LGS sonrası lise önerisi

Daha fazla  
Arkadaşlar LGS'ye tam 3 ay kaldı ve hala hiç çalışmadım. Ortalamam 6. 7. ve 8. sınıflarda hep 77. denemelerde hep 290-300 alıyorum. Hangi liseye gitmeliyim? Kafamda bir meslek yok düzgün bir iş sahibi olmak istiyorum iyi bir maaş olsun yeter.

Meslek lisesine gidip metal bölümünden kaynakçılık yapabilirsin. Biraz pis bir iş fakat getirisi fazla.

Üniversiteye gitme amacın yoksa meslek lisesi daha mantıklı ama iki taraf içinde güzel maaş olsun mantığından çıkın köle gibi çalışıp 60k almak var memur olup 40k almak var arasındaki fark büyük neyi istiyorsan onu yap yine de.

Ders çalısmam ben diyorsan meslek lisesinde güzel bir bölüm oku. Çalışırım diyorsan Anadolu lisesine git bence. Ben sanayide çalışmaktansa 4 yıl dişimi sıkarım, ondan sonra istediğim mesleği yaparım diye düşünmüstüm 8. sınıf olduğum zaman. Ama sonuçta hayat senin, buna biz değil sen karar vereceksin, daha doğrusu vermelisin.

Çalışıp fen lisesi gitsem iyi olur mu? Zaten 3 ay kalmışken ders çalışsam?

Kazanabiliyorsan ne ala da 3 ay ders çalıma ile fen biraz zor ama imkansız değil LGS zor bir sınav değil.

Eğer ders çalışmayı sevmiyorsan dediğim gibi, Fen lisesinde çok zorluk çekersin. Ama 3 aylık ciddi bir çalışmayla fen lisesine gidilebilir.
ders çalışmayı sevmiyorsa yakınından geçemez zaten fen liselerinin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı