğu yol.

Kesinlikle bir oyun oynuyorsan bırak. İlk tavsiyem bu. Matematik içinse şöyle düşünme: ya işte sinan kuzucu en çok soru tuturan yayın ben bunu yapamazsam lgs'de yapamam gibi. ilk olarak temel seviyede soru soran kaynaklardan pekiştirme yap sonra orta seviye hız, mozaik gibi yayınlardan soru çöz. meb'in kendi yayınladığı örnek sorular var onları zamanında çöz nisana mayısa bırakma konuyu öğrendiğin gibi çöz. sonra artık kalem oynatabildiğini fark edeceksin. daha çok motive olacaksın. ben mesela ilk lgs denememde 7-8 netlerdeyken nisan mayıs gibi zamanlarda bi defasında 2 tane denemeye girmiştim ikisinde de matematiği fulledim. aynı gün 2 mat full, nasıl motive olduğumu anlatamam. bi yerden başarı yakalayıp o başarıyı devam ettirirsen bu bana yeter demezsen en az 17 18 net yaparsın ki hedefin yüksek bir yer ise diğer derslerinde iyiyse çok rahat istediğin yere girersin. yarıyıl tatilini iyi değerlendir. tatilleri iyi değerlendir bol soru çöz. çözemediğin soruları sakın atma son 1 hafta gözünün önüne getir bi bak sorulara. matematiğe ayıracağın süre max 45 dk olmalı. bir soruya 5 dk uğraşıyosan hiç uğraşma soruyla inatlaşma. İlerdeki üçgen konuları çok zevkli çözdükçe zevk alacaksın. mart nisan gibi aylar havalar ısınır dışarı cilve yapar sana ama kendine hakim olmalısın. mart nisan ayları lgs için kilit aylardır. kendi tecrübelerimden dayanarak bunları yazdım mart nisan aylarındaki sınav sonucunun ortalaması lgs ortalaması gibi oluyor genelde. sözün kısası çok çalışmaktan çok, verimli çalışmak. kısa notlar almalısın formülleri yazabilirsin arada bakarsın. bi yerden sonra göz tanıdık gelir. anlarsın soruları. sakın cuma akşamlarını boş geçirme. neyse uzun yazdım. umarım okursun ve sana bir faydası dokunur dostum başarılar. sormak istediğin her soruyu bana sorabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı