gidip de meslek lisesine de gitsen, fen lisesine de gitsen gene ne fark var? İş görüşmesinde adam senin CV'nde bu adam Galatasaray'a gitmiş iyi adamdır mı diyor daha çok üniversiteye bakıyor.
Meslek lisesine gidiyorum. Abim şehrimde üniversiteye en çok mühendis gönderen en iyi okulda okudu. Ve sana diyeceğim tek şey
evet çok önemli.
Meslek lisesinde o kadar kültürsüz, medeniyetsiz o kadar çok asalak evladı var ki kafayı yersin. Hiçbir vizyonu olmayan, tek vasfı yaşamak olan, kendini geliştirmemiş, hiyerarşide en alt katmanda olan her türlü tip burada. Eğer üniversite düşünüyorsan meslek liseleri karanlık çukur. Allah'a şükür benim 3 tane sınava çalışan sınıfta arkadaşım var da ben ancak idare ediyorum.
Bir yandan en iyi okulda okumuş abime bakıyorum kendini geliştiren arkadaşlara sahip, üniversite hedefi var, kurdukları grup teknofest yarışmasında hedefi var, arkadaşları kültürlü falan derken vallahi abimin arkadaşlarıyla takılmak konuşmak bana cennet gibi geliyordu.
1'in her zaman 0'dan büyük olduğunu düşünürsek çalışmanın(1) hiçbir zararı olmuyor, ekstra sana artı yazıyor.
Ayrıca ben sadece ortamı yazdım. Ders olarak akademik derslerden mahrum kalıyorsun. Şuan matematik, fizik, coğrafya derslerimiz yok. Üniversiteye it gibi çalışmak zorunda kalıyorsun. Oturup evde verimli şekilde akşamları en az 2 saat geçirmiyorsan yine bir şey başaramazsın çok net söylüyorum. Neredeyse 1 yıldır matematik görmediğim için 1 yıldır özel dersle toparlamaya çalışıyorum yaklaşık 50k'ya yakın para gitti. Eğer oturup LGS'ye çalışsaydım matematik görseydim bu para ailemin cebinde kalacaktı.
Olay sadece lise değil. Bende bıraktığı mental olarak izler şuan çok üzüyor. Keşke çalışsaydım da ailem bu duruma düşmeseydi falan diyorum hep. Sözlerimi yaşayan anlar.