LGS İçin Ne Yapılmalı?

Merhaba arkadaşlar. Şu an çok kötü durumdayım ve kendimi dövesim geliyor. Bu zamana kadar düzenli bir şekilde çalışmadım. Daha birkaç gündür düzenli çalışmaya başladım. Deneme netlerim kötü geliyor, ve hedefim 418 puanlık bir lise. Sizden öneride bulunmanızı rica ediyorum çünkü çok kötü hissediyorum. Son deneme netlerim de şu şekilde:
  • Türkçe 17 doğru, 3 yanlış;
  • İnkılap 8 doğru, 2 yanlış;
  • Din 8 doğru, 2 yanlış (konu eksiği);
  • İngilizce 8 doğru, 2 yanlış (5. ünite kelimelerimi bilmediğimden dolayı 2 yanlış.);
  • Matematik 10 doğru, 5 yanlış (3 tane yanlışım çok basit.);
  • Fen 7 doğru, 9 yanlış (Kitapçıkta 10 doğru, 5 yanlışım vardı, anlamadım. Çok konu eksiğim var.).
Puan hesaplama sitelerinde falan 360 puan ettiği yazıyor.
Doğru bir şekilde çalışırsan yaparsın. Örneğin gidip de matematikte eski nesil soruları çözersen istersen 1 yıl çalış düzgün bir başarı yakalayamazsın. Sadece yeni nesil sorulara bak. Sözel kısım genelde kolay oluyor zaten bence. Sayısala ağırlık vermelisin -ki netlerin de böyle diyor zaten-.

Öncelikle soru çözümünden önce her gün 3 tane konu için konu tekrarı yap. 250 soru çözeceksen bunun 190-180 tanesini sayısal üzerinden çözebilirsin. Geri kalanlar ile Türkçe'ni veya Din'i halledebilirsin. Günde yaklaşık 6-7 saat ders çalışmaya çalış. Eğer verim almazsan bu süreyi düşürerek 3 günde toparlarsın. (molalarını da yapmayı unutma.)

İlk başta sakin ol nefes al, nefes ver. Sana iki çalışma tekniği önereceğim.

Birincisi - hangi konularda eksiğin var diye genel bir deneme çöz. Eksik olduğun konulara bak ve çalış. Oyun vb. şeylerden vazgeç. Her gün en az 1 deneme çöz. Eksik olduğun konulardan bol bol soru çöz. Yanlışlarını hocaya sor veya video çözümleri varsa izle.

İkincisi (bundan pek emin değilim, riskli bir yol) - hangi konularda eksiğin var diye genel bir deneme çöz. Bu çalışma tekniğini birincisinden ayıran şey bunda eksiklerine değil yapabildiklerine odaklan. Yapabildiklerinden soru kaçırmayacak duruma gel ama söylediğim gibi riskli, LGS'de yapabildiğin konulardan ne kadar soru gelebileceğine bağlı. Benim bu yöntemde tavsiyem;
diğer dersleri birinci yönteme göre yap yani hepsini hallet, Matematikte bu yöntemi uygula (eğer bu yöntemi yapacaksan).

Merhaba arkadaşlar. Şu an çok kötü durumdayım ve kendimi dövesim geliyor. Bu zamana kadar düzenli bir şekilde çalışmadım. Daha birkaç gündür düzenli çalışmaya başladım. Deneme netlerim kötü geliyor, ve hedefim 418 puanlık bir lise. Sizden öneride bulunmanızı rica ediyorum çünkü çok kötü hissediyorum. Son deneme netlerim de şu şekilde:
  • Türkçe 17 doğru, 3 yanlış;
  • İnkılap 8 doğru, 2 yanlış;
  • Din 8 doğru, 2 yanlış (konu eksiği);
  • İngilizce 8 doğru, 2 yanlış (5. ünite kelimelerimi bilmediğimden dolayı 2 yanlış.);
  • Matematik 10 doğru, 5 yanlış (3 tane yanlışım çok basit.);
  • Fen 7 doğru, 9 yanlış (kitapçıkta 10 doğru, 5 yanlışım vardı, anlamadım. Çok konu eksiğim var.).
Puan hesaplama sitelerinde falan 360 puan ettiği yazıyor.

Önerim heyecan yapma kalan 1 ay içinde çıkmış sorulara ve örnek sorulara bak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı