LGS matematik 7-8 net ile fen lisesi kazanılır mı?

ParsCat

Decapat
Katılım
30 Haziran 2021
Mesajlar
200
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar diğer dersleri tam veya tama yakın yapsam matematikten de 7 net falan yapsam fen lisesi geliyor mu? Matematiğin zor çıkacağını varsayalım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlinde bulunduğun fen lisesine bağlı da Matematiğin de etkisi büyük. Kendinizi az netlerle kısıtlamayın, yapabildiğinizin en iyisini yapmaya çalışın. Gelip gelmeyeceğini de sınav sonuçları açıklandığında konuşuruz. Şimdiden düşünmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.
 
Öncelikle Matematik çok yüksek bir ihtimalle çok zor olmayacak son sınavda olduğu gibi. 7-8 net ile kazanılacağını düşünmüyorum. Matematik’in etkisi çok oluyor.
 
Matematik çok zor olursa yani genel olarak netler düşük olursa kazanabilirsin ama bunu gideceğin okul da etkiler.Orta ve kolay seviyede olursa kazanman çok zor.
 
Arkadaşlar ilimdeki fen lisesi en son 3,22 yüzdelik dilimle aldı en düşük.
Çok zor hocam, geçen sene girdiğim LGS'de matematik hariç neredeyse hepsini fulledim, matematikten 4 net yaptım %10a anca girebildim.
 
Öncelikle biraz hesap yapıyorum.
16 net Türkçe
16 net Fen
10 net İnkılap
10 net Din Kültürü
10 net İngilizce
7.33 net Matematik
= 69.33 net LGS
407 puan ediyor ve 2022'de 8.5% yüzdelik dilim getirmiş.
LGS 2021'de 407 puan ile 4.75% yüzdelik dilim gelirdi.

Sonuç: İle göre değişse de ilçelerde yer alan Fen Liseleri veya ortalama Anadolu Liselerine yetebilecek bir yüzdelik dilim. İşi şansa bırakmamak için daha fazla matematik çalışılmalı. 10-11 net matematik bile 7-8 net matematiğe göre bayağı fark ettirir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı