LGS öğrencisi ne yapmalı?

Portakal53

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo Legion Y520 80WK
I7-7700 GTX1050 128GB M2 SSD 1 TB HDD
Meslek
Öğrenci
Dostlar bu dönem sonu ortalamayı 98.7000 olarak başardım.
LGS planımı nasıl yapmam lazım? Nasıl başlayacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar bu dönem sonu ortalamayı 98.7000 olarak başardım.
LGS planımı nasıl yapmam lazım? Nasıl başlayacağım?

Tatilde çok ağırlık vermeden paragraf çöz. Her gün belirli olsun. Okul başladığında her konudan sonra konu tekrarı sonra soru çözümü yap, her iki haftada bir veya 1 haftada bir deneme çöz. İkinci dönem başladığında genellikle soru çöz ve sadece LGS'ye odaklan. En yorulacağın dönem 2. dönem olacak. Uyku düzenine dikkat et. Konulardan geri kalma, dershaneye gideceksen kaçırma oradaki konuları. Hem okulu hem de dershaneyi çok iyi dinle. Bilgisayarı kaldır telefonu istiyorsan değiştir tuşluyla. LGS'ye son 2 hafta kala soru çöz full 1 hafta kala sadece genel tekrar yaparak dinlen. Son gün kala hiçbir şey yapma dinlen. Kolay gelsin seneye.

Tatilde çok ağırlık vermeden paragraf çöz. Her gün belirli olsun. Okul başladığında her konudan sonra konu tekrarı sonra soru çözümü yap, her iki haftada bir veya 1 haftada bir deneme çöz. İkinci dönem başladığında genellikle soru çöz ve sadece LGS'ye odaklan. En yorulacağın dönem 2. dönem olacak. Uyku düzenine dikkat et. Konulardan geri kalma, dershaneye gideceksen kaçırma oradaki konuları. Hem okulu hem de dershaneyi çok iyi dinle. Bilgisayarı kaldır telefonu istiyorsan değiştir tuşluyla. LGS'ye son 2 hafta kala soru çöz full 1 hafta kala sadece genel tekrar yaparak dinlen. Son gün kala hiçbir şey yapma dinlen. Kolay gelsin seneye.
Allah razı olsun.

Allah razı olsun.
Bir sınav sürecinde en önemli şey kendini tanıman ve kendine saygı duymandır nasıl olduğunu açıklayayım. Sınav sürecinde koyduğun hedefin sırf hedef olmak için değilse yani gerçekten kafana koyduysan sürecin ve planların ona göre şekillenir. Çoğu kişi sanaldan uzak dur ekran süreni azalt bol bol soru çöz gibi önerlierde bulunur fakat ben bunu yanlış buluyorum. Eğer kendine karşı dürüst olursan ve ne istediğini bilir ona göre hareket edersen, sana neyin yararlı neyin zararsız olacağını açık açık net bir şekilde kendin sana gösterecektir. Her zaman kendine saygılı ol ve sakin düşün. Önemli olan odaktır. Koyduğun hedefe sadık kal ve günlük rutinlerini ona göre ayarla. Bu süreçte inan etraftan duyacakların karşı bir tık daha hassas olacaksın burada özgüven devreye giriyor. Hiç bir zaman isteklerinden ve koyduğun hedeflerden korkup çekinme. Bazen yeri gelecek rahatlık batacaktır. Eğer dediğim gibi yine bu tür zamanlarda kendine karşı dürüst olursan zamanla bi bakmışsın gerçekten ilerliyorsun. Umarım anlatabilmişimdir Bol şans

Bir sınav sürecinde en önemli şey kendini tanıman ve kendine saygı duymandır nasıl olduğunu açıklayayım. Sınav sürecinde koyduğun hedefin sırf hedef olmak için değilse yani gerçekten kafana koyduysan sürecin ve planların ona göre şekillenir. Çoğu kişi sanaldan uzak dur ekran süreni azalt bol bol soru çöz gibi önerlierde bulunur fakat ben bunu yanlış buluyorum. Eğer kendine karşı dürüst olursan ve ne istediğini bilir ona göre hareket edersen, sana neyin yararlı neyin zararsız olacağını açık açık net bir şekilde kendin sana gösterecektir. Her zaman kendine saygılı ol ve sakin düşün. Önemli olan odaktır. Koyduğun hedefe sadık kal ve günlük rutinlerini ona göre ayarla. Bu süreçte inan etraftan duyacakların karşı bir tık daha hassas olacaksın burada öz güven devreye giriyor. Hiçbir zaman isteklerinden ve koyduğun hedeflerden korkup çekinme. Bazen yeri gelecek rahatlık batacaktır. Eğer dediğim gibi yine bu tür zamanlarda kendine karşı dürüst olursan zamanla bir bakmışsın gerçekten ilerliyorsun. Umarım anlatabilmişimdir bol şans.

Haklısınız hocam. Ama LGS de bol soru çözmek çok faydalı. Ne kadar çok soru çözersen o kadar soru yaparsın diyor LGS. TYT öyle değil mesela ama LGS böyle tabii gene haklısınız katılıyorum.

Haklısınız hocam. Ama LGS de bol soru çözmek çok faydalı. Ne kadar çok soru çözersen o kadar soru yaparsın diyor LGS. TYT öyle değil mesela ama LGS böyle tabii gene haklısınız katılıyorum.
Sizin önerinizde çok sağlıklı ve evet dediğiniz gibi bol bol soru çözmek faydalı fakat bazı kişiler var ki sırf söylemek için söylüyor bu lafları hani bol bol soru çöz her hafta 1 deneme bitir sadece hafta sonu telefonunla vs ilgilen gibisinden. Bu tür tutumlar kişiyi daha çok sınavdan korkutur ve kişinin öz disiplin kazanmasını engeller. Bu tür sınav süreçlerinde kişiye bu denli destekte bulunmamız çok yararlı. Bu yüzden teşekkür eder iyi günler dilerim sağlıcakla kalın

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı