LGS korkusu için ne yapılmalı?

pontihocam

Femtopat
6 ay kaldı. Son denemem 349. matematik 4 netim var. Hâlâ içimi korku salıyor. Bir an diyorum 3 ay olmadı, son altı ay düzelir mi diye yani korkuma yenik düşüyorum. Ne yapmalıyım?

LGS hiç korkulacak bir sınav değil, derslerine çalışıp düzenli şekilde tekrar yaparsan rahatça istediğin puanı alırsın.

Kardeşim sakin ol 6 ayda bayağı düzeltebilirsin bence. Çoğu kişi senin gibidir diye düşünüyorum sınava bu kadar zaman varken. Kademe kademe hedef koy kendine. Konuları bitir test kitabından çöz mesela önce basit soruları, sonra denemelere başla.

6 ay kaldı. Son denemem 349. matematik 4 netim var. Hâlâ içimi korku salıyor. Bir an diyorum 3 ay olmadı, son altı ay düzelir mi diye yani korkuma yenik düşüyorum. Ne yapmalıyım?

Bence korkma. O kadar stres yapılması gereken bir şey değil. Konular çok zor değil zaten. Normal düzeyde çalışırsan rahat rahat yaparsın. Mesela ben 1 sene boyunca çok stres yaptım ama hiçbir işe yaramadı ve 451 yaptım. Bir süre sonra zaten LGS de normal bir deneme gibi geliyor. Nasıl geçtiğini anlamıyorsun. Kısacası korkulcak bir şey değil.

Lise için gençlerin neden bu kadar korktuğunu anlayamıyorum. Üniversitedir önemli olan, hangi liseye gittiğiniz ileride okuyup mezunu olup iş hayatına atılacağınız üniversitenizi değiştirmez. Müfredat aynı, fen lisesinde farklı bir şey anlatmıyorlar. Lisenizin ailenize veya çevrenize bakın bu liseyi kazandım diye hava atmaktan başka bir yararı yok.

Çalışın tabii hatta en iyisini kazanmayı hedefleyin ama vah vah şu liseye gidemedim vah bu liseye puanım yetmiyor diye derde sokmayın kendinizi nihai olan şey üniversitedir. Dediğim gibi siz fen lisesine değil de anadolu lisesine gidince bu anadoluya gitmiş deyip üniversite puanınızı düşürmüyorlar.

Dostum sana ciddi olacağım lgs konuları çerez ben kendi adıma konuşuyorum o kadar çalışmayı sevmezdim ama dersi iyi dinlerdim bununla şehrimin en iyi 3. okuluna gidiyorum önemli olan sınavda sakin kalman

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı