LGS netleri nasıl?

Dosya Ekleri

• IMG_0041.jpeg
    IMG_0041.jpeg
    188,7 KB · Görüntüleme: 51
Bende fenomen A ve B var yeter mi?

Sinan kuzucu al 1.dönem kaynağı ve 2. dönem kaynağı olması lazımdı bir de fenomen matematik fasikülleri al bu dediğim kaynakları bitirmen ve bu kaynaklardan soru çözmen hızının artmasına ve soru çözme kabiliyetinin artmasına etkide bulunabilir.

Bende fenomen A ve B var yeter mi?

Heee bir de konu eksiğin sakın olmasın bir an önce konu eksiğini bitir konuları adın gibi bil ondan sonra soru çöz ve bir de yapabilirsen konu olarak okuldan önce kendin öğren okulda hoca anlatırkende tekrar etmiş olursun.

Sinan kuzucu al 1.dönem kaynağı ve 2. dönem kaynağı olması lazımdı bir de fenomen matematik fasikülleri al bu dediğim kaynakları bitirmen ve bu kaynaklardan soru çözmen hızının artmasına ve soru çözme kabiliyetinin artmasına etkide bulunabilir.

Hocam ben LGS'ye gireli 5 yıl oldu tam yenileri bilmiyorum ama benim zamanımda fenomen daha çok kazanımdı ve LGS konusunda soru tipi hiç benzemiyordu.

LGS sizin zamanınızda zaten hemen hemen yeni bir sınav sistemiydi o yüzden olabilir ama fenomenin gerçekten şu anda güzel soruları var.

Doğrudur ben o zaman farklı yayınevlerinden denemeler çözüyordum sürekli tek bir soru bankasına bağlı değildim LGS de tüm sorular daha önceden karşıma çıkmış gibiydi 0,12 yüzdelikle çıktım

Şimdi konunu özeti bu dört ay içinde yapabilir miyim?
Düzenli çalışırsan yaparsın

Doğrudur ben o zaman farklı yayınevlerinden denemeler çözüyordum sürekli tek bir soru bankasına bağlı değildim LGS de tüm sorular daha önceden karşıma çıkmış gibiydi 0,12 yüzdelikle çıktım.

Düzenli çalışırsan yaparsın.

Şimdi konunu özeti bu dört ay içinde yapabilir miyim?

Zaten tek bir soru bankasına bağlı kalmak iyi değil soru tarzı görmeniz lazım ve de 4 ay içerisinde sıkı ve düzenli bir çalışma ile yapabilirsin. Yapamazsan bile en azından çabaladığından dolayı için rahat eder. Ama başarabilirsin umutsuzluğa kapılma.

Hocam direkt olarak zor yeni nesile geçmeyin. Önce konu eksiklerini kapatmalı, ardından kazanım sorularıyla konuyu soru bazında kavramalısınız. Sonra kolaydan zora doğru yeni nesil çözmelisiniz. Direkt zor yeni nesilin en ufak bir yararı olmaz, hatta "yapamam" ön yargısı oluşur.

Hocam direkt olarak zor yeni nesile geçmeyin. Önce konu eksiklerini kapatmalı, ardından kazanım sorularıyla konuyu soru bazında kavramalısınız. Sonra kolaydan zora doğru yeni nesil çözmelisiniz. Direkt zor yeni nesilin en ufak bir yararı olmaz, hatta "yapamam" ön yargısı oluşur.

Olabilir katılıyorum eğer pratiğin varsa yeni nesil sorularda direk yeni nesildende başlayabilirsin ama benim önerdiğim fasikül zaten bu şekilde önce basit kazanım soruları sonrasındada yeni nesil sorular.

Türkçe 16 2Y.
İnkılabı 9D. 1Y.
Din 10D.
İngilizce 10D.
Mat. 7D. 2Y.
Fen 16D. 4Y.

420 puan gelir mi devam etsem?

Şu matematik ne zorluyor insanları anlamıyorum. Türkçe ve fenden 20'ye yakın soru yapıp nasıl 7 soru yapmayı beceriyorsunuz gayet ilginç. Puanınız 394 yapıyor fakat şu matematiği Türkçe gibi 16 doğru ve 2 yanlış yapsanız değil 420, 436 alırsınız ki ilinizdeki en iyi liselerden birine de gidersiniz. Şu andan itibaren tüm dersleri salıp matematik çalışsanız bile yeterli gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı