LGS puanı dikkate alınmadan liseye öğrenci kabul edilebilir mi?

Peki ben son günlerde okula gitmeyi bıraktım. Onun yerine ders yapmaya başladım. Devamsızlığım arttı bu sorun yaratır mı ileride?

MEB'in şu an için bildiğim kadarıyla 8. sınıf öğrencileri için devamsızlık affı yok. Devamsızlık yapmak sana kalmış bir şey. Sadece haklarını kullanırsan sorun olmaz fakat katı bir okul yönetiminiz varsa sorun yaşayabilirsin. Okul hayatını düzgünce yaşa. Her şey sınav değil.

Bir okul 150 kişi alıyorsa diyelim ki 300 kişi okulu tercih etti puanı en yüksek 150 kişiyi alır okul senin baktığın yüzdelik dilim geçen senenin minimum yüzdelik dilimle gelen öğrencisi her sene değişiyor onlar benim gitmek istediğim okul 5 le almış 1 yıl önce ben sınava girdiğimde 7 ile aldı 1 yüzdelik dilimle yerleşemedim o yüzden değişebiliyor onlar sen sınava gir sonra gitmek istediğin okulları tercihine yaz.

Bazen başka okullar proje okulu değilken o sene proje okulu oluyor eğer böyle bir şey olursa çoğu okulun puanları düşüyor ona da dikkat etmelisiniz hocam.

Kalma diye birsey yok da bizde. Ama tercih yaparken sorun yaratır mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230506-212603_WhatsApp.jpg
    113,8 KB · Görüntüleme: 47
Kanka, %1 dilimin lafını mı yapacaklar
Evet. Senin gibi bir sürü insan var belki ve o yüzde 1'lik dilim yüzünden istediği liseye gidemiyor ve hayallerinden bir adım uzaklaşıyor. Senin yapacağın etik bir davranış olmaz. Yapma.

Bahsettiğiniz şey direkt torpil ve zaten okulun 100 kontenjanı varsa 200 kişi tercih yaparsa en yüksek puanlı ilk 100 alınıyor müdürün bu konuda bir oynama yapma yetkisi yok puanınızın yetmediği yere giremezsiniz istersen okulun müdürü baban olsun o iş öyle olmuyor.

Nasıl geçti sınavlar gençler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…