LGS sınavı için nasıl odaklanılır?

Hocam tuşlu telefona geçme sebebim telefonda çok fazla vakit geçiriyorum geçen Instagram'da 5 saat Reels izlemişim sağ olun tavsiyeniz için

Merak etme 1 hafta dayanirsan helal olsun xd.

Yani hocam denemeler bıkkınlık getireceği için deneme puanları düşecek o da gerçek sonuç olmayacak bunu mu demek istediniz?
Çevremde çoğu gençte gördüm. Günde 500-1000 soru çözüyor sınava hazırlıkta daha Kasım ayında. Çok zorlarsan bıktırır. Kendi sosyalliğinden kısmayacaksın. Oyun bilgisayarını satan var sınava çalışmak için. O para ile kitap almayacaksan mantıksız. 2 saat ders çalış 1 saat oyun oyna kafan dağılsın. Yeterki o 2 saat çalışırken odaklanıp bölmeden çalış. Alttan telefondan mesajlaşır yada kafanda senaryolar kurarsan zaten olmaz.

Başka bir konuda yazmıştım ortalama 500 soru 1 net, puan yükseldikçe belki 1000 soru 1 net getirir. Şimdi baktım sınavda 90 soru varmış. Sen Kasım sonuna konuları bitirir (O döneme kadar soru çözeceksin tabiki ama saymıyorum) sonrasına full test kasarsan, 6 ay, 180 gün yapar. Günde 250 soru soru desek, 45.000 soru yapar. Bu sana belkide sınavda 80 net olarak geri döner.

Çok sağ olun hocam

Bende şuan Yksye hazırlanıyorum. Yeni başladım ama başlarda derse abandığım için şimdiden sıkılmaya başladım. Eğlenerek çalış moodun çok düşükse zorlama ama her zaman da zorlamamak olmaz. Ortasını bul yani. Birde şuan istekli olabilirsin ama bize bu süreç boyunca motivasyon, irade lazım olacak o yüzden dengeyi korumak gerek

Çok sağ olun hocam, siz günde ne kadar çalışıyordunuz?

Çok haklısınız hocam, umarım sizde hedeflerinize ulaşırsınız. Size de kolay gelsin

Peki hocam gerçekten çok sağ olun.

Sınav günü soğuk su al mutlaka soğuk seni serin ve sakin tutar girmeden önce 1-2 dakika naneli sakız çiğne. Girmeden hemen önce yut sınavda çok stres yaşarsan parmak çıtlatabilirsin bu seni sakinleştirir.

Hocam soğuk su riskine girmeyebilirim çünkü üşütürsem birde sınav esnasında hasta olursam çok kötü olur

Hocam soğuk su riskine girmeyebilirim çünkü üşütürsem bir de sınav esnasında hasta olursam çok kötü olur.

1 yudum alsanız bile yeterli olur hocam 2-3 dakikada bir 1 yudum su yeterlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…