LGS matematik neti nasıl artırılır?

Anlamadım sonu hep aynı bitiyor demenizi. Şu an denemede de genellikle 420-440 arası aliyorum zaten matematiğim yüksek olsa 470 gibi bir puan alıyorum ve gayet güzel okullar var o seviyede.

Çalışmaya devam et. Sonu hep kötü bitecek diye bir şey yok çalışırsan yaparsın. Bir de denemedeki puanlar lgsdekinden 20-30 puan civarı az gözüküyor haberin olsun yani sen 450 küsur yapıyorsun muhtemelen. Ben girdiğimde öyleydi yani.

Bir de matematikte arada işlem hatası yaptığımda oluyor mesela video çözümü izleyince çok kolay geliyor ama normal yapınca 15 yeni nesil sorunun 12 sorusunu yapabiliyorum.

Hocam denemelerin LGS ile alakası yok inanın ki bu sene giren arkadaşlara sorabilirsiniz.
bilmiyorum ben öyle kazanmıştım şuan güzel bir fen lisesindeyim

Denemelerin de LGS ile alakası var ben de fen lisesine gidiyorum denemedeki yanlışlarına bak.

Denemelerde yanlışlarını gözden geçir. Neyi neden yanlış yaptın öğren ve bolca matematik sorusu çöz ki farklı soru tarzlarına alış. Zaten matematikte ilerledikçe artık farklı sorularda ne yapman lazım kendin buluyorsun. Ben geçen sene böyle çalıştım, matematik full dilim 0.93.Soracağın bir şey olursa sor.

Öncelikle tüm hepinize başarılar dilerim ben 6-7 yıl önce girmiştim LGS'ye bu senede kardeşim girdi ve istediği fen lisesine yerleşti ben kardeşimi benim çalışma stilimle çalıştırdım ve bu başarıyı elde etti çünkü geçen sene denemeleri iyi değildi (7.sınıf )öncelikle paragraf çözmelisiniz, çözerken sıkılıyorum dikkatim dağılıyor falan demeyeceksiniz ki başarıyı elde edebilesiniz önerdiğim kitap altın paragraf ve benim Türkçe setimi öneriyorum başka kaynaklarda vardı ama şu anlık unuttum fakat en çok etkiyi bu 2 kitaptan gördük diyebiliriz. Matematik alanında da soru çözmek pratik yapmak için kullanılabilir ama konuyu anlayıp işi bitirmek için matematik branş denemeleri yapmalısınız bu konuda önerim ulti matematik branş denemeleri, soru bankası olarak şu an hatırlamıyorum ama pratik yapmak için size uygun olan bir kitap bulursanız kaçırmayın fen bilimlerine gelince aslında en çok burada formüller unutuluyor ya da örneğin madde tanımları gibi şeyler çok unutuluyor onun için 1 sorudan sonra aynı sorunun benzeri sorulmayan bir kitap değil, aynı özel tanımları 5-6 soruda daha soran kitaplar lazım ben kardeşime sinan kuzucu fen, adım adım zirveye fen (anlaşılır konu anlatımı için) ve allstar soru bankası kullandırmıştım bu arada tek 3 kitabı değil hocalarınız almalısınız dediği kitapları da alabilirsiniz ama mesela tüm hocalar fenomen a yı ya da b yi över ama ben bunları kardeşime çözdürmedim çünkü o kitaplar soruları zor ve sıkıcı yapıyor böyle olunca öğrencinin çalışma isteği gelmiyor ondan dolayı kardeşime yazdığım yayınları aldım, inkılap olarak sadece dinamo soru bankasından çözdü ve denemelerde pekiştirdi, Din'i derslerde düzgün dinledi ve yine denemelerde pekiştirdi aynı şekilde İngilizceyi de aslında inkılap, din ve İngilizce de öneri yapmak isterdim ama bence ara derslerde daha çok konu anlatımı dinleyin ya da ondan ziyade hocalarınızdan güzelce dinleyin. Ayrıca deneme olarak da önerebileceğim classmate ve Özdebir'in 5'li denemesi. İnşallah hepiniz istediğiniz yerlere gelirsiniz.

Çok teşekkürler @RoyalDolphin53

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…