LGS programım nasıl?

Hocam Türkçe de çıkacak sorular benzer oluyor genellikle eski LGS örneklerine bak ve düzgün test kitapları al. Matematikte bol bol soru çöz bir sürü soru çeşidi öğrenmen lazım bunda da dediğim gibi saçma sapan test kitapları alma LGS odaklı test kitapları al. Ben çok fazla çalışmadım yüzde üçlük dilime girdim daha iyi yapabilirdim ama benim için yeterli. Her gün soru çözmeye çalış en az 100 soru. Türkçe bölümüne çok fazla ağırlık vermene gerek yok aşırı basit oluyor genellikle orada da sadece paragraf soruları için o tarz testler çözmen ve kitap okuman lazım. Kısaca paragrafları hızlı okuyup ve anlaman lazım. Matematik bölümünde de dediğim gibi çok fazla soru çeşidi var bol bol soru çöz sonrasında geliştiğini fark edeceksin zaten. Benim zaman sıkıntım olmamıştı zamanım artmıştı hatta. Zaman sıkıntın varsa eğer bunu da soru çözerken zaman tutarak halledebilirsin. MEB yayınladığı örnek sorulara bakmayı unutma 2-3 tane yakın soru çıkabiliyor. Sadece ders yapma arada sırada rahatlaman lazım. Kısacası disiplinli ve düzgün bir şekilde çalışırsan rahat bir şekilde yüzde birlik dilime girebilirsin. @Hoaxer Burdan selamlar. <3
 
Programa muhtemelen uymayacaksın. Sana önerim program konusunda esnek davranman. Esnek davranmaktan kastım daha az veya daha fazla çalışman değil. Mesela İngilizce çalışacağım ardından Matematik çalışacağım dersin ama canın Matematik çalışmak istemiyordur araya bir Fen dersi ekleyebilirsin. Dershaneye gidiyorsan ayrı olarak 2-3 saat çalışman yeterli olacaktır diye tahmin ediyorum. Uzaktan eğitimde ise boş vakitlerinin büyük bir kısmını ders çalışarak geçirmelisin. Bu seni rakiplerinin önüne geçirecektir. İngilizce, İnkılap gibi dersleri diğer derslerden fazla çalışma sırf soru sayın artsın diye. 50 dakika İngilizce çalıştıysan 50 dakika da Matematik çalışmalısın. Soru bazlı hareket etme. 1 soru 10 saniyeni alırken diğer bir soru 5 dakikanı alabilir. Bir gün 50 dakikada bitirirsin diğer gün 2 saatte. O yüzden süre bazlı çalış.

Kardeşim geçen sene girdi sınava. Onun yaptıklarını anlatayım biraz. Yaptığı şey çok basit. Her gün düzenli test çözdü. Buradaki önemli olan kısım bunu her gün düzenli bir şekilde yapması. Tabii ki arada birkaç gün çözmediği oldu ancak bunu düzenli bir şekilde sürdürmeye çalıştı elinden geldiğince. Kitap okumayı zaten çok sever bu süreçte de okumaya devam etti. Oyun da oynadı ama eskisi kadar değil. Benim eski bilgisayarımı kullanıyor zaten istese de oynayamaz. Günde 1 saat en fazla. Konu tekrarını nasıl yaptığını pek bilmiyorum ancak bu da sınava hazırlanırken en önemli faktörlerden. Hocalarınız size her gün işlediğiniz dersi evde tekrar edin der muhtemelen ama hiçbiriniz yapmazsınız gayet normal. Ben de yapmazdım kardeşim de yapmıyordu onu. Sözel dersleri haftada 1-2 kez defterinden okuyarak tekrar etmen yeterli. Zaten sürekli test çözdüğün için konular aklında kalacaktır. Not tutarken özen göster, derslerini çok iyi dinle ve elinden geliyorsa dershaneye git tabii kısıtlamalar kalktığı zaman. Takıldığın soruları eksi koyup geçme kesinlikle doğrusunu öğren. Sadece yeni nesil soruları çöz kalanı önemsiz. Yeni nesil olmayan soruların sana hiçbir faydası olmayacak. Bol şanslar.
 
Hocam sizin dediğiniz de doğru ama şu an ben dahil birçok LGS öğrencisi sadece sınavı atlatmayı düşünüyor :D
Ben de öyleydim. LGS'den çıkıp iyi bir sonuç aldığımı öğrenince kalan hayatım çok rahat geçecek gibi gelmişti 😄 3 ay rahat sürebileceksiniz ona garanti veririm ama sonrasını bilemiyorum😅
 
2 sene önce girdim ben. Düzenli ve planlı çalışmak önemli. Öyle 40-50 kitap bitirmeye gerek yok, testleri aşırı hızlı çözmeye çalışma, anlayarak çöz. Yapamadıklarının peşinden git, bilmediğin konulara ağırlık ver. Bir de çalışkan birine benziyorsun boşuna Tonguç izleme eğer video düşünürsen, en temelden anlatıyor.

Verimli ve planlı çalışmayla yapılmayacak bir şey değil. Sınav günü de panik olmazsan denemeye hemen hemen paralel gelir diye düşünüyorum. Bol şans şimdiden.
 
Belirtmeyi unuttum. Örnek sorulara benzemiyordu vs. diyenler var ve gene olacak. Gayet benziyordu. Kendileri yapamadıkları için böyle bahaneler uyduruyorlar. Soruların aynı çıkmasını bekliyorlardı sanırım. Çok beklerler. Sen onların motivasyonunu bozmasına izin verme. Örnek soruları, destek paketlerini çöz. Son 2 senenin örnek sorularını ve destek paketlerini çözmelisin. Sorular o tarz oluyor genellikle. Kaynak önerisine ihtiyacın olursa söyleyebilirsin.
 
Ben de öyleydim. LGS'den çıkıp iyi bir sonuç aldığımı öğrenince kalan hayatım çok rahat geçecek gibi gelmişti 😄 3 ay rahat sürebileceksiniz ona garanti veririm ama sonrasını bilemiyorum😅
LGS bittikten sonra çok rahatlıyorsun o yaz tatili sana ilaç gibi geliyor ama 9. sınıfa başladığın zaman işte o zaman anlıyorsun daha yeni başladığını. :D
 
Peki kaç günde 100 200 sorulara çıkmalıyım zaten program dışında da test çözmeyi planlıyorum ve aklıma gelen bir soru daha sormak istiyorum mesela her gün çalışıyorum ama mesela bir gün 1 de başlarım bir gün 12 de bunun bana zararı var mı? Ve ya her gün farklı saatlerde aynı sürede çalışsam sıkıntı çıkar mı? Teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı