LGS o kadar gerekli mi?

Bir de şu var, marta kadar deli gibi çalışıp Mart'ta sıkılınca benimle aynı seviyeye düşen arkadaşlarım var. Eğer gerçekten sonuna ulaşabileceksen çalış önerim. Onlar eylül'den marta kadar sosyopat oldu sonucunda sıkıldılar ve emekleri boşa gitti.

Hocam LGS'ye çalışsan, iyi yer edinmen için tüm test kitaplarını bitirsen bile fayda etmez. Sizin yanlış anlamayın babanız önemli bir iş adamı olması lazım, herkes tarafından bilinmesi lazım. O zaman görün bakın arkadaş nasıl yüksek yere gidiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence önemli olabilir. Çünkü bir nevi kendini geliştirme gibi düşün. Kötü bir liseye gidersen bir nevi dersleri anlamakta da zorluk çekersin ve öğretmenler de kötü olabilir. Dahası ve en kötüsü kötü lisede, gerçekten seviyesiz, ahlaksız ve bir nevi pislik diyebileceğimiz çocuklar bulunur yani. Burada "onlar daha çocuk" demeyin lütfen.

Aynen başlıkta da dediğim gerçekten o kadar gerekli mi? Hocalar bu konuda biraz kafadan gidik "yok o kadar test çözeceksiniz bunu yapacaksınız" şöyle yani gidip de meslek lisesine de gitsen, fen lisesine de gitsen gene ne fark var? İş görüşmesinde adam senin CV'nde bu adam Galatasaray'a gitmiş iyi adamdır mı diyor daha çok üniversiteye bakıyor. Bıktım artık LGS'ye gir ona gir buna gir. Kafa bırakmadılar adamda daha 8. sınıf bile değilim. Sorunun özü "LGS gerçekten hocaların dedikleri kadar önemli mi?" bir de ekstra şu da var.

ortaokul(iyi liseye gireceksin LGS'ye iyi çalış) -> lise(YKS'ye gireceksin iyi çalış) -> üniversite(adını bilmediğim milyon tane sınava iyi çalış) -> mezuniyet(mülakata iyi çalış)
Bunu da ekleyeyim dedim.
10. sınıfı bitiriyorum ve şunu söyleyebilirim ki lise çok kötü olmadığı sürece sıkıntı değil. bende LGS zamanı senin yaşadıklarını yaşadım. tüm sene çalışmış olmama ve dershaneye gitmeme rağmen son 1 ay kala farkettim ki, evime en yakın okul 3 dakika yürüme mesafesinde ve obp puanım yetiyor. ortalama bir Anadolu lisesi, her sene 1-2 tane falan tıp kazanan oluyor 5 tane falan mühendis yani çok iyi öğrenciler yok. ancak okul bana gereken standartları sunuyor ve gerisi bana kalıyor. yani okulunun yakın olması, öğrencilerin genel olarak iyi olması, okulun istediğin alanda sınıf açması ve okulun öğrenci sayısı gibi şeyler dışında önemli çok bir şey yok. yani try hard değilsen işte ne bileyim tıp mühendislik falan istemiyorsan çokta önemli değil gittiğin lise, gerçi sen istiyorsan her yerde kazanırsın bunları orası başka. obp puanın yetiyorsa sınavı boşver.

gidip de meslek lisesine de gitsen, fen lisesine de gitsen gene ne fark var? İş görüşmesinde adam senin CV'nde bu adam Galatasaray'a gitmiş iyi adamdır mı diyor daha çok üniversiteye bakıyor.
Meslek lisesine gidiyorum. Abim şehrimde üniversiteye en çok mühendis gönderen en iyi okulda okudu. Ve sana diyeceğim tek şey evet çok önemli.

Meslek lisesinde o kadar kültürsüz, medeniyetsiz o kadar çok asalak evladı var ki kafayı yersin. Hiçbir vizyonu olmayan, tek vasfı yaşamak olan, kendini geliştirmemiş, hiyerarşide en alt katmanda olan her türlü tip burada. Eğer üniversite düşünüyorsan meslek liseleri karanlık çukur. Allah'a şükür benim 3 tane sınava çalışan sınıfta arkadaşım var da ben ancak idare ediyorum.

Bir yandan en iyi okulda okumuş abime bakıyorum kendini geliştiren arkadaşlara sahip, üniversite hedefi var, kurdukları grup teknofest yarışmasında hedefi var, arkadaşları kültürlü falan derken vallahi abimin arkadaşlarıyla takılmak konuşmak bana cennet gibi geliyordu.

1'in her zaman 0'dan büyük olduğunu düşünürsek çalışmanın(1) hiçbir zararı olmuyor, ekstra sana artı yazıyor.

Ayrıca ben sadece ortamı yazdım. Ders olarak akademik derslerden mahrum kalıyorsun. Şuan matematik, fizik, coğrafya derslerimiz yok. Üniversiteye it gibi çalışmak zorunda kalıyorsun. Oturup evde verimli şekilde akşamları en az 2 saat geçirmiyorsan yine bir şey başaramazsın çok net söylüyorum. Neredeyse 1 yıldır matematik görmediğim için 1 yıldır özel dersle toparlamaya çalışıyorum yaklaşık 50k'ya yakın para gitti. Eğer oturup LGS'ye çalışsaydım matematik görseydim bu para ailemin cebinde kalacaktı.

Olay sadece lise değil. Bende bıraktığı mental olarak izler şuan çok üzüyor. Keşke çalışsaydım da ailem bu duruma düşmeseydi falan diyorum hep. Sözlerimi yaşayan anlar.

Hocam ne kadar gerek yok, üniversiteyi etkilemez deseler ve haklı olsalar da nitelikli lise demek iyi bir ortam demektir. Gittiğin kötü lisede gireceğin ortamların sana bulaşacak insanların haddi hesabı olmuyor genelde. Kavgaları, kekoları, oranın abileri falan çok çok rahatsız edici. Evet, iyi bir lise için çalışmalısın ve emin ol çok çok zor değil. Gözünde büyütme. Kötü bir meslekten, anadoludan çok çok daha iyidir. Kesinlikle pişman olmazsın. Aklından çıkarma ki nitelikli okul seni sadece üniversiteye hazırlamaz aynı zamanda ortamında olacak kişileri belirler. Nitelikli okulda da öyle saçma insan yok denecek kadar azdır.

Tekrar ortaokula dönecek olsaydım LGS'ye (bizim dönemde teogdu) o kadar da kafayı takmazdım şahsen. Ama bu demek değil ki dersleri salardım. LGS'de çok iyi derece yaparsan daha başarılı bir liseye gidersin ve arkadaşların nasılsa sen de öyle olursun bu da doğal olarak daha çalışkan biri olmana olanak sağlar. LGS de kötü derece yaparsan kötü bir liseye gidersin ve it kopuk arkadaşların yüzünden derslerin daha da düşebilir. En önemli şey LGS değil ama önemsiz de değil. YKS de ne yapacağını kazandığın lise etkiler ama senin azmin ve çaban daha büyük etken olduğu için LGS telafi edilebilir bir sınav.

Bu sene 12. sınıftan mezun olacak biri olarak LGS'nin bana göre bomboş bir iş olduğunu söyleyebilirim. Ailem bana da zamanında LGS konusunda baskı yapmıştı fakat ben 350 gibi bir puan alıp OBP puanımla Anadolu lisesine yerleştim. Ve şu an iyi ki LGS'ye çalışmayıp bu liseyi seçmişim diyorum. Sonuca gelirsek bence LGS için kasmana gerek yok. Eğer kafayı eğitimle bozmuş çok yüksek seviye de eğitim alıp başarılı olmak istiyorum gibi bir düşüncen yoksa lise de biriktirdiğin anılar ve zamanın kalitesi açısından sıradan bir Anadolu lisesi en kral fen lisesinden iyidir. Bana sorarsan çok kasma.

Gayet önemli lise ortamı senin için çok önemli diyebilirim düşük puanlı okula gittiğin ortam var yüksek puanlı okuldaki ortam bizzat bunu yaşamış biri olarak çok önemli iyi lise eşittir iyi üniversite yani ortam seni değiştirir kardeşim.

Hocam doğru diyosun haksız olan bir şey yok ancak ortam önemli ya düşük puanlıda kanzilerle arkadaş olmak var yüksek yerde güzel arkadaşlar edinmek var.
Kesinlikle katılıyorum. 5 arkadaşının ortalamasısındır derler. Fen lisesinde 5 arkadaş ile meslek lisesinde 5 arkadaş aynı değil işte. Meslek lisesinin en iyi öğrencisi fen lisesinin sonuncusuna belki yaklaşır belki yaklaşamaz.

Lise senin bulunacağın ortamı ve eğitim tipini belirler.
Puanı yüksek liseler aşırı bir fark yaratmayacaktır çünkü üniversiteye iyi hazırlanmak için asıl gerekli olan disiplindir ve disiplini okul değil kendin sağlarsın.

Fakat ortam ve okulun kalitesi belli düzeyde önemli. Burada bahsettiğim ortam arkadaş olarak eğlenilen ortam değil, okul içindeki öğrenci durumu ve okul politikaları sonucu oluşan ortamdır.
Ben LGS sınavında başarısız olan OBP puanı yüksek bir öğrenciydim ve 88 puanlık anadolu lisesine sınavsız yerleşmiştim. Başlarda online eğitim vardı ve durumu tam anlamamıştım daha sonra 10. sınıfta okulu az çok tanıdım ve 11. sınıfta okulda ne tür pislikler döndüğünü anladım.
Mesela okul ücretli olarak kurs veriyor ve bu kursa para verip gelen öğrencilere torpilli bir sınıf açıp bütün kaynaklarını o sınıflara kullanıyorlardı fakat ben üniversiteye hazırlık için final dershanelerine gidiyordum. Bunun sonucunda farkettim ki bu okul torpilli olan sınıflar dışındaki sınıflara tam olarak boş gereksiz adam muamelesi yapıyor, öğrenci gibi görmüyordu. Örnek vermek gerekirse, İstanbul üniversitesine gezi varsa geziye ücretsiz olarak torpilliler yollanıyordu ve kalanlarına ücretle gelme şansı bile tanınmıyordu. Bunun gibi birçok durum okul politikalarına örnek olabilir ve bu sadece küçük bir kısmı.

İkinci olarak arkadaş ortamı sınavsız gidilen bir okul olacağından serseri tipli holiganlarla dolu olabilir ve bu durum seni aşağı çekebilir.

Fakat bu saydıklarımın hepsine rağmen çok gerilme çünkü iş sende bitiyor.
Ben bu okuldan çıkınca en azından daha tecrübeli oldum ve insanlara şüphe ile yaklaşarak kendimi sosyal ortamlarda daha iyi koruyorum.
Bunu kendimi yüksek puanlı bir lisede okumuş abimle karşılaştırarak rahatça söyleyebilirim.

Kısacası lgs kötü alınırsa dünyanın sonu denilebilecek bir sınav değil.
Rahat ol çünkü iş sende bitiyor.

Her kafadan ayrı ses çıkıyor ne yazacam bilemedimde Gereklide değil gereksizde değil tam ortası en iyisi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı