LGS nedir?

İşte benim kastetmek istediğim buydu. Daha 14-15 yaşındaki çocuk o kadar ders çalışıyor. Arkadaş gerek yok, 14-15 yaşındaki çocuk kafasını ders kitabına yapıştırmamalı. Çevreyi gezmeli, çevresini tanımalı. Sürekli bir şeyler öğrenmeli, kendisine bir şeyler katmalı. Dil öğrenmeli ama yok. Sistem zorla bomboş bir lise için sınava itiyor, sonucunda da iyi liseyi tutturamayan çocuk bomboş psikolojiye giriyor.

@Polorchen, MEB'in soracağını sanmıyorum. Ancak sorarsa da ne yazık ki kolay sormuyor. LGS öğrencilerinin iyi hazırlanması ve sürekli deneme çözmesi lazım.
Belli olmaz o. Geri kalanına katılıyorum.

Benim endişeli olduğum nokta şu herkes önceden başladı çalışmaya ben çok geç kaldım çalışsam bile bu saatten sonra yararı olur mu istediğime ulaşabilir miyim?

Aslında bu saate kadar çalışanlar pek bir işe yaramadı. Sadece araba gibi düşün onlar kalkışlarını yaptılar hızlanmaya başlıyorlar. Sen başlarda biraz zorlanırsan sonlara doğru belli bir rutinde devam edecek. Ve sınava ne kadar yaklaşırsan çözdüğün soruların sana yararı o kadar artacak. Son 1 ay çalışıp bile kazanılabilir. Ama bu kolay olduğunu göstermiyor. Kısaca sen tam çalışmaya başlama zamanındasın.

Aslında bu saate kadar çalışanlar pek bir işe yaramadı. Sadece araba gibi düşün onlar kalkışlarını yaptılar hızlanmaya başlıyorlar. Sen başlarda biraz zorlanırsan sonlara doğru belli bir rutinde devam edecek. Ve sınava ne kadar yaklaşırsan çözdüğün soruların sana yararı o kadar artacak. Son 1 ay çalışıp bile kazanılabilir. Ama bu kolay olduğunu göstermiyor. Kısaca sen tam çalışmaya başlama zamanındasın.
Bu sene Suriyeli kardeşimizin biri LGS'de 0 yanlış alınca benim MEB'e gram güvenim kalmadı

@Polorchen, dediğin gibi belli olmaz ancak SBS ve OKS'de bile o tarz sorular görmedim. Kolay kolay da geleceğini sanmam. Gelmesi için kurulun değişmesi lazım. 2011-2013-2015 yıllarında yapılan üniversiteye geçiş sınavı gibi. O 3 sene sınav aşırı zordu.

Ben sorusu olunca soracak kimsesi olmayan yardıma ihtiyacı olunca birini bulamayan çeşitli sıkıntı ve problemlerle karşılaşmış kimisini atlatmış kimisini atlatamamış birisiyim, bu sorunların bir kısmı okulda bir kısmı hayattımda gitgide büyüyor ben okuldan yana fikir almak için bu konuyu açıyorum. Bazı problemlerden dolayı 6 ve 7. sınıf konularını (hiç) bilmiyorum bir ay+ okula gitmedim sınavlar birikti onları çözebilir miyim? Bilmiyorum asıl sorum şu ben LGS sınavına nasıl çalışacağımı, eksiklerimi nasıl tamamlayacağım en ufak fikrim yok okul uzak değiştiremiyorum da durumumuz yok denecek kadar az. Çok şükür geçindirmeye yetiyor lakin ben artık bunalmaya başlıyorum. Her şeyi çabuk unutuyorum sizden rica etsem boş vaktiniz varsa bir fikir-çözüm yazar mısınız?
Açılımı Gerisini anladınız :D.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı