LGS matematik için tavsiyeler

Hocam sanırım siz LGS'ye girmişsiniz. Matematik netiniz kaç idi?

Katılıyorum hocam. Öğretmenlerim bile bir soruyu 10-15dk da çözüyordu.

Örnek soruları çözmek iyi olur fakat geçen yıl hiçbir soru örnek sorulara benzer çıkmadı siz yine de çözün ama.

Örnek sorularla benzer çıkmaz zaten. Örnek sorular tamamen boş sorulardan oluşur.
Tavsiye vereyim. Test kitabında bulduğunuz en garip şekilli soruları çözün şu yarım sayfayı kaplayan cinsten, zaten ona benzerle çıkar.

Yeni nesil soru çöz. Yeni nesil çözdüğün 100 soru normal çözdüğün 300 soruya denk.

300 yeni nesil soru 1 günde çözülmez zaten. Çözebilenler ne kafada acaba.
Çözen bir de Master'dan çözsün.

Daha önce LGS'ye giren arkadaşlar, matematik için ne tavsiye verirsiniz?

Tonguç Akademi'nin programlı kitapları var onları alabilirsin. Zor kitap istiyorsan(benim zamanımda zordu) Nitelik yayınları var alabilirsin.

Ben son dönemlere yakın tabi biz sadece 1. dönemden sorumluyduk. Derslere falan girmeyip sadece örnek soru çözmüştüm ve örnek soruların benzeri çıkmamıştı sınavda, biraz şans işi. Size tavsiyem eksik olduğunuzu düşündüğünüz konuyu önce tekrar edin sonra yeni nesil sorular ve örnek soruları çözün. Yapamadığınız sorular ile ilgili öğretmenlerinizle tartışın. Soracak olursan sınavdan önce matematik netlerim 16, 17'lerde idi sınavda 13 net yaptım. Ama memnunum iyi bir okula girdim. Test kitabı olarak: Fenomen vardı GAMA yayınlarından, Nartest'in Pisa tarzı sorular ve Okyanus Master zorlamıştı. Sınavında başarılar.

1 gün ne alaka şimdi? Zamanında 300 çözmüştüm faydasını da gördüm.

Tamamı yeni nesil ise güzel de o kadar vakiti nasıl buluyordun? Yeni nesiller şu an 3-4 dakikada çözülebiliyor. Dershanesiydi, okuluydu derken gün bitiyor.

Şunu da unutmayın, iyi liseye gidince iyi üniversiteye gidilmiyor.
Tamamı yeni nesil ise güzel de o kadar vakiti nasıl buluyordun? Yeni nesiller şu an 3-4 dakikada çözülebiliyor. Dershanesiydi, okuluydu derken gün bitiyor.
Dostum herkeste zeka aynı mı sence?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…