LGS nasıldı?

Dostum sene içinde ve çözdüğüm LGS denemelerinin hiç birinde o tarz soru yoktu bize böyle soru çözdürmediler.

Zaten bunun haberini vermişlerdi, soruların benzeyeceği sınavları örnek göstermişlerdi. Bu sınav tamamen mantık sınavıydı, matematiği gerçek anlamıyla bilen kavrayanlar zaten her tip soruyu yapar ama ezberciler sadece öğrendiklerini bilirler farklı bir tip soru olunca hiç bir şey yapamazlar. Bunu senin için söylemiyorum genel olarak herkes böyle zaten benim girdiğim sınavlarda da öncekilerde de ve sonrakilerde de hep bir alan zor yapılır. Çok zordu bize böyle öğretmediler falan benim başıma da geldi. Ama bunun sorumlusu öğrenciler değil. Maalesef eğitim sistemimiz. Öğrencileri sınavlardan yüksel not almaya zorlayarak öğrenmemeye ezberlemeye itiyor. Sınavdan sonra unutulan konular her sınav yeniden ezberleniyor. Bunu atlatmanın en iyi yolu bir konuyu gerçekten anlamak mantığını çözmek. Konuyu anlamadan hiç soru çözme, anlayana kadar tekrar et öğretmenine sor. Konuyu tam anlamıyla öğrendikten sonra sadece derste ki soruları çözsen zaten mantık oturacağından her türlü soruyu gözün kapalı yaparsın.

Sınava girdim hatta sosyalde konu falan açtım bir sene boyunca günde 9 saat okul 5 saat evde çalıştım fakat sonuç 8 yanlış 9 boş tam anlamıyla fiyasko okulda çözdüğümüz onlarca kitap binlerce soru boş oldu sınavda stres yaptım ve sözel çok basit olduğu için sayısalında basit geleceğini sandım tersköşe oldum. Sınav zeki ve sakin olanın sınavıydı arkadaşlar bende de iki özellikte olmadığı için başarısız oldum inşallah üniversite sınavında iyi bir yer kazanırım bakalım.

Genede sayısalın zorluğu olay oluyor.
Açıkçası sözelde zor olmalı bence.
Öğrencileri daha iyi ayrıştırmak için.
Yapan yapıyor arkadaş.

Genede sayısalın zorluğu olay oluyor.
Açıkçası sözelde zor olmalı bence.
Öğrencileri daha iyi ayrıştırmak için.
Yapan yapıyor arkadaş.

Benim zamanımda öyleydi mesela ilk sınavımda mat fen full türkçe 3 ingilizce 1 yanlıştı

Ben de 8 yanlış 7 boş yaptım senin kadar çalışmadım günde 5 saat falan ama sakin kaldım. Ben de ortalama günde 3 saat çalıştım 70-60 net ve altını yapan çok var ben umutluyum zorsa sadece sana bana değil herkese zordu sınav.

Babam evde çok pis laf sokuyor ya. Ben sana o kadar harcama yaptım sonuç bu mu olacaktı, diye. Evde yüzüme bakan yok ya deli olacağım. O kadar çalıştım, çabaladım sınav fiyasko. Dibe vurmak sanırım bu kadar olur. 12 yanlış 9 boş yaptım. Sanırım kazanamayacağım bu sınavı.

Şu soru çok kolay bir soru ama:
1-Kardeşim bu sözel sorusu mu da sen yorum sorusu soruyorsun?
2-Bu kadar uzun bir soru sözel sorularda var mıydı?
3-Hiç düşünmüyor musunuz o sınav stresi ile (14 yaşındaki çocuk giriyor bu sınava x2 stres) bu çocuk bu soruyu kaçıncı okuyuşunda anlar?
4-Aylarca çalışıp çabalayıp test çözüp ezber yapıp sınava giren çocuğa haksızlık değil midir bu sorular? Sabahtan akşama kadar internet cafelerden çıkmayan, elinden telefon düşürmeyen, asosyal bir çocuk bile yapar bu soruyu. O aylarca test çözüp ezber yapan çocuğa yazık. Hani insanları birbirinden ayırmak içindi bu sorular?
5-Yine aynı şekilde sözeli neden bu kadar kolay yaptınız? Yine o sabahtan akşama kadar çalışan çocukla asosyal çocuğun arasında ne fark kaldı? Hangisi daha çalışkan nereden bileceksiniz?
18 yaşındayım allahtan bize TEOG denk geldi.
Neyse bu böyle uzaaar gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…