LGS programım nasıl?

Bu gün yeni nesil soru çözüyorduk matematikten 2 soruyu yapabildim ama 2 soru yapamadım. Bazen hiç yapamıyorum bazen yapıyorum ben bunu nasıl hallediceğim.
Yapamadığınız soruları dersten sonra sakin kafayla çözün.

Bende de öyle oluyordu. Bir süre sonra netler artmaya başlar.
 
Öncellikle teşekkür ederim. Benim salı ve perşembe günleri canlı derslerim 14:00 da başlayıp akşam 19:00 a kadar dersim var ben de o yüzden 1 saat zor çalışıyorum. Kendime ara veriyim diyorum 7 ders görmüşüm 1 saat ara vereyim, yemeğimi yiyeyim sandalye de oturduğum için biraz ağrılarım geçsin derken 1 saat zor çıkıyor. Ne yapmalıyım?
Sabah kalkip calisabilirsin. Kendini fazla zorlama ama. Mumkunse 8'de kalk ki uykun simdiden duzenli hale gelsin. Mesela 8'de kalk, 1 saat dizi izle, dusunu al, kahvaltini et, 10-11 gibi calismaya basla. 1-2 saat calis sonra canli derslerine kadar mola ver. Canli derslerini bitirdikten sonra biraz kitap okuyup aksam yemegini yedikten sonra 1-2 saat daha calis. Araliksiz degil ama. 30-40 dakika ders 10 dakika mola. Molada oyun oynamani onermem cunku basindan kalkman zor olur. Sonra da fazla gec olmadan yatarsin. Canli dersin olmadigi gunler de de gunluk rutinini buna benzer sekilde planlayabilirsin. Canli dersinin olmadigi gunlerde 14.00-19.00 arasi konu anlatimi dinleyebilir, test cozebilirsin. Kendini kasma ve gununu planlayarak hareket et. Plansiz gunler genellikle verimsiz gecer. Plandan kastim bugun tam bu saatte bunun basina oturacagim, su kadarini yapacagim ve tam bu saatte basindan kalkacagim degil. Ornek veriyorum bugun biraz kitap okuyacagim sonra 25 tane Matematik sorusu cozerim ardindan biraz molami verir 25 tane de Turkce cozerim ama bunu fazla esnek birakma. Dozunu iyi ayarlaman lazim. Hem kendini cok sinirlama hem de yapmak istediklerini kesinlikle yap.
Tavsiye:
"Son ay çalıştım 400 puan aldım" tarzı mesajlara takılmayın, boş yapıyorlar.

Ve hızlı olmaya çalışmayın, yoksa yanlış yaparsınız. Hız, siz soru çözdükçe oluşacak bir şeydir.

Paragrafa abanmayın, geçen senenin sorularına baktım paragraflar gayet kısa gelmiş. Onun dışında kitap okumak yerine paragraf çözün.

Sözel mantıkla da aşırı vakit kaybetmeyin, çözün fakat sınavda en fazla 1 tane gelecek. Abartmaya gerek yok yani.

Fende ezber yapın, resimli mesimli sorular gördüm, onlardan çözün.

Din, tarih, İngilizce'yi sallayın. Bakmayın demiyorum ama zaten bu dersler kolay geleceğinden abartmaya gerek yok.

Akşam 10'da yatıp sabah 5'te kalkıp, öğlen 2'ye kadar 9 saat çalışabilirsin. Dikkat çalışabilirsin dedim, şimdi "9 saat çalışılmaz, çalışılırsa nöronlar zarar görür" gibi saçma cevaplar yazmayın.

En çok matematiğe çalış. Sınavda tam yapmana gerek yok, 14 15 net yapıp diğer dersleri tam/tama yakın yapsan iyi yerlere gidersin zaten. Hedef neresi bilmiyorum, ortalamayı baz aldım.

Burada takılmayı bırak, X ay ceza iste.


Amacınız kitap bitirmek değil, öğrenmek olsun. Yoksa 100 kitap da bitirsen hiçbir yeri kazanamazsın.


Her gün mutlaka çalış, ister 100 ister 200 çöz ama mutlaka çalış. 1 gün bile yatma.

1 daha elinize böyle bir fırsat geçmeyecek, bir daha bu sınava giremeyeceksiniz. O yüzden iyi çalışın, liseden mezun olduğunuzda nefret ettiğiniz değil; hatırladığınızda mutlu olduğunuz... Cümleyi unuttum, neyse siz vermek istediğim mesajı almışsınızdır.

İyi çalışmalar.
Cogu konuda katiliyorum ancak matematik netinde hedef daha ust olmali bence. 5 matematik bosu veya 3-4 yanlis cok sey kaybettiriyor. 9 saat calismak da cok mantikli gelmedi. Acikcasi ben her gun 9 saat calissam bir sure sonra calismaktan yavas yavas sogurdum. Ingilizce ve Din kolay ancak Inkilap onlara gore bir tik daha zor. Ne olursa olsun sallamamak lazim. Matematigi tam yapip Din'den yanlis yapmak gereksiz yere geri dusurur. Hizlanma konusunda size cok katiliyorum. Kasmak gereksiz cozdukce ister istemez hizlaniliyor zaten. Paragraf ve Sozel Mantik konusunda da katilmiyorum acikcasi. Sinav okudugunu anlama odakli. Paragraf, Sozel Mantik ve kitap okumak bu sinavda cok one gecirecektir. Fen konusunda da haklisiniz. O da kolay zaten. 20 soruluk derslerden en basiti.
 
O netleri hedefleyen çok fazla kişi olduğu için risklidir, stres yaratır.

Bu yüzden de sadece çok az kişi YKS'de birinci olmayı hedefler.
Hocam yani hedefleyen cok diye hedefi dusuk mu tutmali anlamadim ki. Amac elden gelenin en iyisini yapmak degil mi LGS, YKS gibi sinavlarda. Zaten konuyu herkes ogrenir, testi isteyen herkes cozer stres faktoru en buyuk etken degil midir? Beklentiyi dusuk tutmaktan baska cozum yolu yok mudur sizce? Konulari bildigi konusunda kendine inanan birinin sorun yasayacagini sanmiyorum.
 

Geri
Yukarı