LGS için nasıl çalışılmalı?

baraj

Femtopat
Arkadaşlar bu sene LGS var bildiğiniz üzre bende LGS'ye gireceğim. Takıldığım nokta şu ben daha tam olarak Full+Full ders çalışmaya başlamadım daha 8 tane test kitabı aldım günde 70-80 soru çözüyorum. Ben nasıl çalışmam gerektiği konusunda araştırma yaptım ve kendime haftalık ders çalışma programı haazırlamaya karar verdim ama ideal bir çalışma programı nasıl olur sizce her gün 1 derse çalışmak mı mantıklı yoksa her gün her derse çalışıp her gün her dersten test çözmek mi? Benim için bir iyi kalpli insan bir program hazırlasa ben o programın saatlerini kendime göre düzenlerim yardımcı olan/olacaklara şimdiden teşekkürler.

Normal sorudan eğer 20 tane 30 tane çözüyorsanız ve bunu 1, 5 saat içinde yapıyorsanız onun yerine gidip 10 15 tane yeni nesil soru çözün olmadı 7 8tan çözün o süre içerisinde kendinizi vererek inanınki çok daha faydasını göreceksinizdir.
Şu dönemde Zoom üzerinden yapılan dersleri iyice takip edin bittikten sonra üzerinden geçin konu ile alakalı 2 3 tane yeni nesil soru çözseniz o kadar size destek olacaktır LGS için.

Her gün her derse çalışıp üstüne test çözmek daha iyidir. Planlı ve programlı bir şekilde çalışın. Çalışamayacağınız saatleri yazıp kendinizi zorlamayın. Bir süre sonra insan bıkabiliyor ve tamamen bırakabiliyor. Ben 8. sınıfta ilk dönem planlı bir şekilde uzun saatler boyunca çalıştım. İkinci dönem aşırı baydım ve bıraktım. Ve kazanamadım. Kendinizi çok zorlamayacak, uyum sağlayacağınız bir çalışma programı oluşturun bana kalırsa.

Arkadaşlar bu sene LGS var bildiğiniz üzre bende LGS'ye gireceğim. Takıldığım nokta şu ben daha tam olarak Full+Full ders çalışmaya başlamadım daha 8 tane test kitabı aldım günde 70-80 soru çözüyorum. Ben nasıl çalışmam gerektiği konusunda araştırma yaptım ve kendime haftalık ders çalışma programı haazırlamaya karar verdim ama ideal bir çalışma programı nasıl olur sizce her gün 1 derse çalışmak mı mantıklı yoksa her gün her derse çalışıp her gün her dersten test çözmek mi? Benim için bir iyi kalpli insan bir program hazırlasa ben o programın saatlerini kendime göre düzenlerim yardımcı olan/olacaklara şimdiden teşekkürler.
-
Bende LGS sınavına gireceğim ve şu ana kadar hep oturuyordum, hiç ders çalışmıyordum ama dershanemdeki hocam sağolsun aklımı başıma getirdi ve geç de olsa durumun ne kadar ciddi olduğunun farkına vardım. Benim dershanemdeki rehberlik hocası her hafta durumumla ilgili haftalık ders programı ayarlıyor ve o programa uymamı söylüyor. Eğer o programa uymayıp her hafta olan deneme sınavımızdan düşük net yaparsam da bir hafta boyunca telefonumu elimden alıyor. Bende bu korkuyla programa uyuyorum :) Mesela rehberlik hocası günde 150 soru çözmemi ve bu 150 soruyu 3,5 saat içerisinde çözmemi söyledi. Bende buna elimden geldiğince uymaya çalışıyorum. Ve şunu öğrendim, dershanemdeki başka bir arkadaşım günde 11 saat çalışıp 600 soru çözüyormuş. Duyunca şok oldum.
Bence kendine şöyle bir program yapabilirsin:
09:00- Uyanma
09:30- Kahvaltı
10:30-11:00 arası ders çalışma ve 10 dk mola
11:10-11:40 arası ders çalışma 10 dk mola
11:50-12:20 arası öğle yemeği
12:20-13:20 arası ders çalışma
-burada canlı derslerin varsa canlı derslerine gir-
Akşam da yemekten sonra bir ders çalışma daha yap ve ailenle birlikte vakit geçir, 22:30'da kitap oku ve yat.
Benim programım bu. Genelde uyamadığım zamanlar oluyor ama onların dışında elimden geldiğince uymaya çalışıyorum.
LGS sınavında başarılar <3 İnşallah istediğin liseye gidersin :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı