LGS için nasıl verimli çalışırım?

Dexar

Decapat
Daha fazla  
Hocam öncelikle selam. Bu sene LGS'ye gireceğim ve açıkçası şu ana kadar 1 tane test kitabı bile almadım 1 ay kaldı denemelerde genel olarak puanım 350 370 arası bu puanı 420 veya yüzdelik dilimimi 7 yapmak için nasıl verimli çalışabilirim?

Genel olarak doğru-yanlışlar
Türkçe: 15-18D 2-3y
İnkılap: 5-8D 2y.
Din: 8-10D 1-2y
İngilizce: 10D. Şu ana kadar girdiğim bütün denemelerde fulledim normal sınav dahil.
Matematik: 5-10D 2-4y
Fen: 10-16D 4-5y

Düzce'de yaşıyorum ve turgut özal lisesine gitmek istiyorum.

Ben 10. sınıfım bende senin gibiydim dershanede Max 380 puan görmüşümdür. Biraz matematik çalış onun dışında İngilizceyi çoğu kişi yapamıyor extradan 5 puan cebinde LGS İngilizce ortalaması 3 küsur idi benim senemde. Ben dershanede 380 aldığım için nitelikli liseye gidemeyeceğimi düşünüyordum ama LGS'den 449 aldım. Bir de bu sene sadece 1. dönemdi bu senin avantajına olur matematik çalış Full biraz fen ve arada da kafa dağıtmak için inkılap ama öbür derslerin iyi olsa bile tekrar yap yoksa unuturusun. Benim tavsiyem budur

1 ayda 420'ye çıkarman zor olabilir ama bende aynı puanlar alıyordum senle sınavda 420 yaptım. Kısacası girdiğin denemeler kadar zor olmayacak sınav yani daha yüksek alabilirsin. Tavsiyem önceki LGS'leri çözmen ve yanlış yaptığın sorulara bakıp analiz etmen lazım konuda mı eksiğin var yoksa farklı bir sorun mu var iyice yoğunlaşman lazım yapamadıklarına.

1 ayda 420'ye çıkarman zor olabilir ama bende aynı puanlar alıyordum senle sınavda 420 yaptım. Kısacası girdiğin denemeler kadar zor olmayacak sınav yani daha yüksek alabilirsin. Tavsiyem önceki LGS'leri çözmen ve yanlış yaptığın sorulara bakıp analiz etmen lazım konuda mı eksiğin var yoksa farklı bir sorun mu var iyice yoğunlaşman lazım yapamadıklarına.

Hocam benim asıl sorunum soru tipleri hala yeni nesile alışamadım konuları biliyorum ama matematikte sorularla bakışıyorum resmen.

Hocam o zaman günde en az 1 ders için 15 yeni nesil soru çöz. Kolaydan zora git.

Test kitapları sipariş verdim hocam o şekilde yapmayı planlıyorum günce bir 2 2.5 saat ayıracağım. Malum çok fazla çalışmakta beyni yorup bildiğimi unutturabiliyor, ayrıca kitapta fazla okumazdım ben son 1 ayda asılabildiğim kadar boş vakitlerimde kitapta okumaya çalışacağım mitoloji efsaneleri tarzı kitapları sevdiğim için sıkılmadan okuyabileceğim şeylere yöneleceğim.

Ben 10. sınıfım bende senin gibiydim dershanede Max 380 puan görmüşümdür. Biraz matematik çalış onun dışında İngilizceyi çoğu kişi yapamıyor extradan 5 puan cebinde LGS İngilizce ortalaması 3 küsur idi benim senemde. Ben dershanede 380 aldığım için nitelikli liseye gidemeyeceğimi düşünüyordum ama LGS'den 449 aldım. Bir de bu sene sadece 1. dönemdi bu senin avantajına olur matematik çalış Full biraz fen ve arada da kafa dağıtmak için inkılap ama öbür derslerin iyi olsa bile tekrar yap yoksa unuturusun. Benim tavsiyem budur
10. Sınıfta nasıl 22 yaşında olabiliyorsunuz ? @Emre C .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı